'למה הפלשתינים משלמים את מחיר השואה?'
בנאומו בניו-יורק התייחס נשיא איראן לסוגייה הפלשתינית וטען: "עלינו להרשות לפלשתינים להחליט על עתידם". בנוסף, הציג דעתו בנושא השואה: 'אם היא התרחשה, למה אין מחקר עליה?'
נשיא אוניברסיטת קולומביה, לי בולינג'ר, פתח את דבריו והציג לאחמדינג'אד רצף של שאלות: "אדוני הנשיא, מדוע נשים, חברי המפלגה הבאהית, הומואים ועוד אנשים הופכים להיות מטרה לרדיפותיך? מדוע אנשי אקדמיה בעולם כולו מוטרדים מן הההתנגדות הבלתי נסבלת של המשטר שלך? מדוע אתה מפחד מאזרחים איראניים שיביעו את דעותיהם בחופשיות?".
אחמדינג'אד לא התרגש מהשאלות, ובחר להטיף בנאומו לאומות העולם שמשתמשות במדע כדי לפתח נשק גרעיני, והאשים את מדינות העולם ש"אינן רוצות לראות מדינות אחרות מתפתחות בתחום המדע", לדבריו.
"אני מאמין שידע ומדע הם הדבר החשוב ביותר לאנושות, אבל צריך להשתמש בקידום המדע כדי להדריך את האנושות לעתיד טוב יותר", אמר. "זה חיוני שהמדינות החזקות לא יתנו לאנושות לפתח את המדע לכיוונים לא טובים", הסביר הנשיא האיראני.
לאחר מכן המשיך אחמדינג'אד והתייחס לסוגיות הבוערות יותר לדעתו. "אתם יודעים שפלשתין היא מקום פצוע במשך 60 שנה", אמר לקהל. "במשך 60 שנה אנשים וילדים נהרגים באמצעות מטוסים והליקופטרים מעל ראשיהם. במשך 60 שנה אנשים יושבים בכלא. במשך 60 שנה הם סובלים".
לאחר מכן עבר נשיא איראן לדון בנושא נוסף בו דעתו שנויה במחלוקת - השואה. "אם השואה באמת התרחשה, מדוע לא חוקרים את הנושא הזה גם מכיוונים אקדמיים שונים?", תהה.
"אני מאמין שהשואה התרחשה בשנות ה-30' וה-40', והשאלה שלי היא פשוטה - כיום יש מספר אקדמאים אירופאים שנשלחו לכלא כי הם ניסו לחקור את השואה בדרך שונה. מדוע זה לא נושא שפתוח לכל צורות
אך בכך לא הסתפק אחמדינג'אד, ובהמשך דבריו קישר בין השואה למצבו של העם הפלשתיני. "האם העם הפלשתיני צריך להיות זה שמשלם את המחיר על השואה?", שאל. "מדוע העם הפלשתיני, שבכלל לא היה לו שום תפקיד באירופה, משלם את המחיר על משהו שקרה שם? מדוע חמישה מיליון בני העם הפלשתיני ממשיכים להיות פליטים בחו"ל או בשטחים במשך 60 שנה?".

לאחר מכן עבר אחמדינג'אד לדבר על נושא הגרעין, והסביר כי "כיום ישנם שני כוחות מונופוליסטיים בעולם שרוצים לכפות את דעתם על איראן. אנחנו רוצים את הזכות לפיתוח גרעין למטרות שלום. מדוע למדינות אחרות יש את הזכות ולנו לא? אנחנו המדינה שמשתפת הכי הרבה פעולה עם הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית", התעקש אחמדינג'אד.
בסוף נאומו של הנשיא האיראני נשמעו בקהל מחיאות כפיים ולצידן גם קריאות בוז. כאשר נשאל אחמדינג'אד האם הוא מבקש להשמיד את מדינת ישראל, הוא השיב בשלילה. "באיראן יש יהודים רבים שחיים בביטחון", אמר. "ההצעה שלנו לסבל הפלשתיני היא דמוקרטית. אנחנו אומרים שיש להרשות לפלשתינים להחליט לגבי עתידם, על פי עקרונות האו"ם.
"כמו כן, צריך להרשות ליהודים מפלשתין, למוסלמים מפלשתין ולנוצרים מפלשתין לבחור את מה שהם יבחרו כאומה - אף אחד לא צריך להשתמש בהון כספי גדול כדי לתת כוח צבאי לקבוצה אחת בלבד שם, אלא לתת להם לבחור את עתידם", הבהיר הנשיא האיראני.