גולדסטון: גם חמאס הואשם בפשעי מלחמה
השופט מחבר הדוח התעמת עם דורי גולד, שגריר ישראל לאו"ם בעבר, בעימות ראשון עם אישיות ישראלית. "חבל שנתניהו סירב לפגישה", אמר

ריצ'ארד גולדסטון צילום: אי-אף-פי
גולד, שלמהלך דבריו הפריעה קבוצה של סטודנטים פלסטינים שהושתקו במהירות, התייחס גם לספינת הנשק שנתפסה השבוע על ידי צה"ל ואמר כי "מאגר הטילים והנשק שנמצא על סיפונה נועד לפגוע באזרחים ישראלים".
גולד פנה אל השופט הדרום אפריקאי ושאל אותו ואת הקהל: "כיצד חמאס מוגן בדוח גולדסטון? כיצד מדינתכם היתה פועלת לו אזרחיה היו מותקפים במטחי טילים מדי יום?".
גולדסטון: קבענו שגם חמאס ביצע פשעים
לדבריו, "היו לנו שלוש אפשרויות - האחת לשבת בשקט ולתת להם להמשיך לירות טילים על נשים וילדים, השנייה היא לתקוף אותם ללא הבחנה, בדיוק כמו הצבא הרוסי בצ'צ'ניה, או לנסות להפריד בין האזרחים ללוחמים. ישראל בחרה באפשרות השלישית".
גולד הזכיר בדבריו את תוכנית ההתנתקות ואמר לקהל: "אנחנו עזבנו את רצועת עזה בשנת 2005 במטרה לא לשוב אליה עוד".
גולדסטון מצידו האשים את ישראל בחוסר שיתוף פעולה וטען: "אני מצטער שלא איפשרו לנו לדבר עם נפגעים מהצד הישראלי
בשדרות". הוא סיפר כי ניסיונותיו להיפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו לא צלחו מכיוון שנתניהו סירב לפגוש אותו.
עוד הוסיף השופט: "חששתי שהחמאס יחטוף אותי במהלך הביקור ברצועת עזה ושהישראלים ישמחו על כך". הוא ציין כי בכירים ישראלים התבטאו בזכות ירי ללא הבחנה לעבר ריכוזי אזרחים, בהם גם סגן ראש הממשלה אלי ישי. בנוגע ליחס לו זוכה חמאס בדוח הבהיר גולדסטון: "קבענו בדוח בפירוט שהחמאס ביצע פשעי מלחמה באמצעות ירי רקטות בלתי פוסק לעבר אזרחים ישראלים".