"יש לגנוז העסקה, ולהשכיחה מלב הציבור"
החלטת בג"ץ להוציא צו על תנאי נגד עסקת הטיעון בפרשת הנשיא קצב מעוררת תמיכה. ח"כ רן כהן: "על היועמ"ש להסיק כי העסקה לא סבירה וראויה"
ביהמ"ש העליון קרא היום בצהריים ליועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, להשיב על שלוש סוגיות עיקריות בפרשת עסקת הטיעון שנחתמה עם הנשיא המתפטר משה קצב. בג"ץ הבהיר כי עד לתשובת מזוז לא תוכל הפרקליטות לממש את עסקת הטיעון עם הנשיא לשעבר.
בתגובה להחלטה קרא ח"כ רן כהן (מרצ) למזוז לגנוז לאלתר את עסקת הטיעון "לאחר ההחלטה הדרמטית של בג"ץ לעכב את עסקת הטיעון עם קצב, אין דרך ליועץ המשפטי לממשלה אלא להסיק את המסקנה המתבקשת שעסקת הטיעון היא לא סבירה ולא ראויה, וכי יש לגנוז אותה ולהשכיחה כמה שיותר מהר מלב הציבור".
חברתו למפלגה, יו"ר סיעת מרצ, ח"כ זהבה גלאון, אף ביקשה מהיועמ"ש לנצל את פסק הזמן שהעניק לו בג"ץ כדי לחזור בו ביוזמתו מ"עסקת הטיעון הנפסדת", ולהודיע על הגשת כתב אישום נגד משה קצב. ח"כ גלאון אמרה עוד כי בית המשפט נותר המגן האחרון על כבודן של מתלוננות בעבירות מין.

גם באיגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית בירכו על הצו שהוציא בג"ץ ואמרו כי הם רואים בו צעד ראשון בדרך לביטול עסקת הטיעון. "צו זה הוא הישג חשוב וחסר תקדים לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית וציבור הישראלי כולו, והוא צעד ראשון בתהליך הבלתי-נמנע שיוביל לביטול עסקת הטיעון התמוהה שנחתמה בין הפרקליטות לבין משה קצב", נאמר בהודעת האירגון.
מנגד, בחר רונן צור, יועץ התקשורת של הנשיא לשעבר, משה קצב, להתמקד דווקא בהודעת פרקליטות המדינה. "פרקליטי הנשיא לשעבר מביעים סיפוק רב מהודעת
עם זאת הדגישו נציגיו של קצב כי הם מכבדים את החלטת בית המשפט למצות את בדיקת שיקול הדעת של הפרקליטות. "אין לנו ספק שבתום הבדיקה יגיע בג"ץ למסקנה אליה הגיעו ראשי הפרקליטות ומיטב הסנגורים הפליליים אנו בטוחים כי כל מי שקיווה כי שיטת המשפט בישראל תוחלף מדיני ראיות לדיני רחוב יתבדה בקרוב".
חמשת שופטי ההרכב המורחב דנו הבוקר בשש העתירות נגד עסקת הטיעון של הנשיא המתפטר, והוציאו בצהריים צו על תנאי נגד היועמ"ש בו ביקשו ממנו להבהיר מספר סוגיות מרכזיות בפרשה.
בצו שהקריאה בצהריים נשיאת בית המשפט העליון, דורית ביניש, מתבקש היועץ המשפטי להשיב על שלוש סוגיות מרכזיות בפרשה. הסוגייה הראשונה אליה נדרש מזוז הינה מדוע לא יחזור בו מהחלטתו להגיע להסדר טיעון בתיק, ומדוע לא יוגש כתב אישום גם בעניינה של המתלוננת א' מבית הנשיא.
הסוגייה השנייה אליה יידרש מזוז היא מדוע תקופת כהונתו של קצב לא תיחשב במסגרת תקופת ההתיישנות על העבירות שיוחסו לו על ידי חלק מהמתלוננות. הסוגייה השלישית שתעמוד על הפרק הינה מדוע לא יבוטל הסדר הטיעון בשל כך שמזוז לא אישר למתלוננות נגד קצב למצות את זכות הטיעון לפני ההחלטה הסופית האם להגיע להסדר.
צו הביניים עלול לסבך גם את הנשיא לשעבר קצב, שייאלץ לתת תצהיר חתום ומחייב על עמדתו בפרשה ויחשוף את עצמו לשאלות אפשריות של פרקליטי העותרים. הצו אף עשוי להוביל את סנגורי קצב, עורכי הדין אביגדור פלדמן וציון אמיר, להחליט לוותר על הסדר הטיעון וללכת למשפט.