חשד: הכסף מבנק לאומי הגיע לארגון פשע
הוארך מעצרם של 4 מ- 13 החשודים בהונאת ענק בבנק לאומי. בין העצורים: מנכ"ל בנק לאומי בבריטניה, אנשי עסקים וגם חברי ארגון פשע

חוקרי מפלג ההונאה של משטרת תל אביב עצרו הבוקר 13 חשודים - חלקם אנשי עסקים ואת חלקם מגדירה המשטרה חברי ארגוני פשע. על פי החשד, פרידמן אישר הלוואות של כספי הבנק בסך 30 מיליון שקל ללווים, שהצהירו על הצהרות הון פיקטיביות.
אחד העצורים, החשוד בתיווך בין הלווים לפרידמן, לא הובא לבית משפט מאחר שפונה לבית החולים איכילוב לאחר שחש ברע. הוא ועבר לחדר המיון ונמצא תחת השגחה קפדנית.
חשוד נוסף המיוצג על ידי עו"ד תמיר סננס שוחרר לביתו בתנאים מוגבלים. עורכי הדין בני נהרי, ששי גז, שחר חצרוני וסננס, המייצגים חלק מהחשודים, אמרו הערב ל-nrg מעריב כי מדובר בהלוואות לגיטימיות מבנק בישראל, והביעו תמיהה על מעצרם של החשודים.
"מבדיקה ראשונית שלנו עולה כי כסף רב הועבר לגורמים מסוימים בשוק האפור תמורת טובות הנאה כספיות", אמר ראש צוות החקירה, רפ"ק מתן גלט. "מדובר בעשרות הלוואות. חלק גדול מלוקחי ההלוואות נחקרו, והצלחנו במהלך החקירה לעלות על נתיב הכסף, שעבר במעין שרשרת ממנהל הסניף, דרך מתווך ללוקחי ההלוואות".
עו"ד אריאל פרידמן ממפלג ההונאה של משטרת תל אביב אמר בפתח הדיון כי מדובר בפרשה מסועפת, במהלכה קיבלו החשודים כספים. לדבריו החשודים הפלילו היום בחקירתם את פרידמן ועצור אחר שתיווך ביניהם לבין פרידמן.
במהלך הפשיטה על בתי החשודים נתפסו מאות מסמכים, מחשבים, טלפונים ניידים ומוצגים נוספים הקשורים לפרשה. "אנו חושדים כי המעורבים בפרשה הוציאו כ-30 מיליון שקל בסך הכול, לאחר שהצהירו בתצהירים כוזבים על נכסים שכלל לא עמדו לרשותם, ועל פי החשד מנהל הבנק קיבל בתמורה לכך שוחד שאת טיבו אנחנו עדיין חוקרים", אמר סגן ניצב בר ל-nrg מעריב.
בבקשת המעצר שהוגשה בתחילת הדיון לשופט בני שגיא, מציינים חוקרי מפלג ההונאה, בפיקודו של סנ"צ דודי בר, כי על פי החשד, במהלך השנים 2007-2005, חברו שניים מן החשודים לפרידמן, ששימש בשעתו כמנהל הסניף המרכזי של בנק לאומי בתל אביב,
על פי החשד, החשודים ביצעו את המיוחס להם באמצעות מתן אשראי ללווים פיקטיביים, על סמך הצהרת עושר פיננסי פיקטיבי בלבד, ללא כל ביטחונות וללא קיום נהלי הבנק המתחייבים.
לפני מספר חודשים, במסגרת בדיקה שוטפת שנערכה על ידי מערך הביקורת הפנימית של הבנק, התגלו אי הסדרים באישור ההלוואות שניתנו על ידי פרידמן ונציגי הבנק העבירו את ממצאי הבדיקה למפלג ההונאה של משטרת תל אביב.
עם קבלת התלונה מהבנק נפתחה חקירה סמויה במפלג ההונאה. הבוקר הפכה החקירה לגלויה כאשר חוקרי מפלג ההונאה הגיעו לבתיהם של 14 מהמעורבים בפרשה, ביניהם פרידמן, ועיכבו אותם לחקירה, בסיומה נעצרו.
במשטרת תל אביב ציינו כי הבדיקה שערך מערך הביקורת של הבנק הייתה מקיפה, ובימים הקרובים צפויים להיחקר מעורבים נוספים בפרשה ואף ייתכנו מעצרים נוספים.
עו"ד משה ישראל, המייצג את פרידמן, אמר ל-nrg מעריב: "אני מצר על כך שעניינים של שיקול דעת עברו לתחום הפלילי ללא כל יסוד. לא מדובר בשוחד, כפי שהוצג בבקשת המעצר, אני מעריך שבמהרה יתברר שאין יסוד לחשדות נגד מרשי".
עורך הדין בני נהרי, המייצג את שני החשודים, שעל פי החשד לוו את הכסף במרמר, אמר בתגובה: "מדובר באזרחים פשוטים שלקחו הלוואות. לא מיוחס להם כל מתן שוחד, ואם כל אזרח שלקח הלוואה לגיטימית מהבנק היה נעצר היינו בבעיה".