משטרת המחשבות שוב נושפת בעורפנו
לא קונספירציה ולא נעליים: חברי ארגון "בצלם" אוחזים בקשת של דעות, ומעולם לא נטען באופן רשמי בשם הארגון בעד זכות השיבה. תגובה לבן-דרור ימיני
אדרבא, בן-דרור. ספר ואל תסתיר. אתה קורא "בצלם" ורואה חמאס ואת זכות השיבה. זכותך. אבל אני קוראת את הכתבות שלך ורואה חומרים שלקוחים ישירות מג'רלד שטיינברג, יוני הלוי, "אקדמיה מוניטור", "אם תרצו". גם להם יש אג'נדה. יש להם גם אסטרטגיה: במקום להתמודד עם העניין עצמו, מנסים להראות שהמניעים העומדים מאחורי ארגוני זכויות האדם הם לא כשרים. הטקטיקה היא לשלוף מהבוידעם התבטאויות אישיות בנושאים שחלקם כלל לא קשורים למנדט המוגבל מאוד של בצלם. אופתע מאוד אם תוכל להציג עמדה או אמירה של הארגון בסוגיית זכות השיבה – כי אין כזו.
אבל אם אתה הופך להיות הזרוע הביצועית של שטיינברג ושות', גלה קצת יושר אינטלקטואלי והפסק להעלים מידע. ספר על ליזי שגיא שכתבה בבלוג פרטי, זמן רב לפני שהתחילה וסיימה את תפקידה בבצלם, דברים מקוממים שזיעזעו גם אותנו. אבל מדוע אינך מצטט גם את המאמר השמאלני רדיקלי שפרסם שליח בצלם בוושינגטון אורי זכי בתמיכה בזכותה של ממשלת ישראל לצאת למלחמת לבנון השנייה?
אתה יכול לטעון שאורן יפתחאל תומך בזכות השיבה (אגב, עיוות פשטני ושטחי של עמדותיו) אבל למה אתה מעלים את העובדה שגילה סבירסקי, המכהנת כיו"ר משותף עם יפתחאל, הצביעה למפלגת השמאל הקיצוני קדימה, והביעה את תמיכתה במדינה יהודית ודמוקרטית לצידה של מדינה פלסטינית? פרוש את משנתה הפוליטית של ענת בילצקי, אבל מדוע אתה מסתיר את קיומו של פרופ' דוד קרצ'מר, ציוני שומר מצוות שביקר פומבית את דוח גולדסטון? אולי כי זה לא מסתדר עם התזה שלך?
מדוע לא להזכיר גם את דר' הנרייט דהאן-כלב, פרופ' אדי קאופמן, פרופ' אוריאל פרוקצ'יה ופרופ' מנחם הופנונג. כולם היו יושבי ראש של הנהלת בצלם. אולי בגלל שחלקם ציוניים מדי או לא רדיקליים מספיק כדי לחזק את תיאוריית הקונספירציה שלך? אל דאגה. משטרת המחשבות תוכל בקלות לעוות את דבריהם, להוציא מהקשרם ולהסיר את המסכה מעל פניו של בצלם כדי להוכיח שכולנו למען זכות השיבה וכולנו תומכים בחמאס.
אל תרגיע, תתמודד
בן-דרור, יש לי סקופ קטן גם בשבילך – בצלם מבקר כבר 20 שנה את מעשיה של ממשלת ישראל בשטחים. מה שאתה מכנה ביקורת אובססיבית – הוא תפקידו של ארגון לזכויות האדם. זו הקונספירציה – ארגון ישראלי גאה, החושף ומתעד הפרות של זכויות האדם בשטחים בידי ממשלתו שלו כדי להיאבק בהן, מתוך מחויבות עמוקה לעתידה של המדינה הזו.
חברי ההנהלה של בצלם אוחזים בקשת מגוונת של דעות, שהמכנה המשותף שלהן הוא התפיסה שכיבוש צבאי מתמשך פותח פתח להפרות
של זכויות האדם, ושאנחנו, אזרחי ישראל, אחראים למה שנעשה בשמנו בשטחים. מבחינת הטוקבקיסטים שלך ואלה שמזינים אותך במידע זה מספיק חמור. לא צריך יותר מזה.
בשבועות האחרונים, מאז שהחל העליהום הנוכחי על ארגוני זכויות האדם, אני מחכה רק לדבר אחד – שעיתונאי ביקורתי יאתגר אותנו באופן רציני על מהות עבודתנו. על הדוחות והחומרים שאנחנו מפרסמים. על העמדות שמביע הארגון. זה עוד לא קרה. אז בן-דרור, אל תרגיע. תתמודד.
הכותבת היא דוברת ארגון "בצלם"
לתשובתו של בן דרור-ימיני