החרדים מציגים: כך נתנגד למצעד הגאווה
בעוד "הבית הפתוח" מתכנן לשוב ולצעוד בי-ם בחודש הבא, החליטו ראשי הקהילה הדתית על צעדי המחאה. בתוכנית: חסימת שכונות חילוניות והפגנות גם בת"א
בשבועות האחרונים התקיימו כמה מפגשים בין אישים שונים מכל גווני הקשת הדתית באזור ירושלים: נציגי העדה החרדית, שנשלחו על ידי הרב שטרנבוך והרב טוביה וויס, חסידי סאטמר, פעילי ימין קיצוני, ליטאים, אנשי ש"ס, דמויות מעיריית ירושלים ואף נציגים מיהודה ושומרון.
המפגשים התקיימו בירושלים וגם בביתו של אחד האדמו"רים בבני-ברק, ובמהלכם הוחלט לגבש רעיונות כיצד להתמודד עם הכוונה לקיים שוב, בפעם השניה בתוך חצי שנה, את מצעד הגאווה, או כפי שכינו אותו משתתפי הישיבה "מצעד התועבה", ברחובות ירושלים.
הנוכחים בפגישות החליטו, בשלב ראשון, לא להגיב לכל צעד של אנשי 'הבית הפתוח', המארגנים את המצעד. "זה לא יכול להימשך", אמר אחד המשתתפים בפגישות. "אנחנו צריכים לקבוע כללים חדשים ולהגיע למצב בו כאשר אנשי הבית הפתוח עומדים לארגן מצעד, שיידעו שהם הולכים לשלם על כך".

הפעולות החדשות, עליהן הוחלט בסדרת הפגישות, יתבטאו בהפגנות ומחאות, כפי שהיו בעבר. אך לצד זה הוחלט על שורה נוספת של פעולות מחאה, כגון לחסום את סניפי "מקדונלד'ס" הבלתי-כשרים, להפגין מול קניונים הפתוחים בשבת, לחסום שכונות חילוניות כמו שכונת בית הכרם ובעיקר להוציא את המאבק החוצה ולהגיע גם לתל-אביב.
"אנשי 'הבית הפתוח' הם פרובוקטורים", אמר פעיל הימין הקיצוני, איתמר בן-גביר, ל-nrg מעריב. "ברור שאם היה מדובר בפגיעה ברגשות של ערבים או נוצרים, לא היה בית המשפט מתיר זאת, אבל כשמדובר בפגיעה ברגשות היהדות - זה בסדר".
גם הרב אלדד שמואל, אחד הרבנים החרדים שהשתתפו במפגשים, הצטרף לדברים. "זה פשוט

במקביל לדברים, הזהיר גורם בעדה החרדית כי ההפגנות הפעם צפויות להיות חריפות יותר מאלו שהיו בפעם שעברה. "האירועים שהיו בפעם הקודמת הם כסף קטן לעומת מה שיהיה הפעם", אמר. "נפגין בעשרות צמתים ברחבי הארץ. הפעם לא נתמקד בירושלים, ונדאג שהמחאה תישמע בכל העולם".
מנגד, ניצבים נציגי הקהילה ההומו-לסבית, שהגנו על החלטתם לצעוד שוב בירושלים, למרות האיומים. "הקהילה ההומו-לסבית לא יכולה להתפשר ולוותר על מצעד גאווה בבירה", הצהיר חבר מועצת עיריית ירושלים ונציג הקהילה, סער נתנאל.
"אם יש משהו שהאלימות וההסתה הוכיחו לנו, זה שלא מדובר רק בבעיה של הקהילה ההומו-לסבית. כדי שהאלימות וההסתה לא יקבעו את סדר היום במדינה, חשוב שיתקיים מצעד בירושלים. בשנה שעברה גילינו בגרות ואחריות, אבל השנה אין שום סיבה שלא נצעד. המצעד הוא חלק מהותי מההוויה שלנו, ועליו אי אפשר להתפשר".

המארגנים הוסיפו כי הם נערכים גם להתמודדות משפטית, במקרה שבסופו של דבר לא יקבלו אישור לצעוד. המסלול שהוגש למשטרה מתחיל בגן העצמאות, ממשיך לרחוב אגרון, ומשם לרחוב המלך דוד, כשהיעד הסופי הוא גן הפעמון. בכל מקרה, המצעד לא יעבור באזור מגורים חרדי.
"ההיערכות ההפקתית שלנו השנה היא התמקדות במצעד עצמו", אמרה מנכ"לית הבית הפתוח, נעה סתת. "לא ניתן השנה שימסמסו את המצעד בדחיות שונות. אנחנו מוכנים לכל תרחיש שיהיה, גם משפטית. אנחנו מקווים שכל הצדדים הפיקו לקחים מהשנה שעברה".
בחודש נובמבר האחרון נערך מצעד הגאווה בירושלים, לאחר שעורר מחלוקות קשות ואף עמד בסכנת ביטול כמה פעמים. הציבור החרדי בירושלים, שלא ראה בעין יפה את התוכניות לקיים את המצעד בעיר, יצא בהמוניו לרחובות והפגין בזעם ובאלימות נגד מארגני המצעד. לבסוף, לאחר משא ומתן
ממושך ובעקבות התרעות רבות לפיגועים לאחר תקרית ירי בבית-חנון, במהלכה נהרגו 19 פלשתינים, נקבע כי המצעד יהפוך ל"הפנינג הגאווה", ויתקיים במתחם סגור.
המצעד נערך בסופו של דבר באיצטדיון גבעת-רם בירושלים, וכ-4,000 בני אדם השתתפו בו. במקביל, נקטו החרדים בעיר בצעדי מחאה שונים נגד קיום המפגן, כאשר זמן קצר לאחר פתיחת העצרת, עצרה המשטרה חמישה צעירים חובשי כיפות, כשברשותם אקדח ובו כדור בקנה. גבר חרדי נעצר לאחר שהתחזה להומוסקסואל וזינק לעבר הבמה באצטדיון, כשהוא קורא קריאות גנאי לעבר המשתתפים.