תוכנית החירום הכלכלית תביא להרס הסביבה
יש להשקיע כסף כדי לחסוך במשאבי הטבע, אחרת אולי המשבר הכלכלי ייפתר אך המשבר הסביבתי יתעצם
המשבר הסביבתי ומחסור במשאבים דופקים לאנושות על הדלת כבר עשור, הדפיקות הולכות ונעשות חזקות יותר ויותר, הדלת כמעט לא עומדת בעומס. אבל בחודשים האחרונים נכנס לנו לפתע מן החלון המשבר הכלכלי.
האנושות התמודדה עם משברים כלכלים בעבר בהצלחה לא מבוטלת, גם אנחנו כאן בישראל חווינו כמה וכמה כאלו והתגברנו עליהם. בימים אלו הציג משרד האוצר לעם ישראל את התוכנית הכלכלית שתאיץ את הכלכלה, אליהם מצטרף גם בנימין נתניהו עם תוכנית כלכלית משלו. מעל כל אלו מרחפת עננה של קריסה של ברוני הנדל"ן והתשתיות של ישראל.
בסיס התוכנית הוא הסיסמאות הישנות, על הצורך לבנות תשתיות ו"הפשרת" קרקעות, כלומר בנייה של עוד כבישים והפיכה של קרקעות חקלאיות לאזורי מגורים. כאשר מרימים את הדף ומביטים מה עומד מאחורי התוכנית ומי מרווח ממנה מגלים דברים מפתיעים, מי הולך להרוויח את המיליארדים שהממשלה תשקיע בכבישים? נכון, לב לבייב, יצחק תשובה וחבריהם אותם טייקונים שהפסידו מיליארדים ועכשיו מתרפסים בפני ממשלת ישראל שתציל אותם. מי ירוויח "מהפשרת" קרקעות? נכון אותם קיבוצים ומושבים שמחזקים קרקעות חקלאיות יחד עם ברוני הנדל"ן.
התמודדת עם המשבר הכלכלי הנוכחי היא שונה מן המשברים הקודמים, אם נתמקד רק במשבר הכלכלי שנכנס לנו מן החלון וננסה לסלק אותו ולסגור את החלון אנו נזניח את הדלת שחוצצת בינינו לבין המשבר הסביבתי. התוצאה תהיה שאולי המשבר הכלכלי ייפתר (גם זה לא בטוח) אבל אנו נאיץ את המשבר הסביבתי. ועם המשבר הסביבתי התמודדת תהיה קשה ואכזרית יותר.
הדרך להתמודד עם המשבר הכלכלי היא לא באותם כלים כלכלים ישנים, אלא להשתמש בהשקעה הממשלתית להאצת הכלכלה. זה הזמן הוציא לפעול תוכנית של "תעשיית החיסכון" ולהשקיע כסף כדי לחסוך במשאבי הטבע.
ישראל, הרי היא מדינה קטנה, צפופה ביותר ודלה במשאבים, נתוני פתיחה גרועים לכל הדעות להתמודד עם המשבר הסביבתי ומשבר המשאבים. תעשיית החיסכון משמעותה הפחתה משמעותית בשימוש ברכב הפרטי, הוספת
התוכנית הכלכלית של ישראל אסורה לה שתהיה לטובת האינטרסים של פטרוניהם של הפוליטיקאים. יש דרכים להשקיע את כספי המדינה שגם יוסיפו מקומות עבודה חדשים וגם נוכל ולהתמודד עם המשבר הסביבתי והחוסר במשאבים. אפשר להשקיע, בהקמת תחנות ליצור חשמל מאנרגיית השמש, בשיפור דרמטי של התחבורה הציבורית, בשדרוג שכונות ותיקות, בחיסכון בחשמל ובחקלאות.
אנחנו צריכים לזכור שבזמן משבר עולמי, על עשרות אלפי הדונמים שיהפכו לבטון ואספלט לא נוכל לגדל את המזון שאנו נהיה זקוקים לו. המשבר הנוכחי הוא הזדמנות מצוינת להשקיע את הכספים בסביבה, השקעה שתניב רווחים ללא צורך בהפרטה או מכירת מניות לציבור.