היוזמה המדינית הבאה: שלום איזורי
שרת החוץ לבני ושר הביטחון ברק הביעו בעבר תמיכתם בתהליך שלום עם כל מדינות ערב וגם הנשיא פרס קורא: לא לבזבז זמן על מו"מ נפרד

פרס אמר עוד כי "במשאים ומתנים נפרדים ישראל משלמת הרבה ומקבלת מעט, אם בכלל, ואילו במשא ומתן עם העולם הערבי כולו אפשר יהיה לקבל ערבויות ולהגיע לעסקת חבילה כוללת. צריך להושיט יד לכל מדינות ערב, על בסיס היוזמה הערבית, ולא לבזבז אנרגיה וזמן במסלולים נפרדים", הדגיש הנשיא.
פרס פועל מאחורי הקלעים כבר זמן רב למען שלום איזורי. בשיחות סגורות הוא הביע ביקורת קשה על המסלולים הנפרדים, ובעיקר על המסלול עם הסורים, שבו שילמה ישראל בינתיים מחיר בינלאומי מול נשיא סוריה, בשאר אסד, ולא קיבלה דבר.
בנאום שנשא בעצרת האו"ם לפני כמה שבועות פנה פרס באופן ישיר למלך סעודיה ואמר כי ישראל מוכנה להושיט יד לשלום ולדון ביוזמה הערבית. בשיחות סגורות אומר פרס כי צריך להגיד "כן" ליוזמה הערבית ולפתוח על בסיסה במשא ומתן עם הליגה הערבית ועם העולם הערבי.
פעולותיו של פרס אינן נופלות על ואקום פוליטי. בסוף השבוע אמר שר הביטחון, אהוד ברק, כי ישראל צריכה לגבש תוכנית לשלום כולל ולהציגה לעולם הערבי. גם שרת החוץ, ציפי לבני, מדברת בשיחות סגורות בנימה חיובית על האפשרות ללכת למהלך שלום כולל עם העולם הערבי.
בשיחה סגורה שקיימה זמן קצר לאחר ניצחונה בפריימריז בקדימה הזכירה לבני כי לאחר יציאתה לאור של יוזמת השלום הערבית, באמצעות מאמרו של העיתונאי תום פרידמן בניו יורק טיימס (אז היא עדיין כונתה "היוזמה הסעודית"), הייתה זו לבני שיצאה בתמיכה פומבית בראיון רדיו, ואף ספגה על כך ביקורת נוקבת בליכוד, שבו הייתה חברה באותה העת.
לעומת זאת, לבני מתנגדת בחריפות לעניין הפליטים, המוזכר ביוזמה, וגם ללוח הזמנים שבה. על פי היוזמה, קודם צריכה ישראל להשלים את ויתוריה ורק אחר כך לקבל נורמליזציה בעולם הערבי. בכל מקרה, שלום איזורי הוא כנראה "הדבר הבא", אם וכאשר
האיש שעומד מאחורי גיוסו של פרס למשימה הוא מקורבו אבי גיל, שהיה ראש לשכתו תקופה ארוכה. גיל עובד בשנים האחרונות עם המיליארדר דניאל אברמס, שמשקיע הון ואנרגיה רבים במאמצים לקדם שלום במזרח התיכון. כדי לקדם את היוזמה, מקיים פרס בחודשים האחרונים מגעים עם אישים ערבים רבים, ביניהם גם אישים ממדינות שאינן מקיימות יחסים דיפלומטיים עם ישראל, וגם עם גורמים המצויים בקשר עם בכירים בעולם הערבי.