חקיקה גזענית רעה להסברה. והאנושיות?
האליטה דואגת לזכויות הערבים רק בגלל החשש מהתדמית שלנו בעולם. כך קורה שהצהרות חמורות כמו זו של השר אטיאס עוברות בשתיקה
בעוד ההתבטאויות של השר אטיאס בשבוע שעבר כמעט שלא זכו לביקורת, הרי שניסיונות החקיקה נתקלו בחומת התנגדות משמעותית כמעט מכל קצוות הקשת הפוליטית. חברי כנסת, עיתונאים ומעצבי דעת קהל מהשמאל, מרכז ואף מהימין התגייסו כמעט כאיש אחד כדי להביע עמדה חד-משמעית נגד החוקים הללו. אבל ההתגייסות הזו מעוררת תמיהה נוכח העובדה שחלקים גדולים ממנה משתתפים זה זמן רב בהפניית טענות חוזרות ונשנות כלפי האזרחים הערבים, ובסימונם כסכנה הדורשת טיפול.
למעשה, הסיבה שהאליטה יצאה כמעט כאיש אחד נגד החוקים הללו היא שנוצרה בקרבה הבנה קולקטיבית, שחוקים אלה מהווים חציית קו אדום
שמשמעו פגיעה אנושה בתדמיתה של המדינה. מדובר באותה אליטה שלא מנעה לפני כמה חודשים את מינויו של אביגדור ליברמן לשר החוץ. מדובר באותה אליטה שמחרישה כעת נוכח אמירה של שר השיכון, שמבחינה באופן ברור בין אזרחים שיש לעודד את התיישבותם שלהם באזורים מסוימים מול אזרחים שיש למנוע את התפשטותם לאותם אזורים. בעיקר מדובר באותה אליטה שכבר שנים ארוכות מודעת ואחראית לאפליה העקבית, השיטתית והמתמשכת נגד האזרחים הערבים ונמנעת מלגייס את משאביה וכוחה נגד אפליה זו.
הסיבה אשר בגללה הם היו אמורים להתנגד לחוקים הגזעניים ולאמירות הבעייתיות של השר אטיאס אינו החשש לתדמיתם ולתדמית ישראל בעולם, אלא התהליך החמור של דה-הומניזציה שהימין מבצע לערביי ישראל. המדרון הוא חלק מאוד ואנחנו כמדינה ממשיכים להידרדר ביחס שלנו לאזרחים הערבים. זהו תהליך מבשר רעות עבור כל יושבי הארץ הזו, יהודים וערבים כאחד. על הממשלה מוטלת החובה לעצור את החקיקה של חוקים אלה ולפעול באופן מיידי לקידום שוויון מלא בין האזרחים הערבים והיהודים ולהורדה מסדר היום של כל ההצעות השונות לשלול את האזרחות של האזרחים הערבים או להצר את צעדיהם. רק כך נוכל ליצור מצע לחיים משותפים במדינה משותפת לכל אזרחיה.
הכותב הוא מנכ"ל שותף של עמותת "סיכוי" לקידום שוויון אזרחי