קרטר: נתניהו הציב מכשולים שלא העלו קודמיו
נשיא ארה"ב לשעבר קיים מסיבת עיתונאים עם יו"ר הכנסת ואמר: "נתניהו הציב בנאומו מכשולים רבים שלא העלו ראשי ממשלות לפניו". ריבלין: "בישראל אין הסכמה על נוסחת שתי המדינות, לא נוכל להרשות הקמת מדינה שכנה שתהווה איום ממשי על קיומנו"

במסיבת עיתונאים משותפת בתום פגישתם אמר נשיא ארה"ב לשעבר: "נתניהו מתעקש על הרחבת התנחלויות, דורש שהפלסטינים יכירו במדינת ישראל כמדינה יהודית, למרות שכ-25 אחוזים מאזרחי ישראל אינם יהודים".
קרטר התייחס גם לנושא ההתנחלויות המהווות את סלע המחלוקת המרכזי בין ישראל לארה"ב, וסיפר על ביקורו אתמול בגוש עציון, שם התקבל לדבריו בחמימות. "אם אינשאללה הצדדים יגיעו להסכם שלום ביניהם, ההסכם יהיה דומה מאוד למתווה ז'נבה, על פיו כמחצית מהמתנחלים הישראלים יישארו במקום שהם היום", אמר.
ריבלין התייחס גם הוא לנאומו של נתניהו והביע הסתייגתו מהרעיון של הקמת מדינה פלסטינית. "לב הסכסוך באזורנו אינו טריטוריאלי מקומי, אלא כלל יהודי-ערבי", אמר יו"ר הכנסת. "בישראל אין הסכמה על נוסחת 'שתי המדינות', ולא נוכל להרשות בשום פנים הקמת מדינה שכנה שתהווה איום ממשי על קיומנו".
ריבלין העלה באוזני קרטר את סוגיית החייל החטוף גלעד שליט, שקרטר מעורב בה ופועל
נשיא ארה"ב לשעבר ציין כי יבקר מחר ברצועת עזה, ייפגש עם אנשי חמאס וינסה להעביר להם מכתב שכתבו הוריו של גלעד שליט לבנם. "אינני יודע מה תהיה תגובתם אך אנסה להעביר להם את המכתב וגם לקבל מכתב תשובה מגלעד שליט", אמר לריבלין.
קרטר הביע בפני ריבלין את רצונו לבקר בכלא את בכיר הפת"ח, מרואן ברגותי, המרצה עונש של מאסר עולם על חלקו בביצוע פיגועים בהם נרצחו ישראלים. ריבלין הבהיר לו שמבחינת ישראל ברגותי הוא טרוריסט מורשע, אך השניים סיכמו כי קרטר יעביר אליו פנייה מסודרת וריבלין יבדוק עם הגורמים המוסמכים האם ניתן לקיים את הפגישה.
ריבלין החמיא לקרטר ואמר: "אתה המתווך היחידי שהצליח להביא לשלום באיזור, בין ישראל למצרים". יו"ר הכנסת הוסיף: "איננו רוצים לשלוט באף אוכלוסיה אחרת, אך אנחנו נלחמים כדי להגן על עצמנו. אנחנו רוצים לקדם שלום ממשי ולא שלום לטווח הקצר, 'שלום עכשיו', שעלול להיות אשליה".
קרטר השיב כי הוא שמח לבקר בישראל וציין כי למרות חילוקי הדעות בין ירושלים לוושינגטון "כולנו מאוחדים ברצוננו לשלום. גם לפני שלושים שנה, כשבאתי לנאום בפני הכנסת ולשכנע את חבריה לתמוך בהסכמי קמפ דיוויד היו חילוקי דעות. אני מקווה שהנשיא אובמה ישכיל לעבוד עם מנהיגי האזור ולקדם את השלום".
נשיא ארה"ב לשעבר הזכיר כי "בזמנו היה נשיא מצרים סאדאת בעיני הישראלים גדול הטרוריסטים משום שמצרים יצאה ארבע פעמים בתוך 25 שנים למלחמה נגד ישראל. אך בסופו של דבר הוא הגיע להסכם שלום עם מנחם בגין. אמנם זה שלום קר, אבל אין יותר מלחמות בין שתי המדינות".