לא חייבים להוריד את המים: הדור הבא של השירותים הניידים

חיסכון במים, הימנעות מזיהום הסביבה וטיוב הקרקע. את כל אלה ניתן לעשות בכל ביקור שגרתי בבית השימוש. איך? עוברים לשירותים ירוקים הפועלים בשיטה אורגנית

עינת לוי | 8/9/2008 17:59 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
כבר בשעות הראשונות עברה השמועה, האנשים בתור העבירו את הזמן בשיחות בנושא ובהחלפת עצות לייעול התהליך. באופן מפתיע לא מדובר בתור לרכישת כרטיסים למופע של פול מקארטני, הבאזז נוצר סביב שירותים חדשניים בהם נתקלו מאות חובבי מוזיקה בפסטיבל בצפון הארץ. אם נסכם את החוויה בקצרה אז -  אין ריח  רע זה התיאור המתאים ועבור רבים בכך למעשה מסתכמת יעילות השיטה.
 
שירותים אורגנים
שירותים אורגנים צילום: עינת לוי

אם בשירותים כימיים נדרש לפתח כישרון מיוחד לנשימה דרך הפה, אז במקרה של השרותים האורגניים הריח השולט הוא של הנסורת, ריח טבעי של עץ. השיטה החדשנית מתבססת בעיקרה על שימוש באבק נסורת במקום הדחה במים.

במקומות ציבוריים כמו פסטיבלים, קייטנות וכנסים החיסכון המצטבר יהיה עצום ועשוי אף להוות גורם משמעותי בטיפול בגירעון המים ההולך וגובר. לצורך השוואה צריכת המים הממוצעת באסלות רגילות עומדת על כ- 60 ליטר לאדם ביום ועם מכל הדחה דו-כמותי ניתן לחסוך כ30%.

השירותים האורגניים מספקים בנוסף גם פיתרון תברואתי לאתרים שאינם מחוברים למערכות הביוב כמו פארקים וחניונים.



מערכת סגורה

השיטה האורגנית נותנת פיתרון לבעיח הכימיקלים המהווים את העיקרון הבסיסי בשירותים הניידים המוכרים. בשיטה זו מושלכת הפסולת האנושית אל נקודות ביוב שבמקרה הטוב מאושרות על ידי רשות המים ובמקרה הרע ללא כל פיקוח על ידי חברות פיראטיות.
 

שירותים אורגנים
שירותים אורגנים צילום: עינת לוי
כך או כך, הנזק חמור. הכימיקלים מזהמים את האוויר ואת הקרקע, מחלחלים אל מי התהום ותורמים להתחממות כדור הארץ. החברות שעוסקות בתחום סירבו לחשוף באילו כימיקלים מדובר. למעט חברת "שירותיון" שם ענו כי "מדובר בחומרים לא מפחידים ולא מסוכנים" אבל לא הסכימו לפרט יותר מזה.

מנגד, בשיטה האורגנית מתקיימת מערכת סגורה העוברת תהליך פירוק טבעי שבסופו מתקבל דשן אורגני עשיר ונטול כימיקלים. זהו למעשה פלא הקומפוסטציה בו הופכת הפסולת ממגבלה שיש להפטר ממנה למשאב חיוני ולמקור אנרגיה.

מי שרוצה לייצר קומפוסט בביתו על ידי שירותים אורגניים יכול, הודות לפשטות השיטה, להתקין אותם בעצמו. לצרכים נרחבים יותר ניתן לשכור שירותים אורגניים
ניידים. אז איך זה עובד בעצם? מדובר בקופסת עץ עם אסלה שבתוכה חבויה חבית קיבול. לאחר השימוש משליכים לתוכה את הנסורת היוצרת מצע מרענן למשתמש הבא.

במקרה של חברת "מיתיבי" אחת החברות שעוסקות בנושא, מופנית תכולת החביות אל שטח חקלאי בעמק האלה. מאחר שהחברה צעירה יחסית לא הצטברו שם עדיין כמויות מסחריות של חומר מוכן ובינתיים הוא ניתן בחינם לחקלאים באיזור. החברה מספקת תאים אסתטיים עשויים עץ וניקויים נעשה בעזרת שמנים אתרים מחטאים.

אז כש"ישראל עוברת מאדום לשחור" בתי השימוש האורגניים מהווים מהפכה של ממש בתחום השירותים הניידים ומספקים אפשרות נהדרת לטיוב הקרקע. הפיתרון כבר כאן, עכשיו נשאר רק ליישם אותו.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''סביבה''

פייסבוק

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים