האוצר והשלטון המקומי עתרו לביה"ד לעבודה
אחרי שהגישור בין ארגון המורים לאוצר נכשל, פנו מרכז השלטון המקומי ומשרד האוצר לבית הדין לעבודה כדי שיוציא צווי מניעה לשובתים. ארז מאיים: נפנה לבג"ץ - ואם ידחו העתירה, נתפטר
"למעשה, ממשלת ישראל לא רוצה חינוך יותר טוב לילדים, היא לא רוצה להבטיח את עתידם, היא רוצה שהמורים יהיו שמרטפים בבתי הספר", התריס ארז בראיון לגלי צה"ל. "זה למעשה מה שממשלת ישראל עושה כל הזמן. היא הפכה להיות סוגדת דגל הזהב לבחינות הבגרות, אין שום טיפול בסמים, אלימות וונדליזם, יש רק הכנה לבחינות הבגרות".
במהלך הראיון התייחס ארז להסכם השכר שהציע אתמול שר האוצר רוני בר-און. "המערכת שלנו מתמוטטת - יש להשקיע בעתיד הילדים ולא בעוד F15", אמר. "מה ששר האוצר הציע זה שהמורים יסתפקו באחוז וחצי תוספת לשנה. זו תוספת של 20 שקל למורה, זה ממש לירוק לנו בפנים".
לדבריו, שר האוצר הציע למורים תוספת שכר של אחוז וחצי יחד עם תמיכה ברפורמה בתוך שלושה-ארבעה חודשים. "הוא סירב לדבר איתנו על הפחתת מספר תלמידים בכיתה, הציע לנו אחוז וחצי ואם לא נגיע לסיכומים חדשים תוך ארבעה חודשים, שנשבות מחדש", ציין.

"אנחנו מקווים שבית הדין לא יוציא את צווי המניעה" הוסיף ארז. "הגיע הזמן שבמדינה דמוקרטית ייתנו לאזרחים למחות. אנחנו נעתור לבג"ץ, ואם העתירה תידחה - אנחנו נתפטר קולקטיבית. המאבק שלנו הוא למען עתיד הילדים ולמען עתיד המדינה. אנחנו רוצים רפורמה אמיתית במערכת החינוך. היום מבינים כולם שזה לטובת כולנו. יכול להיות מאוד שאנחנו נעמוד בעשרות בשביתת רעב מול משרד החינוך, משרד האוצר ואולי אף בית הדין לעבודה".
מוקדם יותר היום, במהלך ראיון בגלי צה"ל, ציין יו"ר מרכז השלטון
אתמול הדגיש אלדר כי מרכז השלטון המקומי לא יאפשר פגיעה בבחינות הבגרות. "השביתה עברה את יומה ה-20, וראשי הרשויות סבורים כי אין עוד להמתין מהצד ולראות כיצד 650 אלף תלמידים בישראל מסתובבים ברחובות ולא לומדים, ו-40 אלף מורים שובתים מעבודתם", אמר אלדר.

"אין בידי ספק כי רצונם הכן והאמיתי של המורים הינו שיפור מערכת החינוך, אך נראה כי בעת הזו אין מנוס מהליכה למסגרת אחרת על מנת לפתור את הסכסוך", אמר אלדר. בראיון הבוקר הדגיש אלדר את דבריו אלו ואמר כי התרשם ששרת החינוך, יולי תמיר, מוכנה להוביל רפורמה, אולם שהסכסוך "לא ייפתר היום ולא מחר".
אלדר, שהצהיר כי יפעל "יום וליל, ככל שיידרש" על מנת לתווך ולהביא פתרון לשביתת המורים, עזב אמש את תפקידו כמגשר. בראיון הבוקר הוא סיפר כי נואש. "במשא ומתן כל צד מתקדם לכיוון השני", אמר. "כאן ראיתי שהמשימה היא בלתי-אפשרית. שני הצדדים לא גילו גמישות. אני סבור שהמורים צריכים ללכת לכיוון להסכם קיבוצי, ובמקביל ללכת לרפורמה. אני לא בגנותו של אף אחד, אני רק לטובת התלמידים".
הוא מתח ביקורת חריפה על כוונתו של ארגון המורים הארצי לחבור לשביתת ארגון המורים. "אם ההורים יחליטו שהם רוצים שהילדים שלהם ימשיכו לישון עד 12 בצהריים ולהסתובב ברחובות, זו זכותם", אמר. "הילדים שלנו למעשה כבר ארבעה חודשים לא נמצאים על ספסל הלימודים. בית הדין צריך להתערב. אני קודם כל חושב שמגיע למורים, ואני בעד, אבל יש דרך איך לעשות את זה".