גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


30 שנה בלי אגודת סטודנטים

חשש לשיבוש פתיחת שנה"ל באונ' הפתוחה, המוסד האקדמאי היחיד בו לא הוקמה אגודה לסטודנטים

יובל לידור | 21/8/2007 4:02 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
שנת הלימודים תשס"ח באוניברסיטה הפתוחה בסכנה: שנת הלימודים צפויה להיפתח בתחילת חודש ספטמבר, אולם ועדת החינוך של הכנסת תדון היום באפשרות להקפיא את פתיחתה, מאחר והנהלת המוסד אינה מיישמת את חוק זכויות הסטודנט במלואו. ההנהלה לא טרחה להקים אגודת סטודנטים, כנדרש בחוק החדש שייכנס לתוקף ב-1 בספטמבר. האוניברסיטה מצידה טוענת כי היא פועלת ברוח החוק. כעת מונח המשבר לפתחם של חברי הכנסת.

חוק זכויות הסטודנט, שאושר בכנסת בקריאה שנייה ושלישית בחודש מאי האחרון, קובע כי בכל מוסד להשכלה גבוהה בישראל חייבת להיות אגודת סטודנטים פעילה. האוניברסיטה הפתוחה, שהיא המוסד האקדמי הגדול ביותר בישראל ובה לומדים למעלה מ-40 אלף סטודנטים, היא המוסד היחיד שלא קיימת בו אגודה, כפי שקובע החוק.

במשך 30 שנות פעילותה של האוניברסיטה לא קמה בה מעולם אגודת סטודנטים. בתחילת חודש יוני האחרון הדבר כמעט קרה, הנהלת האוניברסיטה קיימה בחירות מסודרות להקמת אגודת סטודנטים. אולם ההנהלה הציבה רף השתתפות של 12% ובבחירות השתתפו רק כ-7% מכלל בעלי זכות הבחירה וההליך נפסל.

מעדויות של סטודנטים שהשתתפו בבחירות עולה החשש שהנהלת המוסד טרפדה במכוון את הליך הבחירות. סטודנטים שהתמודדו בבחירות סיפרו כי הנהלת האוניברסיטה קבעה הליך מסורבל, בו כל סטודנט היה אמור להקיש סיסמת אינטרנט נוספת לפרטים האישיים שלו על מנת להשתתף בהצבעה.הסיסמא נשלחה בדואר לביתם של כל הסטודנטים, אולם הגיעה כשבועיים לפני הבחירות עצמן.
הכנסת נאלצת להתערב

אחד המבקרים הגדולים של המהלך, שגיא בן-חור, שמכהן כיו"ר עמותת "אגודת הסטודנטים באוניברסיטה הפתוחה" ,גוף שהוקם באופן עצמאי וללא היתר מהנהלת המוסד לפני ארבע שנים מסביר את הנחיצות בגוף שכזה. "כמו בכל מוסד אקדמי ראוי שגם לסטודנטים באוניברסיטה הפתוחה יהיה גוף שיאגד וייצג אותם", אמר. "כיוון שלסטודנטים באוניברסיטה הפתוחה אין ארגון מוכר, רשמי ויציב הזוכה לשיתוף פעולה מצד האוניברסיטה, הסטודנטים נפגעים ומופלים לרעה. השיא היה במלחמת לבנון השנייה, ובמאבק הסטודנטיאלי האחרון".

"אני רואה בחומרה רבה את ניסיונותיה של האוניברסיטה, בעודה גוף חינוכי ואקדמי, להתחמק

בתואנות, תרגילים ודרכים שונות מנקיטת הצעד האמיץ שיאפשר הקמת אגודת סטודנטים", אומר בן-חור. צר לי שהגענו לרגע שבו הכנסת, לראשונה בדברי ימיה, נאלצת להתערב ולדון ביחסים בין אגודת סטודנטים ומוסד אקדמי מסוים. אני מקווה שבדיון האוניברסיטה תפתיע, תגלה מנהיגות ותשנה כיוון בצעד אמיץ שישפר את תדמיתה".

ח"כ סילבן שלום, חבר ועדת החינוך שיזם את חוק זכויות הסטודנט, מסמן את הכיוון אליו נוטים חברי הוועדה. "הזכות להקמת אגודת סטודנטים מעוגנת בחוק זכויות הסטודנטים", אמר שלום. "יש לעמוד על כך שהחוק ייושם באופן מלא, ובמידת הצורך להטיל סנקציות על הנהלת המוסד".

"מהלך הבחירות תוכנן בקפידה"

ח"כ אלכס מילר אימץ קו תקיף אף יותר. "לא ייתכן מצב שמאז הקמת האוניברסיטה הפתוחה אין בה אגודת סטודנטים מכהנת", מחה מילר. "אני מתכוון לעשות הכול על מנת להביא את הצדדים לפשרה הולמת, ולדאוג שאגודת סטודנטים במוסד הזה תוקם במהרה. לא ניתן יד לכך שהסטודנטים באוניברסיטה הפתוחה ילמדו מבלי שתעמוד מאחוריהם אגודת סטודנטים פעילה".

באוניברסיטה הפתוחה מסבירים כי שם מנסים להקים אגודת שתייצג נאמנה את כל הסטודנטים. "האוניברסיטה הפתוחה פועלת ברוח החוק", כך נמסר בתגובה מהאוניברסיטה. "האוניברסיטה פעלה להקמת אגודת סטודנטים לפני חקיקת חוק זכויות הסטודנט בכנסת, ותפעל נמרצות להקמת אגודה שתייצג באופן הולם את ציבור הסטודנטים של האוניברסיטה הפתוחה. האוניברסיטה תכננה את מהלך הבחירות בקפדנות רבה תוך התייעצות עם גורמים שונים".

לגבי הטענות על טרפוד מכוון של הבחירות מסרה האוניברסיטה כי "קביעת אחוז לתקפות הבחירות ידועה ומוכרת גם ממערכות בחירה אחרות בעולם. בנוסף, חשבנו שלאור אופייה המיוחד של אוכלוסיית הלומדים באוניברסיטה הפתוחה, מן הראוי שאכן הבחירות ישקפו את רצונם של הסטודנטים. לא ניתן להתעלם מהעובדה שהרוב המכריע של הסטודנטים (כ- 94%) לא הצביעו בבחירות".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים