ועדת השרים קבעה: היתה מלחמה
כשמונה חודשים לאחר המערכה בצפון, החליטה הבוקר ועדת השרים לענייני סמלים וטקסים לכנות אותה "מלחמה". השרים המליצו למשרד הביטחון על שלושה שמות אפשריים למלחמה
בנוסף, החליטה הוועדה להמליץ למשרד הביטחון לקרוא למלחמה בשם "מלחמת מגן הצפון", "מלחמת הצפון" או "מלחמת לבנון השנייה". ואולם, עם השם האחרון עדיין קיימת בעיה משפטית, מאחר ומבצע "שלום הגליל" בשנת 1982 לא הוכרז מעולם כ"מלחמה".
לכן, אם ייבחר השם "מלחמת לבנון השנייה", ייאלצו הגורמים הרלוונטיים לבדוק כיצד ישפיע העניין על הגדרת הלחימה הקודמת בלבנון, לפני 25 שנה.
ההכרזה על המלחמה באופן רשמי הגיעה לאחר שהשר אדרי החליט לשים סוף לוויכוחים, מאחר ומבחינה משפטית ישנו הבדל מהותי בין פעולה צבאית לבין פעולה המוגדרת כמלחמה. עם זאת, על פי החוק, רק הממשלה מוסמכת לקבוע אם מדובר במלחמה, ולכן החלטת ועדת השרים היא הכרזתית בלבד.

השר יעקב אדרי. ממליץ על שלושה שמות. צילום: ראובן קסטרו ראובן קסטרו
"לא מערכה אלא מלחמה"
"החלטתי לעשות זאת כי זה מה שנכון לעשות", אמר אתמול אדרי ל-nrg מעריב. "יש טענות קשות של ההורים השכולים, שאומרים שלא ייתכן שאחד יקרא לזה מבצע והאחר יקרא לזה מערכה. צריך לקרוא לזה בשם המפורש. נפגעו במלחמה גם אזרחים וגם חיילים, ואם זה יכעיס את הממשלה, אז כידוע היא זו שמאשרת
את כל החלטות ועדות השרים, והיא יכולה לפסול את ההחלטה".
גם ההורים השכולים עמדו על כך ששר הביטחון, עמיר פרץ, יפעל למציאת שם הולם למלחמה בה נפלו בניהם. "ביקשנו משר הביטחון לקרוא למלחמה הזו בשם", אמר ל-nrg מעריב חיים צמח, אביו של עוז צמח ז"ל שנהרג במלחמה.
"זו לא מערכה אלא מלחמה. מלחמה שבה מיליון אזרחים ישבו במקלטים. המלחמה שבה נהרגו בננו", הבהיר צמח. "ביקשנו גם שלא ירשמו על כריות הקברים של בנינו 'נפל בקרב בדרום לבנון', אלא 'נפל במלחמה'. אחרי שתתקבל החלטה צריך להחליף את כל הכריות בקברים".