ההצבעה על רפורמת הקרקעות – ביום רביעי
בתום דיון ארוך בלשכתו של יו"ר הכנסת, הסכימו נציגים של האופוזיציה והקואליציה שלא לקיים דיון לילי ולאמץ שלוש הסתייגויות בלבד

צילום ארכיון: דובי זכאי
בישיבה החליטו הצדדים כי האופוזיציה והקואליציה יאמצו שלוש הסתייגויות שנוגעות למשך כהונת יו"ר המנהל, להגבלות שיחולו על מכירת והסבת השטחים ולאפשרות שתהיה להשתמש בקרקעות לדיור ציבורי.
במקביל, גוברת הביקורת בתוך הקואליציה נגד הרפורמה. רגע לפני ההצבעה על הרפורמה בכנסת, מצטרפת ח"כ ציפי חוטובלי (ליכוד) לעמיתתה ממפלגת העבודה, ח"כ שלי יחימוביץ', והודיעה כי תיעדר מהמליאה במהלך אישור הרפורמה. "לא ייתכן שהעם היהודי יפקיע מעצמו את הבעלות מאדמות ארץ ישראל", אמרה. "אפילו השמאל הציוני מתקיף אותנו על המהלך הזה. חשוב שלא תהיה מכירה של אדמות ארץ ישראל".
"מחנה הרוב בעבודה מתעלם מקיומם של מוסדות המפלגה"
במקביל, ח"כ יחימוביץ' חברה למספר חברי כנסת מהאופוזיציה, ויחד הם שלחו מכתב לראש הממשלה, בנימין נתניהו, בו הם דורשים להאט את הליך אישורה של הרפורמה.
הבוקר פרסם המוסד לבירור עתירות של מפלגת העבודה תשובה לעתירה של המטה המאבק ברפורמה, שדרש לחייב את חברי סיעת העבודה להצביע נגד הרפורמה, כיוון שעקרונות הרפורמה מנוגדים לחוקת מפלגת העבודה.
המוסד לבירור עתירות דחה את העתירה, וטען כי הדיון וההחלטה בעניין היו אמורות להתקבל בוועידת המפלגה. אולם, ראש המוסד לבירור
עתירות, עו"ד גד כרמי, מתח בהחלטתו ביקורת חריפה על ראשי מפלגת העבודה.
כרמי התייחס בהחלטה לכך שלא התקיים כלל דיון במפלגת העבודה בעניין התמיכה ברפורמה. "העתירה שהוגשה מעלה בעיה כוללת קשה בדרך התנהלות המפלגה ומוסדותיה והאלם והשיתוק שמאפיינים אותם", כתב כרמי. "נראה כי מי שהאמין כי הצמצום הלוגיסטי המבורך שננקט לצורך הבראת המפלגה כולל בחובו צמצום חיים אידיאולוגיים ורעיוניים על ידי צמצום מוסדות המפלגה ופעילותם עד כדי אפס פעולה.
"אנו עדים היום לכך שבקבלת ההחלטות בוועידה בדבר הצטרפות לממשלה קרו שני דברים: האחד - קרע במפלגה. גוף שלם נותק מחיי המפלגה ומהיכולת להשפיע על קבלת ההחלטות בה. והשני - מחנה הרוב, ובעיקר העומדים בראשו, מתעלמים מקיום המפלגה ומוסדותיה, ומנהלים את ענייניהם על פי ייפוי כוח בלתי חוזר שקיבלו לכאורה".