הצצה למלחמה העתידית באוויר בים וביבשה

מדי שבוע יציג nrg פיתוחים טכנולוגיים שיעצבו את שדה הקרב העתידי. והיום ב"רובאי 7.0": ספינה לא מאוישת, מזל"ט טקטי ושריונית ממוגנת כמו טנק

אמיר בוחבוט | 19/12/2007 14:45 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מדי יום אנחנו שומעים על האיומים החדשים שניצבים בפני מדינת ישראל, שמולם צריך להתמודד צה"ל. איומים חדשים בצפון, בשטחים, באוויר ובים מחייבים את מערכת הביטחון ליצור כל הזמן כלי נשק חדשים ופיתוחים טכנולוגים שיסייעו לשמור על אזרחי המדינה ועל החיילים. מדי שבוע יציג nrg מעריב
Get Microsoft Silverlight
ה"סקיי-לייט"
­את הפיתוחים הטכנולוגיים המעניינים והחדשים ביותר ויעניק הצצה לשדה הקרב העתידי.

שלושת החידושים הטכנולוגים שתכירו היום יוצרו על ידי חברת "רפאל", והם ישדרגו משמעותית את היכולות המבצעיות של צה"ל.

הפיתוח הראשון הוא "סקיי-לייט", מיני מזל"ט טקטי לכוחות היבשה. ה-"סקיי-לייט" נועד להעניק תמונת מצב עדכנית לגדוד שנמצא בלחימה, ללא תלות בשום גורם חיצוני. המזל"ט, תוצרת חברת רפאל, מצויד באמצעים אלקטרו-אופטיים שמאפשרים לו לעקוב אחרי מטרות סטטיות ונעות ברדיוס של כ-15 ק"מ. הוא יכול לסרוק אזורים בשטח בנוי, ולסייע במעקב אחרי חשודים. ה-"סקיי-לייט" יודע לפעול בתנאי מזג אוויר קשים, בלילה וביום.

המזל"ט יכול להיות משוגר לאוויר גם על ידי חייל בשטח וגם מכלי רכב. המזל"ט מעביר בזמן אמת תמונה למצג של מפקד הגדוד ומפקד הפלוגות ומאפשר להם לנתח את השטח בצורה טובה יותר. "הסקיי-לייט נוסה בהצלחה  במהלך מלחמת לבנון השנייה  וקיבל מחמאות רבות", הסביר גורם ביטחוני. ה-"סקיי-לייט" נמצא בשימוש בגדודי חי"ר של צה"ל ובכוחות הקרקע של חיל האוויר.

ה-"סקיי-לייט", המזל"ט שישנה את תמונת השטח של הלוחמים. עריכת ווידיאו: שלומית חביב
"הגולן" - שריונית ממוגנת כמו טנק

Get Microsoft Silverlight
"גולן" - השיריונית של הדור הבא
הפיתוח השני הוא ה"גולן" וגם הוא מיועד ללוחמי צבא היבשה. השינויים במתארי הלחימה עם דגש על שטחים אורבאניים הובילו את חברת רפאל לפתח מספר כלים ממוגנים עבור לוחמי החי"ר של צה"ל. אחד מהם הוא הגולן, שריונית ממוגנת הנושאת שמונה לוחמים שנבנתה על בסיס הרעיון של טנק המרכבה.

ה"גולן" עמיד בפני מטעני צד, טילי נ"ט, ומוקשים מסוגים שונים. 50% ממשקל "הגולן" הופנו לצורכי מיגון. יש לו יכולת נסיעה טובה בתנאי שטח קשים עם יכולת גמישות בשטחים אורבאניים. על השריונית
ניתן לשלב עמדות נשק נשלטות מרחוק, אמצעי גילוי של מקורות ירי, ומצלמות יום ולילה.

"הדרישה ההולכת וגוברת ללחימה בשטחים אורבאניים אליהם טנק לא יכול להגיע מבלי להיפגע הולידה את הרעיון של בניית הגולן", הסביר גורם ביטחוני, "רפא"ל בנתה שריונית שממוגנת ברמה גבוהה מאוד עם תנאי עבירות גבוהים גם בשטחים בנויים". בקרוב יפרסם צה"ל את תמהיל כלי הרכב הקרביים הממוגנים שירכוש בחמש השנים הקרובות, כשעל המכרז מתמודד רכב ה"גולן" שנרכש על ידי ה"מארינס". 

"גולן" - שיריונית שתתן הגנה מקסימלית ללוחמים בשטח בנוי. ערכית ווידיאו: שלומית חביב

פרוטקטור – כמו מזל"ט אבל בים

Get Microsoft Silverlight
וידאו: רובאי 7.0 הפרוטקטור אמיר בוחבוט חדשות nrgtv
הפיתוח השלישי מיועד לחיל הים וגם הוא נולד ב"רפאל". החברה נחשבת לפורצת דרך בתחום הלוחמה הימית הבלתי מאוישת מאז שחשפה את ה"פרוטקטור", סירה לא מאוישת באורך של 9 מטרים כשעליה אמצעי כריזה, אמצעים אלקטרו-אופטיים, ותותח מיני-טייפון בקוטר של 7.62 מ"מ שעמידה במים.

מטרת ה"פרוטקטור" היא למלא משימות ביטחון שוטף של חיל הים לאורך הנמלים או סביב ספינת טילים מחשש לפגיעה של מחבלים מתאבדים או סירות נפץ.  "הפרוטקטור מעבירה בזמן אמת תמונת מצב מהשטח אל החמ"ל בחוף ומאפשרת למפקדים לבחון את האיום תוך מתן מענה מבצעי כמו ירי ללא סיכון חיי אדם", הסביר גורם ביטחוני. הפרוטקטור נמצא בשימוש בידי חיל הים ובידי צבא זר.

צפו בספינה הלא מאוישת שמהווה פריצת דרך בלוחמה ימית. עריכת ווידיאו: שלומית חביב

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''צבא וביטחון''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים