בראון: הטיל האיראני מספק סיבה לדאגה
ראש הממשלה הבריטי נועד עם מזכ"ל האו"ם וגינה את השיגור של הטיל סג'יל 2. "אנו נטפל בעניין ברצינות הדרושה", הכריז בראון
שיגור הטיל האיראני
בתום פגישה עם מזכ"ל האו"ם באן קי-מון בשולי ועידת האקלים בקופנהגן, אמר בראון כי שניהם מביעים "דאגה מהניסוי האיראני בטיל ארוך טווח". "זהו עניין לדאגה רצינית עבור הקהילה הבינלאומית וזה גורם לנו לנוע יותר לעבר סנקציות", אמר ראש הממשלה הבריטי. "אנחנו נטפל בעניין ברצינות הדרושה".
הבוקר הודיעו כלי התקשורת באיראן כי נערך ניסוי מוצלח בטיל קרקע-קרקע לטווח ארוך מדגם סגל 2 משופר, אשר מסוגל להגיע לטווח של למעלה מ-2,000 ק"מ. "הטיל שאנחנו בוחנים היום הוא חלק מכוחות ההגנה שלנו, והטיל מיועד להאיץ את ההרתעה של הכוחות המזוינים של הרפובליקה האיסלאמית", אמר שר ההגנה, אחמד וחידי.
"הפרויקט, שעוצב על ידי מדענים איראנים, הוא גרסה משודרגת של הסג'יל 2", הוסיף וחידי. "לגרסה הזו יש זמן שיגור קצר יותר, שחשוב עבור המרכיב של יכולת ההרתעה. סג'יל 2 משתמש בדלק מוצק ויש לו שני שלבים עם יכולת תמרון גבוהה".
על פי הדיווחים, הטיל מסוגל להגיע לטווח גדול יותר מאשר השיהאב 3 ולכסות את כל שטחה של מדינת ישראל. ההערכות הן כי בטווח הסכנה נמצאות גם המדינות השוכנות בדרום מזרח אירופה והבסיסים האמריקאיים הממוקמים במפרץ הפרסי.

טווח פגיעה של הטיל החדש.
עיבוד מתוך גוגל ארת'
עוד סנקציות אמריקאיות
הניסוי המוצלח בוצע בצל המשבר בין טהרן לבין המעצמות. הלילה אישר בית הנבחרים האמריקאי ברוב גדול חוק המטיל סנקציות על חברות זרות שיסייעו לספק נפט מזוקק לאיראן. המחוקקים האמריקאים מקווים שצעד זה ירתיע את טהרן מלהמשיך ולהתקדם בתוכניתה הגרעינית.
הצעת החוק מסמיכה את הנשיא ברק אובמה להפעיל סנקציות על חברות אנרגיה שמספקות נפט לאיראן באופן ישיר, וגם על אלה שמסייעות לה בכך באופן עקיף - על ידי ביטוח או אספקת אמצעים להעברת הנפט. יישום
החוק תלוי באישורו הכמעט ודאי של הסנאט, אולם בשלב זה אין לדעת מתי תתרחש ההצבעה המכרעת.
בטהרן לא נרתעו מההחלטה בוושינגטון. חוג'תאללה חאמיפרד, בכיר בתעשיית הנפט המקומית, אמר כי הטלת הסנקציות אינה מהווה בעיה לארצו מאחר שיש חברות רבות המוכנות לספק את צרכיה. "הם לא יכולים להצליח", אמר חאמיפרד בהתייחסו לאמריקאים.