אכיפה סביבתית ע"י הרשויות המקומיות רק ב-2010
הממשלה ביקשה לדחות את יישום החוק מפני שלא סיימה להכשיר את הפקחים. החוק יעניק לראשי הרשויות סמכויות אכיפה רחבות בנושאים הסביבתיים. עוד חצי שנה נראה אם יעמדו במבחן המעשי
◄ פרשנות לקראת יישום החוק: דרושה אכיפה סביבתית
◄ נוסח החוק המלא: חוק רשויות מקומיות (אכיפה סביבתית)

במסגרת החוק צפויות הרשויות המקומיות להסמיך פקחים שיאכפו מגוון רחב של חוקים סביבתיים, במנגנון שיתנהל בדומה לסדר הקיים היום בתחום החניה. הקנסות שייגבו בגין העבירות הסביבתיות יופנו לקופתן של הרשויות המקומיות.
בדיון שנערך היום בוועדת הפנים והסביבה של הכנסת נזף יו"ר הוועדה, ח"כ דוד אזולאי, בנציגי הממשלה על כך שהסמכת הפקחים לא הסתיימה למרות הוראת החוק.
כיום הפיקוח על החוקים הסביבתיים מבוצע, עדיין, על ידי המשרד להגנת הסביבה ולשלטון המקומי סמכויות נקודתיות בלבד. על אף הסמכות המוקנית לשלטון המקומי, חסר מנגנון שיוצר אינטרס לאכיפת חוקים סביבתיים. אפשר לראות שהסדרי החנייה ברשויות זוכים לאכיפת יתר וזאת בשל האינטרס הכלכלי של הרשות המקומית. ככל שכסף נכנס, כדאי לה להגביר את האכיפה ולהכניס הון מקנסות.
כיצד חוק הרשויות המקומיות (אכיפה סביבתית - סמכויות פקחים) ייצר מנגנון כזה, שיצליח להיות רווחי וכדאי לרשות המקומית?
ובכן, בסעיף הראשון של החוק, נקבע שרשות מקומית רשאית לפעול בתחומה לאכיפת החוקים הסביבתיים שמצוינים בתוספת להצעה. פקחי
אם עד היום הקנסות המשולמים עברו לקרן המיועדת לשמירת הניקיון, החוק קובע שקנס, שהטיל פקח מוסמך או שהוטל בבית משפט עקב הפעלת סמכותו, ישולם לקופת הרשות המקומית. כך נוצר לו מנגנון משומן שמסמיך ישירות את הפקחים הסביבתיים ויוצר אצל הרשויות המקומיות אינטרס כלכלי ברור באכיפת החוקים הסביבתיים. מנגנון אכיפה יעיל כגון זה יבטל במחי יד טענות של חוסר במשאבים או אי יעילותם של חוקים, ויגבש מדיניות ברורה של אכיפה.