נתניהו: פגישה עם אבו-מאזן – התקדמות בדרך למו"מ
ראש הממשלה הגיע אתמול לברלין וצפוי להיפגש היום עם הקנצלרית אנגלה מרקל. אתמול שוחח נתניהו עם כתבים ואמר כי שיחתו עם שליח ארה"ב "קידמה את התהליך", אולם ישנם נושאים שטרם סוכמו. "אם אבו-מאזן מעוניין להיפגש – זו אכן התקדמות", הדגיש

באשר לאפשרות הפגישה עם אבו-מאזן, אמר נתניהו: "מזמן חשבנו שיש מקום להיפגש ללא תנאים מוקדמים, להתחיל בצעדים שיתחילו את התהליך המדיני". ראש הממשלה הוסיף כי אם המשא ומתן עם הפלסטינים ייפתח בספטמבר יעלו בו גם סוגיות הליבה – הגבולות, זכות השיבה וירושלים.
"ברור שהפלסטינים יעלו את כל הנושאים האלה", ציין נתניהו. "אנחנו מצדנו נעלה את הנושאים שלנו, ונגיד מה עמדתנו על סוגיות הליבה. עמדתי בנושא ירושלים – כבר אמרתי אותה", הוסיף ראש הממשלה, שאמר אתמול לראש ממשלת בריטניה כי ירושלים נמצאת בריבונות ישראלית מלאה, ואין לו שום כוונה לשנות את זה.
היום ייפגש נתניהו עם קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל. מוקדם יותר אמרה מרקל כי על ישראל להתאמץ ביתר שאת כדי לא לפספס את ההזדמנות לשלום. בראיון שהעניקה מרקל לרשת טלוויזיה בגרמניה, שעות ספורות לפני נחיתת נתניהו בברלין, היא הדגישה כי על ישראל לבצע מחוות נוספות כלפי הפלסטינים. "אסור לתת לחלון ההזדמנויות לחלוף", אמרה.
במהלך דבריה שבה מרקל על הכרזתה כי כל הסכם שלום צריך להיות מבוסס על פתרון שתי המדינות. "זהו
גם דובר הממשלה הגרמנית, קלאוס ואטר, אמר אתמול כי ממשלתו תומכת בפתרון שתי המדינות. הוא הוסיף כי על מנת להתקדם במשא ומתן, צריך "להפסיק את כל הבנייה בהתנחלויות בשטחים הכבושים".
נתניהו הגיע לביקור בגרמניה לאחר שהיה בבירת בריטניה, שם נפגש עם השליח האמריקאי למזרח התיכון, ג'ורג' מיטשל, וכן עם ראש ממשלת בריטניה, גורדון בראון.
בתום הפגישה שקיים היום ראש הממשלה נתניהו עם מיטשל, מסרו הצדדים כי חלה התקדמות משמעותית בנושאים המדיניים. השניים הסכימו כי יש צורך לפתוח "במשא ומתן מדיני משמעותי" בין ישראל לפלסטינים, כדי להגיע לידי גיבוש הסדר שלום כולל.
עוד הסכימו מיטשל ונתניהו, כי על כל הצדדים לנקוט בצעדים מעשיים לקידום השלום. אפשר שיש בכך רמיזה להכרזה אפשרית של ראש הממשלה על הקפאה חלקית של הבנייה בהתנחלויות.
אתמול נפגש נתניהו עם ראש ממשלת בריטניה בראון, שם אמר ראש הממשלה הישראלי כי הוא מצפה שיקום מנהיג אמיץ בצד הפלסטיני, וכך יוכלו שני הצדדים להגיע לשלום.
מנגד, חזר בראון על עמדת ממשלת בריטניה לפיה "ההתנחלויות הן מכשול לשלום", ואמר כי ארצו תומכת בנשיא אובמה במאמציו לקדם את השלום. ראש הממשלה הבריטי הדגיש כי הוא התרשם שיש כוונה אמיתית מצידו של נתניהו לעשות שלום.