"ששר הביטחון יחתום על ביטחון ילדינו"
נשיאת העליון בייניש החליטה לדחות את ההחלטה על מיגון בתי הספר בשדרות. בשל כך החליט ועד ההורים בעיר לפתוח את שנת הלימודים רק אם השר ייקח אחריות, והציבו עוד תנאים
הסערה הציבורית החלה בחודש מאי האחרון כאשר שופטי בג"ץ דורית בייניש, סלים ג'ובראן ודבורה ברלינר הורו למדינה למגן את בתי הספר בשדרות מיגון מלא ולא מיגון בשיטת המרחבים, וזאת עד לפתיחת שנת הלימודים הקרובה. בנוסף הורו השופטים למדינה למגן את כיתות הספח בהתאם לסדרי עדיפויות פדגוגיים, זאת עד לאחר חגי תשרי.
השופטים ציינו שאין להם צורך להוציא צו מוחלט המחייב למגן גם את גני הילדים בעוטף עזה, זאת משום שעל מיגונם המלא אין מחלוקת ושקצב עבודות המיגון לגביהם מתבצע באופן סביר.
בעקבות ההחלטה הודיעה פרקליטות המדינה כי בכוונתה להגיש בקשה לדיון נוסף. בפרקליטות טענו כי "היקף ההתערבות של בית המשפט בסוגיית המיגון בשדרות היא בלתי שפיטה בעליל".

בפרקליטות אכן הגישו בקשה לדיון נוסף בהרכב מורחב של שופטים בבקשה לתקן את פסק הדין. בפרקליטות טענו כי השופטים כתבו את פסק הדין לאחר שהבינו באופן שגוי את הנתונים שהוצגו בפניהם.
בעקבות הבקשה לדיון נוסף הקפיאה אמש הנשיאה בייניש את ההחלטה למגן את כל בתי הספר בשדרות מיגון מלא, עד להחלטה אחרת של בג"ץ. בייניש ביקשה את תגובת המשיבים
מששמעו בוועד ההורים המרכזי של שדרות על ההחלטה, כונסה במהירות ישיבת חירום. לאחר שעה ארוכה החליטו חברי הוועד לקבל את החלטת בג"ץ, ועם זאת להתנות את פתיחת שנת הלימודים בכמה תנאים. "אנו נפתח את שנת הלימודים רק אם המדינה תיקח אחריות על ילדינו", אמרה בתיה קטר, יו"ר ועד ההורים בעיר.

ועד ההורים הציב ארבעה תנאים לפתיחת שנת הלימודים. הראשון שבהם הוא ששר הביטחון, אהוד ברק, יחתום בעצמו על פתיחת שנת הלימודים. "אם אחד מילדינו ייפצע בבית הספר אנו רוצים שהשר יקבל על עצמו את האחריות, ולא פקיד זוטר במשרד", אמרו בוועד.
התנאי השני הוא מתן הבטחות חתומות לבניית בתי ספר חדשים. "אנו מכירים היטב את מקבלי ההחלטות", הבהירה קטר. "נפגענו מהם לא פעם בשנים האחרונות, ולכן אנו לא מאמינים להם. עוד דורשים בוועד לספק אישור יציאה ללימודים מחוץ לשדרות לכל ילד שהוריו יחפצו בכך וכן הסעות לתלמידים שיישארו ללמוד בתוך העיר.
אבי פרחן, שנכדיו לומדים בבתי הספר בשער הנגב, אמר ל-nrg מעריב כי אם היה מדובר בתושבי צפון תל-אביב, בג"ץ היה כופה על הממשלה למגן את המוסדות בזמן, או לחילופין היה מורה לה לשלוח את הילדים ללמוד מחוץ לטווח הקסאמים. "אין לנו ברירה אלא לשלוח את הילדים ללימודים", אמר פרחן, "אבל אם לא ממגנים, אז לפחות שיתקיפו בעזה כדי למנוע את המשך הירי. כולם יודעים שההגנה הטובה ביותר היא ההתקפה".