גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


אחמדינג'אד פתח שיח ציבורי

איש בארה"ב לא נותר אדיש לנאום נשיא איראן. המועמדים לנשיאות גינו ועם זאת הגנו על חופש הביטוי

טל שניידר, ארה''ב | 25/9/2007 5:52 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
רבים לא רצו לחזות אמש בנשיא איראן, מחמוד אחמדינג'אד, נושא נאום באוניברסיטת קולומביה, ורבים עוד יותר היו מזועזעים מכוונותיו להגיע ולהניח זר באתר האסון של מגדלי התאומים. אולם כמעט אף אחד אתמול בארצות הברית לא נותר אדיש למופע המוזר של שאלות ותשובות בינו לבין נשיא האוניברסיטה היוקרתית במיוחד. רשתות התקשורת התמלאו בוויכוחים עקרוניים וסוערים על גבולות חופש הביטוי ועל הזכות של האקדמיה לשבת ולהאזין לאדם שקורא למחוק את ישראל מן המפה ומכחיש את התרחשותה של השואה, והפוליטיקאים כמובן לא היו יכולים לשבת בשקט מנגד.

המועמד הדמוקרטי לנשיאות ארצות הברית, ברק אובמה, בעצמו בוגר אוניברסיטת קולומביה, אמר כי הוא עצמו לא היה מזמין את אחמדינג'אד לנאום באוניברסיטה, אך היה מוכן, בתור נשיא, להיפגש עימו כדי למצוא דרך להגן על אינטרסים אמריקניים.

"השקרים מלאי השנאה שהוא אומר על ישראל, על השואה – התשובה שלנו לכך היא לקדם את האמת ולהראות לעולם את הערכים והאידיאליים שלנו", אמר. "אחד הערכים הללו, הוא חופש אקדמי ויש לו זכות לדבר".

המועמד הדמוקרטי ג'ון אדוארדס, הוציא הודעה רשמית מטעמו לתקשורת, בה גינה בכל תוקף את תוכן נאומו של הנשיא האיראני. "מדובר בדברים נתעבים", האו הדגיש. "אולם אני חושב שקולומביה יכולה להחליט עבור עצמה האם הם רוצים לתת לאדם כזה לדבר באוניברסיטה שלהם".
ג'וליאני: זהו מקרה מדאיג

הסנאטורית מניו-יורק הילרי קלינטון, שהיא המועמדת המובילה לנשיאות, אמרה דברים דומים לאלו של אובמה. "אם הייתי נשיאת האוניברסיטה, לא הייתי מזמינה אותו לדבר, אבל אני לא הבעתי עמדה ישירות על החלטתם", היא אמרה. "ברור שהתנגדתי בנחרצות נגד הביקור שלו ב'גרואנד זירו', חשבתי שזה ממש עובר את הגבול ולמרבה המזל לא התירו לו את הביקור".

המועמדים הרפובליקנים המובילים יצאו נגד אחמדינג'אד

בהצהרות יותר נחרצות. ראש עיריית ניו-יורק לשעבר רודי ג'וליאני, הגדיר את ההזמנה ששיגרה אוניברסיטת קולומביה לנשיא איראן כמקרה "מדאיג".

"זהו המנהיג של אחד הממשלים התומכים הגדולים ביותר בטרור", אמר בראיון טלוויזיוני. "הוא הכחיש את השואה ומאיים על קיומה של מדינת ישראל. זה לא אירוע סגור של שאלות ותשובות, רבבות היו רוצים שתינתן להם הזכות לנאום בקולומביה".

הגיבור: נשיא קולומביה

מושל מסצ'וסטס לשעבר ומועמד לנשיאות מטעם הרפובליקנים מיט רומני, היה מן הנחרצים ביותר נגד עצם הגעתו של אחמדנינג'אד לעצרת האו"ם. "אנחנו צריכים להגביר עוד את הסנקציות נגד איראן, ולא לברך את אחמדינג'אד לבמת העולם", אמר. "אני קראתי למזכ"ל האו"ם למשוך את ההזמנה לעצרת".

נשיא אוניברסיטת קולומביה, לי בולינג'ר, דווקא הפתיע את האמריקנים. למרות הביקורת הציבורית בימים האחרונים על עצם מתן הבמה לאחמדינג'אד לדבר בפני הסטודנטים, הוא המשיך להתעקש על הצורך בדיון, ואז עלה על הבמה ותקף את אחמדיניג'אד במילים קשות, שטרם נשמעו כמותן באמריקה.

בולינג'ר, הפך להיות לגיבור לרגע של שונאי איראן. השדולה הפרו-ישראלית איפא"ק מיהרה להפיץ את הנאום שלו באינטרנט, והמליצה לכל המעוניין לקרוא את הדברים. "בין אם אתם מסכימים או לא עם ההזמנה לקולומביה, כדאי לכם לבטח לקרוא את דברי הפתיחה של נשיא האוניברסיטה", כתבו.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
  • עוד ב''בעולם''

כותרות קודמות
כותרות נוספות
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים