גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


זהירות: פופקורן קטלני

צרכני הפופקורן הביתי בארה"ב מודאגים. החומר האחראי לטעם החמאה התגלה כגורם למחלות

גלעד שנהב | 7/9/2007 8:29 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הפופקורן שאנחנו מחממים במיקרוגל ידוע כמוצר משמין ולא בדיוק מזין, אבל האם הוא גם מסוכן? ארבע חברות גדולות בארצות-הברית פועלות בימים אלה כדי להסיר חומר הקיים בחטיף האהוב, ומעניק לו את טעם החמאה. מרכיב זה התגלה כגורם למחלת ריאות נדירה, כאשר מספר עובדים במפעלי הייצור כבר מתו כתוצאה מחשיפה אליו, ואחרים נזקקו להשתלת ריאות ולטיפול תרופתי כבד.

החברות הבהירו כי אין סכנה לציבור, והמחלה הופיעה אצל עובדי מפעלים שייצרו את הפופקורן ונחשפו לחומר בתדירות גבוהה ובכמויות גדולות. למרות זאת, חוקרים שבדקו את הנושא קבעו כי גם צרכנים של פופקורן עלולים לסבול מתופעת הלוואי. נציגיהן של ארבע החברות, המהוות כ-80% מן השוק האמריקני, כבר הודיעו רשמית כי יסירו את המרכיב הקיים בפופקורן עם חמאה, תוך כמה חודשים עד שנה.

מרכיב הדיאצטיל הוא האחראי לטעם החמאה, ולכן החברות מתקשות להחליפו במהירות. "היתה כזו תגובה של הציבור", הסביר ויליאם וייבר, מנכ"ל אחת החברות, "שהרגשנו שיש צורך להודיע לצרכנים על השינוי במרכיבים".

מומחי ריאות במרכז רפואי בדנבר דיווחו לרשויות בארה"ב כי טיפלו בחולה במחלת הריאות, כתוצאה מאכילת פופקורן. האיש, ויין וטסון, חימם פופקורן באמצעות מכשיר המיקרוגל כמה פעמים ביום, במשך מספר שנים. הרופאה שבדקה את וטסון המתחה במחלה, אשר זכתה לכינוי "פופקורן הריאות", גילתה כי בביתו היו כמויות של דיאצטיל שדומות לאלה שישנן במפעל.
* מתמחה ב"פופקורן הריאות"

וטסון עצמו כבר לא זקוק לטיפול צמוד, אך בעבר הוא נאלץ להשתמש במשאף ולקחת סטרואידים. בינתיים הוא נאלץ להפסיק לאכול פופקורן, והחליף את החטיף בירקות ובפירות. "אני קורא לציבור לקרוא את מה שעל העטיפות", אמר וטסון. "צריך תמיד להיזהר ולשים לב מה אנחנו מכניסים לגוף, וכדאי לנהוג במתינות ולא להשתגע".

עובדים במפעלים לייצור פופקורן חלו במחלה לאחר שנחשפו לחומר הבעייתי, ועד כה דווח על מאות חולים מקרבם. כמה מהם

מתו כתוצאה מכך, ואלו שניצלו היו זקוקים לעיתים קרובות להשתלת ריאות.

בקרוב אמור להתפרסם מחקר רשמי וגדול של הרשויות האמריקניות שידווח על הסכנות הטמונות בדיאצטיל, אשר אושר בעבר לשימוש על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקני. השאלה הגדולה כעת היא אם חשיפה לכמויות קטנות יותר ממנו עלולה להיות בעייתית. בינתיים, אין אזהרות מצד רשויות בריאות ברחבי העולם בעניין אכילת פופקורן או הגבלת הצריכה של החטיף הפופולרי.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
  • עוד ב''בעולם''

כותרות קודמות
כותרות נוספות
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים