יו"ר מועצת יש"ע: האיוולת הפקירה הדרום לחמאס

5,000 מפגינים לבושים בחולצות כתומות, בהם מפוני גוש קטיף, הגיעו אמש לכיסופים לציון שלוש שנים להתנתקות. "צריכה להיות תקווה שנשוב לכל היישובים", הדגיש יו"ר מועצת יש"ע. חנן פורת: "זה אינו רק מאבקם של המפונים – זה מאבקו של כל עם ישראל"

ירון ששון | 6/8/2008 20:02 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
שלוש שנים ליישום תוכנית ההתנתקות הגיעו אלפים ממפוני חבל עזה למעבר כיסופים וערכו (ד') עצרת מיוחדת בה מחו על המהלך. משפחות רבות צעדו עם מזון ושתיה מהכניסה לקיבוץ כיסופים ועד ליער כיסופים, שם התקיימה העצרת. לדברי המארגנים, לאירוע המיוחד הגיעו למעלה מ-5,000 איש.
תושבי גוש קטיף מפגינים היום ליד מחסום כיסופים.
תושבי גוש קטיף מפגינים היום ליד מחסום כיסופים. צילום: יהודה לחיאני

את העצרת ארגנו מועצת יש"ע, ועד מתיישבי גוש קטיף ותנועת "מרימים את הדגל", שמקיימים במהלך כל השבוע כ-50 עצרות מקומיות בכל הארץ.

משפחות רבות עם ילדים ובני נוער עם חולצות כתומות צעדו לעבר הבמה שהוקמה בתוך החורשה, קרוב אך רחוק מהמקום שעד לפני שלוש שנים היה ביתם. "אין לי שום ספק שאנשי גוש קטיף ישובו לביתם", אמר ח"כ לשעבר חנן פורת. "זה לא מאבקם בלבד, אלא מאבקו של כל עם ישראל".

גם יו"ר מועצת יש"ע, דני דיין, אמר דברים דומים. "אנחנו מרגישים כעס על האיוולת הגדולה בפשע שנעשה, והתוצאות הנוראיות שזה הביא - שכל דרום הארץ הופקר ומחבלי חמאס יורים עליו", ציין. "צריכה להיות תקווה ואמונה שעוד נשוב לכל יישוב שנחרב, ואסור שמה שקרה בחבל עזה, יקרה עוד בארצנו. אנחנו משוכנעים שידינו תהיה על העליונה".

גם מסביב לבמה, ברחבי החורשה, נשמעו קולות התוקפים את החלטת הפינוי. "אנחנו לא צריכים את היום הזה כדי לזכור", אמר ל-nrg מעריב אליעזר אורבך, לשעבר תושב נווה דקלים ומזכיר המועצה הדתית במועצה האיזורית חבל עזה. "ההרגשה שלנו היא שנחזור לגוש קטיף, אם לא בדור הזה, אז בדורות הבאים. ברגע שהצבא ייכנס, אנחנו ניכנס לשם אחריו".
אושרה בקריאה ראשונה: חנינה למפוני ההתנתקות

סמדר גולן, בת 18, ממפוני נווה דקלים ציינה כי הכאב גדול מאד בשל הגעגועים לבית ולתמימות וגם בגלל הטיפול לאחר מה שהיא מכנה הגירוש. "אנחנו בטוחים שנחזור לשם", אמרה גולן. "היום אנחנו אומרים לכולם: 'אמרנו לכם'. כולם ידעו שההתנתקות תתפוצץ להם בפרצוף ושהירי יימשך".

על הבמה נאמו גם חברי הכנסת אורי אריאל וצבי הנדל (האיחוד הלאומי-מפד"ל), שגם הם אמרו שחייבים ליישב מחדש את גוש קטיף.

בשבוע שעבר אישרה הכנסת את הקמתה של ועדת חקירה ממלכתית, שתבדוק את אופן הטיפול במפוני גוש קטיף. הקמת ועדת החקירה הממלכתית היא יוזמה של חברת הכנסת עמירה דותן (קדימה), שקיבלה היום את אישורה של הוועדה לביקורת המדינה. הוועדה תתמקד בסוגיית העיכוב ביישובי הקבע ובסוגיות החקלאים, בעלי העסקים ובעיות התעסוקה.

בשבוע שעבר אישרה מליאת הכנסת בקריאה ראשונה גם את שתי הצעות החוק המעניקות חנינה לכ-400 ממתנגדי ההתנתקות שנפתחו נגדם הליכים פליליים. בדיון סוער אושרה בקריאה ראשונה ההצעה על פיה יבוטלו כל ההליכים המשפטיים ויימחקו הרישומים הפליליים.

חוק החנינה שאושר בקריאה ראשונה הוא יוזמה של חברי הכנסת ראובן ריבלין (ליכוד) ואליהו גבאי (האיחוד

הלאומי-מפד"ל) והן זכו לתמיכת כשליש מחברי הכנסת. על פי הצעת החוק, רשויות התביעה - הפרקליטות והתביעה המשטרתית, יפסיקו לאלתר את ההליכים הפליליים בכל שלב שבו הם מצויים ושמנוהלים נגד מפגינים מפירי חוק, שביצעו עבירות מתוך מניע של התנגדות ליישום ההתנתקות.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים