דרורי: לא ארד על ארבע כדי להגיע לעליון

השופט שמועמדותו לביהמ"ש העליון הוצגה על ידי מתנגדיה של בייניש אמר למקורביו: "ניסיתי ללכת בדרך המלך", והבהיר: לא אסיר מועמדותי

דורית גבאי | 29/6/2009 8:10 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הטלפון בלשכתו של שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, משה דרורי, צלצל. מהעבר השני היה חבר הכנסת אורי אריאל (האיחוד הלאומי), הסמן הדתי-ימני של הוועדה לבחירת שופטים, בה הוא חבר.
השופט משה דרורי
השופט משה דרורי צילום ארכיון: אתר בתי המשפט


"שלום משה, מה שלומך? איך זה שעדיין לא קודמת לבית המשפט העליון? זו תקלה", החניף הפוליטיקאי לשופט.

אריאל ייצג בשיחה זו גם את השר לאיכות הסביבה, גלעד ארדן, מהליכוד, וחבר הכנסת דוד רותם מישראל ביתנו, החברים בוועדה.
"תשמע משה", המשיך אריאל. "אנחנו רוצים לפתוח את רשימת המועמדים לכהונה בבית המשפט העליון. ביניש (נשיאת בית המשפט העליון) מתנגדת. אם לה יש האג'נדה שלה, לנו יש את האג'נדה שלנו". אריאל ודרורי, שניהם חובשי כיפה, הכירו לפני שנים רבות.

בטרם מונה לשופט, ייצג דרורי את ועד ההקמה של היישוב מעלה אדומים, בו היה אריאל חבר. עם זאת, דרורי הבהיר למקורביו: "אנחנו לא חברים, ואני אפילו לא יודע אם הוא נשוי או כמה ילדים יש לו". למחרת שיחת הטלפון שתוארה לעיל ביקשו ארדן, רותם ואריאל להציג את מועמדותם של ארבעה מועמדים נוספים חדשים, כולם חובשי כיפה, לכהונה בבית המשפט העליון.
שלושה שופטים יתנגדו למינוי

ביניש כבר הבהירה בעבר כי אין הצדקה לפתוח את הרשימה מחדש. דרורי יודע שללא תמיכתה לא יוכל להיבחר לעליון. הסיבה: הוועדה מונה תשעה חברים, ולפי החוק דרוש רוב של שבעה חברים כדי למנות שופט עליון.

במרבית הפעמים, ביניש ושני נציגי בית המשפט העליון בוועדה, השופטים אדמות נד לוי ואיילה פרוקצ'יה, מציגים חזית אחידה. בנסיבות אלה, שלושה מתוך תשעה חברי הוועדה יתנגדו למינוי, ודרורי לא יוכל להשיג

את הרוב הדרוש לבחירתו. אתמול הודיע ארדן כי הוא מסיר את תמיכתו בדרורי.

מדוע אם כך הסכים השופט דרורי מלכתחילה שמועמדותו תוצג מטעם הפלג המתנגד לעמדותיה של ביניש, אם ממילא לא היה משיג רוב והדבר רק עשוי להעכיר את היחסים ביניהם? על כך סיפר באחרונה למקורביו: "ב-14 ליוני שלחתי לביניש מכתב שבו הבעתי את רצוני להתמנות כשופט בעליון. היא לא השיבה למכתבי. התקשרתי אליה פעמיים, היא לא ענתה".

"אם אסיר את מועמדותי, אודה שהייתה פסולה"

במכתבו לביניש, כתב דרורי: "בהמשך לשיחותינו בנושא, הן סמוך לפני מינויך כנשיאה, והן לאחר מינויך, ומאחר שבימים אלה הושלם תהליך הבחירה של חברי הוועדה לבחירת שופטים, אבקשך להציג את מועמדותי כשופט בבית המשפט העליון".

לאחר שביניש לא השיבה לפנייתו, דרורי פנה לנשיאת בית המשפט המחוזי בירושלים, מוסיה ארד, וביקש את סיועה. "ביניש אמרה למוסיה שכרגע רשימת המועמדים סגורה", סיפר דרורי למקורביו. "ניסיתי ללכת בדרך המלך. לא מצאתי שום פסול בכך שחברי הוועדה האחרים יציגו את מועמדותי, הכל נעשה לפי הנוהל והחוק".

כשנשאל דרורי אם בכוונתו לפנות לביניש על מנת לבקש את תמיכתה בו, השיב למקורביו: "אני לא ארד על ארבע כדי להגיע לבית המשפט העליון. מאידך, לא אסיר את מועמדותי. למה אני צריך לתת פרס למישהו? אם אני מסיר את מועמדותי, אני מודה כביכול שכבר מלכתחילה היה בה דבר מה פסול".

השופט דרורי סירב להתייחס לנושא.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''בארץ''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים