אמינות הטיפשות
גד שמרון סבור שדיווח ה-BBC על מעורבות השב"כ בתכנון החטיפה באנטבה הזוי, רק בגלל שזו ישראל
עובד בשם קולווין, כך דיווח הבי.בי.סי, שיגר למעבידיו בלונדון ביוני 1976, בעיצומו של המשבר סביב גורל בני הערובה באנטבה, מידע שקיבל על שותפות כביכול של השב"כ והחזית לשחרור פלשתין בתיאום ובביצוע החטיפה. דיפלומט ואיש ביון - איננו יודעים, אך בהחלט ייתכן שקולווין עבד בשלוחת האם.איי.6 (המוסד הבריטי) בפריז - צריך לדווח גם על שביבי מידע שבמבט ראשון נראים לא רציניים. בתולדות הביון כבר היו כמה וכמה מקרים שבהם דווקא דיווחים מוזרים לכאורה התגלו בהמשך כנכונים וכפורצי דרך בהבנת אירועים. אבל לא צריך להיות מומחה גדול כדי להבין עד כמה הזויה הידיעה ששיגר קולווין.
המקור האלמוני, כנראה מהזן המוגדר בציניות בעולם הביון כמקור א.א.א (ראשי תיבות של "איש אחד אמר"), דיווח לקולווין כי מטרת המבצע של השב"כ היתה לטרפד את המהלך המסוכן, מבחינת ישראל, של התקרבות בין אש"ף לבין ארצות-הברית. הפתרון שמצאו בשב"כ, על פי אותו מקור, הוא לסבך את מדינת ישראל במבצע חטיפה חובק יבשות, לסכן מאות חיילים ועשרות כלי טיס, ולעמת את יצחק רבין, שמעון פרס, מוטה גור, דן שומרון ורבים אחרים בצמרת הישראלית עם המשימה הקשה של ניהול מבצע חילוץ מסוכן אלפי קילומטרים מישראל. כל זה כדי למנוע את התקרבות אש"ף וארצות-הברית.
אין ספק, אם הדיווח של קולווין היה על מעורבותו של השב"כ הגרמני, בשיתוף כנופיית באדר מיינהוף, לחטוף מטוס של לופטהנזה למוגדישו, הבי.בי.סי לא היה טורח לדווח על כך, אולי במדור "שטויות וקוריוזים". אבל מסיבות שמטרידות לא מעט חוקרי תקשורת, משום מה כאשר מדובר בישראל נשכחים ברשת הבריטית, וגם באמצעי תקשורות אחרים, כללי עריכה והערכה בסיסיים.
ואגב, בדיווח של הבי.בי.סי נאמר בנונשלנטיות כי אחד החטופים
הבעיה הגדולה היא שכאשר הבי.בי.סי מחליט לדווח על סיפור מטומטם כמו זה, הוא מעניק לו הילה של אמינות, מהסוג של "הרי הבי.בי.סי דיווח על כך". וכך, מעתה והלאה תצוץ האגדה ההזויה הזאת ותעלה בסיקורים ובדיווחים שונים על מבצע אנטבה.
ועכשיו, לך תוכיח שאין לך אחות.