גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


"מאות חיילות בצה"ל סובלות מאנורקסיה"

מנתונים שפרסם חיל הרפואה עולה כי רק 20 מקרים של אנורקסיה נחשפו בצבא, בעוד מאות של חיילות פונות לטיפול פרטי. "זה נובע בעיקר מחוסר הסברה"

אמיר בוחבוט | 13/1/2008 13:21 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
למרות שחיילות רבות טוענות כי גזרתן הדקיקה נפגמה בזמן השירות הצבאי, ההערכה בצה"ל היא כי מאות חיילות סובלות מאנורקסיה. למרות זאת, מנתונים שפרסם חיל הרפואה עולה כי בשנה האחרונה נחשפו רק 20 חיילות שסובלות מאנורקסיה. קצין בריאות הנפש בצה"ל מודה: אין הסברה בנושא. "זו תופעה הולכת ומתפשטת, ויש הורים שמטפלים בבנות שלהן בקליניקה פרטית מרוב בושה ועל מנת שאחד במערכת לא יידע על כך", אמרה ל-nrg מעריב­קצינה באגף משאבי אנוש (אמ"ש).

מנתוני חיל הרפואה עולה כי 20 החיילות הסובלות מאנורקסיה שנחשפו על-ידי מפקדים בצה"ל נבדקו אצל רופאים וקציני בריאות נפש, ולאחר מכן הן אושפזו לשם המשך קבלת טיפול פרטני.

"אין החלטה גורפת לשחרר משירות צבאי חיילות  שסובלות מבעיית האנורקסיה", אמר קצין באגף משאבי אנוש. "כל מקרה נבחן לגופו מאחר וישנם גם מקרים חריפים וגם מקרים גבוליים".

עוד עולה מנתוני חיל הרפואה שהגיעו לידי nrg מעריב, כי בשנה החולפת נדחה גיוסן של 12 בנות הסובלות מאנורקסיה, זאת לאחר שעמדו בפני ועדה משותפת לאגף משאבי אנוש וחיל הרפואה. לטענת צה"ל הוא אינו מנפה כל מועמדת לשירות ביטחון הסובלת מאנורקסיה, ולראיה הוא מציג נתונים לפיהם 80 מועמדות גויסו למרות שהן סובלות מן המחלה.
"ההורים מתביישים"

קצינה באמ"ש סיפרה כי יש הורים לחיילות שלא מדווחים על בעיית האנורקסיה למערכת הצבאית ואפילו לא לקופת החולים האזרחית, זאת כדי שבתם לא 'תקוטלג'. "את ההורים מעניין מאוד מה יאמרו על הבנות שלהם לאחר מכן", סיפרה הקצינה. "זה מתחיל בבית הספר וזה נמשך גם בצבא. מסיבה זו הם בוחרים לעשות את הטיפול באופן פרטי. ההורים פשוט מתביישים וחוששים שהפרטים ייצאו החוצה".

הקצינה הוסיפה ואמרה כי היא מכירה לפחות קליניקה פרטית אחת שמטפלת במקרי האנורקסיה, גם אם זה אומר שיש צורך לאשפז את הבנות תחת פיקוח. "חיילות שאין להורים

שלהן כיס עמוק נופלות בין הכיסאות ונזרקות מהצבא", סיפרה בצער והוסיפה כי יש לא מעט חיילות שלא מדווחות על הפרעת אכילה והמפקדים לא בהכרח ערים לכך.

"ההערכה היא שיש מאות חיילות שסובלות מהפרעות אכילה והן כלל לא יודעות על כך", אמרה הקצינה בצער. "זו תופעה הולכת ומתפשטת ויש לטפל באמצעות הסברה שחסרה היום בצה"ל".

ראש מחלקת בריאות הנפש בחיל הרפואה, אלוף-משנה לובין, התבטא לאחרונה בעניין האנורקסיה. "התופעה קיימת בעיקר בקרב בנות שמאופיינות בהישגיות ובפרקציוניזם, והתופעה הזו הולכת וגוברת", סיפר.

הסברה "על הדרך"

גם אל"מ לובין טען כי בצה”ל אין הסברה ומניעה בנושא האנורקסיה. "ההסברה היחידה המתקיימת בנושא נעשית באופן עקיף בלבד במסגרת תוכנית 'ובחרת בחיים', המתייחסת בעיקר למניעת השימוש באלכוהול וההטפה לנהיגה בטוחה, כשעל הדרך יש התייחסות גם לנושא התזונה".

ח"כ סופה לנדבר, יו"ר הוועדה לפניות הציבור בכנסת, הפועלת למען חוק בנושא הפרעות אכילה והקמת מרכז מיוחד לטיפול בתופעה המתפשטת, מסרה כי "קיים מחסור משמעותי בטיפול בתחום הפרעות אכילה. בבית החולים תל השומר יש 24 מיטות לטיפול בהפרעות אכילה ועל כל מיטה פנויה יש לא מעט בנות שצריכות טיפול".

ח”כ לנדבר קראה לבצע מבצע הסברה מקיף בצה”ל לגבי הסכנות שבתופעה. "מבדיקה שעשינו אין בצה"ל כל הסברה בנושא אנורקסיה ובולמיה", אמרה.

דובר צה"ל הגיב לידעה, ומסר כי "ממחקרים מקצועיים אזרחיים עולה כי המאבק באנורקסיה באמצעות הקניית ידע על המחלה עצמה, ישירות לנוער, אינו מועיל ואף עלול להזיק. מכאן, שנכון לנסות ולתרום לצמצום שכיחותה על ידי חינוך חיובי להרגלי חיים ותזונה נכונה. צה"ל שוקד בימים אלה על הכנת תכנית בתחום זה המיועדת לחיילי החובה".

עדכון אחרון : 13/1/2008 16:39
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים