חגיגות של חנינות
הצעת חוק חדשה קוראת לשחרר אלפי אסירים שהורשעו בעבירות קלות לכבוד יום העצמאות ה-60
הצעת חוק חדשה של 12 חברי כנסת עשויה להביא לשחרורם הקרוב של אלפי אסירים הכלואים בבתי הסוהר. יוזמת החנינה נולדה לקראת יום העצמאות ה-60 למדינת ישראל שיחול בעוד כחודש. חוק החנינה הכללית הוא יוזמה של חברי הכנסת אורי אריאל (האיחוד הלאומי-מפד"ל) ודוד רותם (ישראל ביתנו). הצעת החוק הונחה על שולחנה של הכנסת ביום בו יצאו הח"כים לפגרת האביב.אל היוזמה של אריאל ורותם הצטרפו חברי הכנסת מרינה סולודקין (קדימה), דוד אזולאי ואמנון כהן (ש"ס), משה שרוני (גיל), ישראל חסון (ישראל ביתנו), אברהם רביץ (יהדות התורה) וניסן סלומינסקי, אליהו גבאי, זבולון אורלב וצבי הנדל (האיחוד הלאומי-מפד"ל).
על פי ההצעה, ביום העצמאות הקרוב ישוחררו כל האסירים המרצים עונש בגין עבירות פליליות שהעונש עליהן הוא עד עשר שנות מאסר. עם זאת, החנינה לא תחול על רוצחים, עברייני מין, אסירים ביטחוניים ומבצעי עבירות חמורות נוספות. לעומת זאת, יוכלו פורצים, נוכלים ומי שמוגדרים כעבריינים "קטנים" ליהנות מההצעה החדשה.
אסירים המרצים תקופת מאסר בגין אי תשלום קנסות, ישחוררו אך יידרשו לשלם את הקנס. במידה והם נמצאים לקראת שחרורם הם יכולים לבקש שהחנינה לא תחול עליהם, ובכך להימנע מהתשלום. החנינה גם תחול על מי שעבר עבירה "קלה" אך משפטו טרם החל בעת קבלת החוק.
עומרי שרון יהיה בין הנהנים מאישור הצעת החוק
יוזם החוק, ח"כ דוד רותם, הסביר כי "בתי הכלא הם לא תרופה לעבריינים קלים. בפרוס השנה ה-60 למדינה אנו מציעים לפתוח דף חדש ביחסים בין המדינה לאזרחיה שמעדו בעבירות לא חמורות". הוא העריך שכ-2,000 אסירים עשויים ליהנות מהחנינה.
לעומתו, שוללת יו"ר סיעת מרצ, ח"כ זהבה גלאון, את הצעת החוק "כל ההצעות לחנינה גורפת הן בעייתיות כי הן באות להחליף את שיקול הדעת של בית המשפט וגם
של הנשיא", אמרה גלאון. "פוליטיקאים לא צריכים להחליף את בתי המשפט, ולא אתפלא אם יתברר לי שחוק החנינה נועד להיטיב עם אנשים מסויימים".
אם הצעת החוק תאושר, בין מי שייהנו ממנה יהיה חבר הכנסת לשעבר, עמרי שרון. לעומת זאת, אם הנשיא לשעבר משה קצב וחברי הכנסת אברהם הירשזון ושלמה בניזרי יורשעו בגין העבירות החמורות שבגינן הם צפויים לעמוד לדין, הם לא יוכלו ליהנות מהחנינה.