בכיר בשב"ס: לא היה מחדל במות גולדרינג
בשב"ס דוחים את הטענות כי מחדל בשמירה הוא שהוביל להתאבדות אסף גולדרינג. "מעולם לא האמנו שאפשר להתאבד מגובה 3 מטרים"
- אסף גולדרינג, הנאשם ברצח בתו, התאבד במעצר
- האישום: גולדרינג גרם בכוונה תחילה למותה של בתו
- יולי: גולדרינג הודה ברצח בתו - וניסה להתאבד

"מצד אחד חששנו כי האסירים האחרים ינסו לפגוע בו, בשל הפשע הנורא שהיה מעורב בו – רצח בתו", אמר קצין בשב"ס. "מצד שני, גולדרינג כבר ניסה בעבר להתאבד מאז שנעצר, ומצבו הנפשי היה קשה.
"זאת הסיבה שהוא הוחזק בתא הפרדה, בפיקוח מלא של מצלמות האבטחה. במשך ימים הא היה נתון למעקב מלא של המצלמות והסוהרים. חלק מהזמן הוא היה אזוק באזיקים, גם במהלך שהייתו בתא, כולל במהלך שעות השינה. כמה פעמים לקחנו אותו לטיפול ואבחון רפואי, בשל מצבו הנפשי".
בשב"ס ציינו כי בשל מצבו הנפשי של גולדרינג, התא בו החזיקו אותו היה נטול ריהוט כלשהו, כדי למנוע ממנו להשתמש באיזשהו חפץ כדי לשים קץ לחייו.
מהתחקיר עולה כי היום, סמוך לשעה 15:00, הוציא סוהר את גולדרינג מתאו, כדי לשהות בחצר הטיולים במשך שעה, כפי שמחייבים הנחיות השב"ס לגבי כל אסיר. הסוהר הוציאו את גולדרינג, כשידיו אינן אזוקות והסוהר מלווה אותו. הסוהר הוביל אותו לחצר הטיולים, והורה לו להמתין בסמוך לדלת הכניסה של אתר הטיולים, בזמן שהוא מבצע סריקת ביטחון בחצר הטיולים, כפי שמחייבות ההנחיות לפני כניסת כל אסיר לחצר הטיולים.
הסוהר הספיק להתרחק מספר מטרים, ואז לפתע הבחין כיצד גולדרינג פותח בריצת אמוק לעבר הגדר החיצונית של החצר, והחל לטפס עליה. מדובר
בחצר הטיולים מותקנות מצלמות אבטחה אשר תיעדו את המתרחש. הסוהר מיהר ללחוץ על לחצן המצוקה המותקן באפוד שלו, ובמקביל חש לעזרתו של גולדרינג, ששכב מחוסר הכרה עם פגיעת ראש, וניסה לבצע בו פעולות החייאה.
צוות הסוהרים שהיה באגף חש לעבר חצר הטיולים, והחל לסייע לסוהר. במקביל, הזעיק השב"ס צוות טיפול נמרץ של מד"א, שניסה לבצע בגולדרינג פעולות החייאה במשך דקות ארוכות, אך נאלץ לקבוע את מותו.
קצינים בכירים של השב"ס וכן כוחות של משטרת מרחב השרון הגיעו אל הכלא. במשטרה אספו ממצאים רבים מן הזירה, ואף חקרו את צוות הסוהרים שהיה בכלא. בשעות הערב המאוחרות העביר השב"ס את גופתו של גולדרינג למכון לרפואה משפטית באבו כביר.
נציב שירות בתי הסוהר, רב גונדר בני קניאק, הורה על הקמת ועדת חקירה לבירור נסיבות האירוע. "בפירוש לא חושבים שהיה כאן מחדל", אמר קצין בכיר בשב"ס. "יחד עם זאת, בעקבות האירוע מתעוררות שאלות טקטיות.
"מדוע לא הועבר גולדרינג מן הכלא כשהוא אזוק? מדוע בשב"ס הסתפקו רק בסוהר אחד, בעוד כאשר הוא היה בידי חוקרי ימ"ר מרכז נדרשו ארבעה בלשים חסונים, המומחים במיומנויות לחימה, ללוות אותו ממקום למקום? מדוע הסוהר שהיה מופקד על שמירת גולדרינג הוא גם זה שביצע את הסריקה בחצר הטיולים? האם לא היה מקום לכבול את גולדרינג באזיקי רגליים או לחילופין בחגורת בטן שהייתה מוצמדת לגופו של אסיר אחר או של סוהר, אשר תמנע ממנו ריצה או טיפוס על הגדר?".
במקביל, יו"ר הוועדה לביקורת המדינה של הכנסת הודיע כי בכוונתו לזמן את הוועדה לישיבה דחופה, בעקבות התאבדותו של גולדרינג, כחודש בלבד לאחר התאבדותו של דודו טופז בכלא ניצן.
"זה דבר מזעזע ובלתי נתפס", אמר ח"כ חסון. "לא ייתכן שמתנהלת מערכת שאמורה לשמור על חייהם של אסירים, וכושלת פעם אחר פעם. גם אצל אסף גולדרינג וגם אצל דודו טופז היו סימנים מקדימים שרמזו על כוונתם להתאבד. בכוונתי לזמן דיון דחוף. בכוונתי לזמן דיון דחוף בנושא".