אולמרט לאבו מאזן: נשחרר אסירים פלסטינים
ראש הממשלה הודיע ליו"ר הרשות הפלסטינית כי ישראל תשחרר אסירים פלסטינים כמחווה לחיזוק שלטונו של אבו מאזן. "השחרור אינו חלק מעסקה עם חיזבאללה או חמאס", הדגיש גורם מדיני. "הפערים בין הצדדים אינם גדולים ואנו קרובים מאי פעם להסכם"
ביקורו של ראש הממשלה בארמון האליזה בצרפת התחלק לשלושה חלקים: פגישה משולשת של אולמרט עם אבו מאזן ועם נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי; פגישה של ראשי צוותי המשא ומתן לתהליך השלום של ישראל עם הפלסטינים - שרת החוץ ציפי לבני ואבו עלא - וכן פגישה של גורמים נוספים משני הצדדים.
לאחר הפגישה המשולשת נפגשו אולמרט ואבו מאזן בארבע עיניים ודנו בסוגית האסירים הפלסטינים. הפלסטינים מצידם העלו דרישה לשחרר אסירים כדי לחזק את משטרו של אבו מאזן לאור עסקת חילופי השבויים עם חיזבאללה ולנוכח דרישת חמאס לשחרר אסירים פלסטינים. יו"ר הרשות אמר כי שחרור אסירים פלסטינים עבור גורמים קיצוניים התומכים בטרור פוגעת במעמדו.
בתגובה אמרו גורמים מדיניים כי "הפערים בנושאים שעל הפרק אינם גדולים, ואולי אנחנו הכי קרובים מאי פעם להגיע להסכמות בנושאי הליבה, למעט ירושלים". הם הוסיפו כי "שני הצדדים ידרשו להכרעות קשות כבר בזמן הקרוב".
באופן לא מתוכנן התקיימה לאחר מכן פגישה בין ראש הממשלה אולמרט לבין ראש ממשלת טורקיה, רג'יפ טייפ ארדואן. הפגישה נערכה במלונו של ראש הממשלה ונכחו בה נציגיו של אולמרט למשא ומתן עם סוריה - יורם טורבוביץ' ושלום תורג'מן. מהצד השני הצטרפו הנציגים הטורקים המלווים את השיחות והפגישה עסקה בנושא קידום המשא ומתן עם סוריה.
מוקדם יותר היום אמר ראש הממשלה כי "ישראל מתקרבת להסכם ובקרוב נצטרך לקבל החלטות קשות ומכריעות". לדבריו, "המשא ומתן שמתקיים היום הוא רציני. כמובן שיש מכשולים, בעיות ואי הסכמות, אבל
בהמשך דבריו ציין אולמרט כי סוגיית השלום היא מרכזית ווהצדדים חייבים להתמודד עמה. "אנו ערים לסכנות המזרח התיכון, בעיקר מצד המנהיגות האיראנית", אמר. "אבל במקביל אנחנו מתאמצים להגיע לשלום".
עוד הוסיף אולמרט כי הוא אינו זוכר "מתי כל כך הרבה מדינות ערביות שהו יחד באותו חדר עם מנהיגות ישראלית". בנוסף, הוא התייחס למשא ומתן בין ישראל וסוריה ואמר כי "אני מקווה שהשיחות יהפכו להיות ישירות ושהמסלול הסורי לא יבוא על חשבון המשא ומתן עם הרשות הפלסטינית".
יו"ר הרשות הפלסטינית אמר כי המגעים לשלום המתקיימים בין ישראל לרשות הם "רצינים ועמוקים". לדבריו, הרשות הפלסטינית וישראל ימשיכו להשקיע מאמצים בשיחות. "עלינו להגיע לשלום הנכסף במזרח התיכון, כי אנו יודעים שאם הוא לא יושג לא תהיה יציבות עולמית". בהמשך דבריו פנה אבו מאזן פנה לנשיא צרפת ואמר לו: "אתה חייב לעזור לנו להגיע לשלום".

בדבריו של נשיא צרפת התייחס סרקוזי לנוכחותו של נשיא סוריה בשאר אסד בוועידה, וסיפר שהייתה פריצת דרך במפגש בין מנהיג סוריה למנהיג לבנון. בתום המפגש הודיעו שתי המדינות כי יפתחו נציגויות הדדיות, כלומר, סוריה מכירה בריבונותה ובעצמאותה של לבנון.
מוקדם יותר היום ישבה שרת החוץ ציפי לבני בחדר הדיונים יחד עם שר החוץ הסורי, וואליד מועלם. השניים ישבו בצדדים מרוחקים של החדר, ודקות ספורות לפני שדיברה לבני דאג שר החוץ הסורי לצאת מהחדר.
לבני דיברה על חשיבות שיתוף הפעולה גם בצל המחלוקות. "אל תקחו את שיתוף הפעולה כבן ערובה לשיקול פוליטי", אמרה. "אני יודעת שאצל חלק מהחברים הסכסוך נתפס כמכשול בדרך לקידום פרויקטים, אך אני לא מוכנה לקבל את זה ולהסכים לכך".