גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


חקירה נגד מצרים

בן דרור ימיני מאמין כי אם בוחנים מי הרג את השבויים המצריים יש לפתוח גם חקירה נגדית

בן דרור ימיני | 17/3/2007 11:58 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מדינת ישראל צריכה, חייבת, לקבל את הצעתו של נשיא מצרים. בסוף השבוע, בהתבטאות ראשונה בנושא חיסול השבויים, דרש מובארק לחקור את הנושא: "אם יוכח התרחשות פשעים אלו, נפעיל את זכותנו הלגיטימית, בהתאם ללגיטימיות ולאמנות הבינלאומיות הקשורות". יפה דרש מובארק. ויפה יותר דרש לפניו העיתונאי-פוליטיקאי יוסי שריד, כאשר טען­שאין התיישנות על פשעי מלחמה, וגם אם לא התכוון לכך, וגם אם דבריו הוצאו מהקשרם, דבריו הם אלה שעוררו מהומה בינלאומית ושודרו בכל ערוץ תקשורת בעולם שאוהב להציג ברבים את הדמוקרטיה הישראלית. בעיקר אם מדובר בישראלים שמשתמע מדבריהם, באופן ישיר או עקיף, שישראל היא מדינה מסוכנת לשלום העולם שמבצעת פשעי מלחמה.

ומכיוון שנשיא מצרים צודק, וגם יוסי שריד שלנו, אז באמת צריכים לפתוח את הפרקים האפלים של ההיסטוריה. כך, למשל, בשנים 1962-1967, לא ממש מזמן לפי הקריטריונים של מובארק ושריד, התנהלה מלחמת אזרחים בתימן. מצרים של נאצר היתה הגורם הבוחש. היא שלחה לשם חיילים. הם השתמשו בחל"כ (חומר לחימה כימי) נגד אזרחי תימן. לא חיילים. אזרחים. העדויות מספרות על שימוש בגז חרדל ובגז פוסגן (גז רעיל חסר צבע). יש גם טענות על שימוש בגז עצבים. מספר הנרצחים שם עולה בהרבה על מספר החיילים המצרים שנפגעו במלחמה שבה פתחה מצרים נגד ישראל ב-1974.

אז בבקשה, נשיא מצרים המכובד, אם כבר חקירה, אז לא רק על אירועי 1974, אלא גם מה שקרה שנים ספורות לפני כן.
הנשיא המצרי חוסני מובארק, ובנימין בן אליעזר. צילום ארכיון: ישראל הדרי
הנשיא המצרי חוסני מובארק, ובנימין בן אליעזר. צילום ארכיון: ישראל הדרי ישראל הדרי
ובעיראק זה בסדר?

אפשר להניח שפה ושם, במהלך חמש או שש המלחמות שישראל נאלצה לעבור, היו גם מקרים בודדים של פגיעה בחפים מפשע. אם זה קרה, זה היה החריג. זו לא היתה הנורמה. זה קרה הרבה פחות, אפס במונים סטטיסטיים, לעומת מה שקרה באותן שנים בעולם הערבי והמוסלמי. שם החיסולים ההמוניים של אזרחים (או חיילים ללא נשק) הם הנורמה. הנורמה הזאת מגיעה לשיאה בשנים האלה, בימים האלה, בדרפור שבסודן. וככל הידוע, לא היתה אפילו הפגנה אחת במצרים נגד הרצח ההמוני שמבצעים מוסלמים נגד מוסלמים. זה בסדר.

אנחנו מבקשים סליחה

ומחילה על אותם מקרים בודדים שבהם היתה פגיעה בשבויים, אם אכן זה קרה. המקרים הללו הם בושה וחרפה. אבל אנא, נשיא מצרים המכובד, רק דבר אחד אל תבקש מאיתנו: להתייחס לערבים כמו אל ילדים מפגרים. אל נא תאמר לנו שזה בסדר שזה קורה בעיראק או בסודן, אבל זה לא בסדר אם זה קורה במלחמת שמד, שאתם הכרזתם נגד ישראל. אל נא תאמר לנו שזה בסדר שחיילים מצריים רצחו תימנים בנשק כימי, בהתאם לפקודות, ואין צורך לבצע חקירה, אבל כן צריך לבצע חקירה נגד מקרה חריג, שספק אם היה, שבוצע בניגוד לפקודות.

צדקה מתחילה מבית

מוסר כפול הוא מוסר של צבועים וגזענים, שחושבים שלמוסלמים מותר, ולאחרים אסור. אתה בוודאי לא תהיה מוכן לקנות את המוסר הזה, גם אם זה המוסר שמאפיין את השמאל הרדיקלי. אתה הרי מוסלמי עם כבוד. אולי יותר מדי כבוד.

ונזכיר לך עוד משהו, נשיא יקר: מזכיר הליגה הערבית עזאם פחה – הוא ולא אחר – אמר לקראת היציאה למלחמה נגד המדינה שבקושי הוקמה, את הדברים שלהלן: "מלחמה זו תהיה מלחמת השמד ועל הטבח שייערך עוד יסופר כעל מסעי המונגולים והצלבנים". אגב, הוא היה מצרי.

אז כן, אדוני הנשיא. צדקה מתחילה מבית. ביום שבו אתה תודיע על פתיחת חקירה בעקבות רצח שאין עליו מחלוקת, שבוצע על ידי מצרים, גם אנחנו נכריז על חקירה, למרות שזה בכלל לא ברור שיש עילה.

ואת המוסר הכפול והגזעני, אדוני הנשיא, בוא נשאיר לשמאל הקיצוני.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

בן דרור חדשות

נולד בערב ליל הסדר, ולכן שמו בן-דרור. בנעוריו נזרק ממוסדות לימוד שונים, פרסם את הספר "אגרוף פוליטי", היה עורך העיתון החברתי הלוחמני "הפטיש", והגיש תוכניות רדיו. עיתונאי ומשפטן. חובב ג'חנון וחילבה.

לכל הטורים של בן דרור חדשות
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים