ארה"ב: הטיל האיראני לא שיפור טכנולוגי
משרד ההגנה האמריקאי טען כי הטיל ששיגרה איראן הוא הוכחה נוספת לכוונותיה התוקפניות, אך קבע: לא מדובר בהתקדמות מהותית

"מדובר בדוגמה נוספת לפעולות הפרובוקטיביות של הממשל האיראני, שאינו עושה שום מאמץ כדי לגרום לשכניו להבין שיש לו כוונות שוחרות שלום", אמר מורל.
מוקדם יותר דיווחו כלי התקשורת באיראן כי הניסוי שנערך בבוקר הוכתר בהצלחה, וסיפקו פרטים על הטיל ששוגר. על פי הדיווחים, ה"סג'יל 2" המשופר מסוגל להגיע לטווח של יותר מ-2,000 קילומטרים, ועשוי לפגוע גם במטרות בתוך ישראל. כמו כן דווח כי הטיל מסוגל לשאת ראש נפץ גרעיני, וכי טווח הפגיעה שלו גבוה מזה של הטיל האיראני "שיהאב 3".
שיגור הטיל גרר תגובות זועמות בעולם. ארצות הברית הודיעה כי הניסוי הבליסטי הפריך שוב את טענת טהרן שלפיה תוכנית הגרעין האיראנית לא נועדה לצורכי מלחמה. "בזמן שהקהילה הבינלאומית הציעה לאיראן הזדמנויות להתחיל לבנות אמון וביטחון, ניסוי הטיל האיראני רק מערער את טענותיה של איראן לכך שתוכנית הגרעין שלה נועדה למטרות שלום", הודיע דובר הבית הלבן, מייק האמר.
"פעולות כאלה יגבירו את הרצינות והנחישות של הקהילה הבינלאומית לחייב את איראן לתת דין וחשבון להתרסתה המתמשכת נגד התחייבויותיה הבינלאומיות בנוגע לתוכנית הגרעין שלה", הוסיף האמר.
מאוחר יותר נמסר מהבית הלבן כי לאיראן הולך ואוזל הזמן לקראת סנקציות בינלאומיות שיוטלו עליה על ידי הקהילה הבינלאומית. דובר הבית הלבן, רוברט גיבס, אמר כי לאיראן נותר עוד זמן לעמוד בהתחייביותיה הבינלאומיות,
בריטניה יצאה גם היא נגד שיגור הטיל. ראש הממשלה הבריטי, גורדון בראון, טען כי שיגור הטיל יחיש את הטלת הסנקציות על איראן. "זהו עניין לדאגה רצינית עבור הקהילה הבינלאומית, וזה גורם לנו לנוע יותר לעבר סנקציות", אמר בראון בתום פגישה עם מזכ"ל האו"ם באן קי-מון בשולי ועידת האקלים בקופנהאגן. "אנחנו נטפל בעניין ברצינות הדרושה", הבטיח בראון.