"לחיזבאללה 30 אלף רקטות"
מזכ"ל האו"ם ציין כי ישראל טענה כי הארגון הגדיל את ארסנל הנשק ופרס טילים מצפון ומדרום לליטאני
הדוח של מזכ"ל האו"ם התמקד ביישום הסכם הפסקת האש שנחתם באוגוסט 2006 וסיים את 34 ימי הלחימה בין ישראל וחיזבאללה, ובו חזרו על הקריאה לפרק מנשקם את כל ארגוני הטרור והטילו על העברת נשק. "הדיווחים על ההתחמשות מחדש של חיזבאללה הם סיבה לדאגה גדולה, ומציבים אתגר חמור לריבונות, ליציבות ולעצמאות של לבנון", כתב באן.
מזכ"ל האו"ם הוסיף כי הוא נותר באמונתו שהפירוק מנשק של חיזבאללה ושאר ארגוני הטרור חייב להיות חלק מתהליך פוליטי בהנהגת לבנון שישיב לכנן את סמכות הממשלה במדינה. הוא הביע אכזבה מהמצב הנתון, אותו הגדיר "ההחמרה המתמידה באקלים הפוליטי והקיפאון המתארך", ואמר כי החוסר היכולת לבחור נשיא חדש ללבנון הפכו את העיסוק בנושא ההתפרקות מנשק לבלתי אפשרי.
באן הוסיף וציין את הטענות הישראליות לפיהן "חיזבאללה בונה מחדש בצורה משמעותית את נוכחותו הצבאית" בתוך אזורי הפעילות של האו"ם בדרום לבנון והתאים את טקטיקות הלחימה שלו בהתאם לנוכחות האו"ם מדרום לליטאני ומסוגל לשגר טילים לעבר ישראל. הוא הוסיף כי לטענת ישראל חיזבאללה ממשיך להקים מתקנים צבאיים חדשים ולהוציא לפועל אימונים מצפון לנהר הליטאני, שם יש האחריות הביטחונית מוטלת על ממשלת לבנון.

הוא הדגיש כי כוחות האו"ם וצבא לבנון לא מצאו הוכחות לטענות, אך אמר כי "חיזבאללה לא התמודד עם הטענות בנוגע לפיתוח מתקנים צבאיים מצפון לליטאני והזהיר בפומבי כי הוא עשוי להשתמש בארסנל הנשק שערם נגד ישראל". לדבריו, בחיזבאללה הכחישו את העברת הנשק מדרום לליטאני כהפרה של החלטה 1701.
בדוח האחרון שהגיש למועצת הביטחון בחודש אוקטובר, טען באן כי מאז מלחמת לבנון השנייה התחמש חיזבאללה בטילים ארוכי-טווח שמסוגלים
הוא גם שם את הצביע על הפרה לכאורה של אמברגו הנשק וטען כי איראן וסוריה העבירו לחיזבאללה נשק מתוחכם. שני המדינות הללו, התומכות בחיזבאללה, הבריחו את הנשק דרך הגבול הסורי-לבנוני. סוריה דחתה את ההאשמות ואמר כי הן מונעות משיקולים פוליטיים יותר מביטחוניים, אך באן ציין כי מנהיגי חיזבאללה הודו כי חידשו את היכולת הצבאית שלהם לאחר המלחמה.

"עקב כך, אני נשאר מודאג מכך שהגבול הזה נשאר רגיש להפרות כאלו, שיהוו הפרות חמורות של ההחלטה ומעמידות איום מובהק ליציבות ולביטחון של לבנון", כתב. "כל המדינות באזור, ובעיקר סוריה ואיראן, הן האחראיות העיקריות. הפרות כאלו מהוות גורמים שיחלישו את לבנון בעתיד וכך את האזור כולו".
בדוח שהגיש הביע באן גם דאגה ממה שהגדיר כ"המשך ההפרות של חיל האוויר הישראלי שממשיכות ללא הפוגה, ללא שום כבוד לרמות המתיחות והכעס שהפעולות הללו מעוררות על הקרקע".
הוא שב על קריאתו הבהולה לישראל לספק מידע מפורט על פצצות המצרר שהטילה במהלך המלחמה, ואמר כי המידע שסופק בעניין בחודש שעבר הוא "בעל ערך מוגבל". מזכ"ל האו"ם גם קרא לצדדים להכפיל את מאמציהם מתוך מטרה להביא פתרון למצב החיילים החטופים והאסירים הלבנוניים הכלואים בישראל.