טילים חדשים לחיזבאללה: מגיעים עד דימונה
הערכות מעודכנות במערכת הביטחון: חיזבאללה שיקם לחלוטין את מערך הרקטות שברשותו, וברשות הארגון כעת עשרות אלפי טילים - שחלקם אף מסוגלים להגיע לטווח של כ-300 קילומטר
- מפת טווחי פגיעת הטילים והרקטות של חיזבאללה
בישראל היו אמנם מודעים לכך שהחיזבאללה פתח במעין מירוץ חימוש כבר עם תום מלחמת לבנון השנייה. זאת, כתוצאה מהלקח המרכזי שהפיק הארגון מן המלחמה: שיש להגדיל מאוד את מספר הרקטות ולהאריך את טווח הטילים שברשותו.
על פי הערכות המעודכנות, גם כיום רוב הרקטות שבידי החיזבאללה הן קטיושות "פשוטות" לטווחים של 20-40 קילומטר, מאותו סוג שצה"ל התקשה למצוא לו מענה כבר במלחמה האחרונה. אולם הארגון גם דאג להצטייד בטילים לטווחים ארוכים מאוד, שלא היו ברשותו בעבר, כדי ליצור איום חדש על ישראל.
במהלך מלחמת לבנון השנייה היו בידי חיזבאללה, ככל הנראה, כמה עשרות טילים מסוג "זילזאל", שהיו עלולים להגיע עד לקו נתניה, ואולי אף לתל-אביב - אילו היו משוגרים מאזורי הדרום בלבנון. רוב הטילים האלה נפגעו על ידי חיל האוויר במהלך המלחמה.

כעת ההערכה היא כי יש ברשותו טילים ארוכי טווח אף יותר שעלולים להגיע לטווחים של כ-300 קילומטר. טילים אלה יכולים לפגוע בכל נקודה באזור המרכז אם הם משוגרים מאזור ביירות - ואף בדימונה, המרוחקת כ-260 קילומטר מגבול לבנון.
לפי ההערכות, כמו ה"זילזאל", גם הטילים החדשים ארוכי הטווח שבידי חיזבאללה הם מתוצרת איראנית. ככל הנראה, הארגון חידש גם את מלאי טילי ה"זילזאל", במקום אלה שנפגעו במלחמת לבנון השנייה, מבלי ששום טיל כזה שוגר בסופו של דבר לעבר ישראל. הטילים בעלי הטווח הארוך ביותר ששוגרו במלחמת לבנון השניה היו למרחקים של כ-70 קילומטר, והם נפלו
לעומת הקטיושות קצרות הטווח שחיל האוויר מתקשה לאתר מגובה רב ולפגוע בהן, משום שהן קטנות מאוד, שיגור של טיל ארוך טווח מצריך משגר גדול שקל יותר מבחינת חיל האוויר לפגוע בו. ולמרות זאת, במערכת הביטחון מתייחסים בדאגה רבה לכך שחיזבאללה פועל להכניס את כל איזור מרכז הארץ, ואף את הדרום, לטווח הרקטות שלו.
לפי ההערכות בישראל, הפריסה המוגברת של כוחות יוניפי"ל בדרום לבנון, בהתאם להחלטה 1701 של מועצת הביטחון של האו"ם, שהתקבלה בסיומה של המלחמה, כלל אינה מפריעה להצטיידות המואצת של חיזבאללה בטילים חדשים ובאמצעי לחימה נוספים.
יתרה מכך - בזמן שכוח יוניפי"ל, שפועל בצורה מוגברת בלבנון מאז סיומה של מלחמת לבנון השנייה, אמור להצר בראש ובראשונה את צעדי חיזבאללה, גורמי ביטחון ישראליים מתלוננים באחרונה יותר ויותר שהוא מפריע מאוד גם לצה"ל. "קשה מאוד לבצע פעולות איסוף מודיעיני בגלל הנוכחות של הכוח הרב לאומי", אומר גורם צבאי.
החלטה 1701 הגדירה את היקף הכוח שאמור לפעול בדרום לבנון. גורמים בישראל מדווחים על שיתוף פעולה מלא עם הכוח הזה, אך מתלוננים כי הוא אינו אפקטיבי וכי בניגוד להחלטת האו"ם - חיזבאללה מתחמש ברקטות ללא הפרעה, "לעומת זאת", טוען גורם צבאי, "בפנינו מערים יוניפ"יל לא מעט בעיות".
אותו גורם מסביר כי "קשה מאוד לחצות אפילו במטר את גדר הגבול ללא תיאום איתו. קשה הרבה יותר מאשר בעבר לטוס מעל לבנון אפילו רק לצורכי צילום מודיעיני, ואוניות מגרמניה והולנד שפועלות לאורך החוף על פי החלטה 1701 מפריעות לפעילות מבצעית מודיעינית שהיתה עשויה להתבצע לאורך החופים הלבנוניים".