אובמה: אפגניסטן ללא טאליבן - תוך 3 שנים
נשיא ארה"ב חשף תוכנית מקיפה לסיום המערכה באפגניסטן: 30 אלף חיילים נוספים יישלחו לשטח, ויביסו את הטאליבן תוך שלוש שנים

"30 אלף החיילים שבכוונתי לשלוח לאפגניסטן יישלחו בתחילת 2010 – מהר ככל הניתן", הודיע אובמה בנאומו.
"התוספת הזאת תעלה את יכולתנו לאמן את כוחות הביטחון האפגנים ולשתף עמם פעולה כך שיוכלו לשלוח חיילים רבים יותר לקרב", הוסיף אובמה. "הדבר יסייע לנו להעביר את האחריות על שמירת הביטחון במדינה מהכוחות הבינלאומיים לכוחות המקומיים". מזכ"ל נאט"ו, אנדרס פוג רסמוסן, הודיע לאחר נאומו של אובמה כי המדינות החברות בברית ישלחו לאפגניסטן 5,000 חיילים נוספים לפחות.
לדברי אובמה, בחודש יולי 2011 יחל בתהליך החזרת החיילים האמריקאים לארצות הברית. כמו כן הצהיר אובמה כי צבא ארצות הברית ימשיך לשתף פעולה עם צבא פקיסטן, במסגרת הלחימה במעוזי הטאליבן במדינה. לדבריו, בשנה הראשונה ליישומה תעלה התוכנית לממשלת ארצות הברית כ-30 מיליארד דולר.
"לא ביקשנו את הקרב הזה", הצהיר אובמה. לדבריו, ארצות הברית נגררה לשדה הקרב בשל מתקפת 11 בספטמבר 2001, שבוצעה על ידי ארגון אל-קאעידה, שמרכזו באפגניסטן.
אובמה השווה בין השהות האמריקאית באפגניסטן לשהות האמריקאית בעיראק, ואמר שהוצאת הכוחות מאפגניסטן תתבצע בדומה לאופן הוצאת הכוחות בעיראק. "נמשיך לייעץ ולסייע לכוחות הביטחון האפגנים
בפנייה לאזרחי אפגניסטן אמר נשיא ארצות הברית: "ארצות הברית מעוניינת לשים קץ למלחמה באפגניסטן. אין לנו סיבה לרצות בשהות בארצכם. נמשיך ללחום באלו שהורסים, ונמשיך לחזק את אלו שבונים".
עקרונות תוכניתו של אובמה הודלפו לכלי התקשורת שעות לפני שעלה הנשיא עלה על כן הנואמים. מבקריו של אובמה בארצות הברית טענו כי הפר את הבטחותיו ממערכת הבחירות, שלפיהן יפעל לסיום המעורבות האמריקאית באפגניסטן. כמה ממבקריו אף טענו כי קציבת פרק הזמן של השהות האמריקאית באפגניסטן יגרום לאנשי טאליבן לצמצם את פעולותיהם עד מועד פינוי החיילים, ולאחר מכן ישובו לסורם.
המערכה הבינלאומית באפגניסטן החלה ב-2001. כיום משרתים באפגניסטן כ-68 אלף מחיילי צבא ארצות הברית וברית נאט"ו, המסייעים לכוחות הביטחון המקומיים באימונים, פירוק מוקשים ומטעני נפץ, פעולות שיטור יומיומיות ובכיבוש מחודש של שטחים שעליהם השתלטו כוחות הטאליבן. סקר שערך בארצות הברית מכון גאלופ מעלה כי 35% בלבד מהנסקרים מרוצים מהדרך שבה מנהל אובמה את המלחמה באפגניסטן, לעומת 55% שהביעו התנגדות נחרצת.
