הוגשה התנגדות להקמת היישוב ניצנית
החברה להגנת הטבע הצטרפה לוועד התושבים המתנגדים להקמת היישוב בנגב המערבי. "הקמתו תגרום לפגיעה בעולם החי והצומח"
◄מתנגדים להקמת היישוב ניצנית
◄גובר המאבק נגד הקמת היישוב ניצנית

זה שנים שמתוכננת, ביוזמת מנהל מקרקעי ישראל והמועצה האזורית רמת נגב, הקמתו של ישוב חדש העונה לשם ניצנית בנגב המערבי. למרות שמאבק התושבים וגופים ירוקים אחרים בתוכנית נמשך כבר שנים מספר, נדמה שאין לכך הדים רבים.
ניצנה שוכנת סמוך לגבול עם מצרים, כ-75 קילומטר דרום-מערבית לבאר שבע. עיקר המחלוקת סביב הקמת היישוב נטוע במיקומו – על הגבעות מדרום-מערב לניצנה. "לאורך כל הדרך ביקשנו להגיע לפשרה: ותרו על הגבעות, עברו למקום פחות בתולי, נתפשר בנוגע למיקום. אבל המועצה רוצה להקים ישוב נדל"ני, מיקום וגובה הם אטרקטיביים, והם לא מוכנים לשנותו, גם אם זה על חשבון האתרים עצמם", מסבירה זהבה סיגל, תושבת כמהין, העומדת בראש ועד הפעולה למאבק במיקום ניצנית שהוקם בשנת 2004.
בהתנגדות שהגישו רכז החברה להגנת הטבע בדרום,
"יש חשיבות לשמירה על רצף השטחים הפתוחים והנוף הפתוח על עולם הצומח והחי הייחודיים בפתחת ניצנה וכי קיימות חלופות אחרות ליישובים אלו, כעיבוי היישובים הקיימים בפתחת ניצנה ושימור האופי הכפרי הקהילתי של היישובים באמצעות פיתוח נכון ובר קיימא", אומרים בחברה להגנת הטבע. לדבריהם, עיבוי היישובים הקיימים בנגב בכלל זו משימה לאומית ועל כן ראוי להקצות את מלוא תשומת הלב והמשאבים לקליטת משפחות חדשות ופיתוח מקורות פרנסה בתוך הישובים הקיימים.