נדחה הדיון על צווי מניעה למורים
יו"ר ההסתדרות ינסה לפשר בין הצדדים, ויו"ר המרכז לשלטון מקומי דחה את הדיון ביממה
זמן קצר לפני הודעתו של אלדר, נשמעה קריאה מצד ארגון המורים העל-יסודיים למחוק את עתירת מרכז השלטון המקומי הדורשת להוציא לשובתים צווי מניעה, וזאת לאור ההתנגדות שקמה לה מבית. מגובים בלמעלה מעשרה תצהירים של ראשי רשויות בישראל, הגיעו עורכי הדין של המורים לבית הדין הארצי לענייני עבודה, כשבפיהם דרישה למנוע הכרה של הסכסוך כארצי.
"מרכז השלטון המקומי קיבל החלטה שלא להגיש בקשה לצווי מניעה, כך עולה לפחות מהתצהירים של ראשי העיריות שתומכים בנו ומתנגדים לצווים", אמרה עו"ד סיגל פעיל, שמייצגת את המורים בדיון שנערך בבית הדין. "בעקבות כך, על העתירה להימחק על הסף. לא מדובר כאן בסכסוך קיבוצי ארצי, כי אם בסכסוך מקומי, וזאת היות וישנם ראשי ערים שלא מוכנים לקבל את הצווים".
בנוסף לתצהירים שהגיעו מצד ראשי הערים הוגש גם תצהיר אחד יוצא דופן - מארגון ההורים הארצי. בתצהיר שהוגש על-ידי מזכיר הארגון, ישראל פנחס, הוא סבור כי "לבגרויות החורף אין חשיבות פדגוגית ואין בהם כדי לגרום לפגיעה בתלמידים, אלא להיפך הוא הנכון".
"הבקשה להפסיק את השביתה הנובעת כביכול מתוך דאגה לתלמידי ישראל, היא אחיזת עיניים ויש בה זריית חול בעיני בית המשפט", טען פנחס. "מאבקם של המורים הוא שיעור מאלף בדמוקרטיה, באזרחות ובחופש ההתארגנות".
כמה שעות לאחר הדיון, התכנסה הנהגת הסתדרות המורים והסמיכה את יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, לנקוט כל צעד שנדרש כולל צעדים ארגוניים, הכוללים עיצומים ושביתות במגזר הציבורי, כדי לקדם פיתרון מהיר במשבר עם המורים.
כבר בתחילת השבוע שעבר הודיע עיני כי הוא גיבש תוכנית שמוסכמת על יושב ראש ארגון המורים, רן ארז, לפיה ניתן לנהל משא ומתן עם הממשלה ולהגיע להסכם. עיני טען אז כי
מרחב אפשרויות הפעולה של ההסתדרות הוא גדול מאוד, משביתה כללית במשק שתפעיל לחץ עצום על הממשלה, בגלל הפגיעה הכלכלית הנרחבת של מאות מיליוני שקלים ליום ועד שביתות ועיצומים מצומצמים יותר.