גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


בצה"ל מתלבטים: איך לחסל את הקסאם?

פרויקט יירוט הקסאם החל לתפוס תאוצה, וכעת נותר למערכת הביטחון להחליט באיזו טכנולוגיה להשקיע את הכסף: טיל קטן באוויר או קרן לייזר מתוחכמת

אמיר בוחבוט | 29/11/2006 7:47 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לפני כחודשיים הציג שר הביטחון, עמיר פרץ, את האפשרות כי בטווח זמן קצר יחנוך צה"ל מערכת אופרטיבית ליירוט קסאמים ברצועת עזה, שתכלול מכ"ם ומיירט. במערכת הביטחון ובצה"ל הביעו תמיהה על הצהרתו של השר, ואמרו "עוד חזון למועד". זאת מכיוון שנושא המכ"ם נמצא אמנם בשלבי פיתוח מתקדם, אך המיירט נמצא בשלב ראשוני בלבד של הפיתוח. לכן, אמרו בצה"ל, ההצהרה אינה תקפה בטווח הקרוב, אלא אם כן יושקעו מאות מיליוני שקלים בפרויקט, כדי להאיץ את הפיתוח.

הנטייה במערכת הביטחון היא להשקיע באופן משמעותי במכ"ם מסוג "רז", שיידע לאתר במהירות ירי תלול-מסלול על סוגיו, ולהעביר נתונים בזמן אמת כדי לסייע ביירוט של כמה קסאמים בו-זמנית. גורמים בכירים במערכת הביטחון הביעו שביעות רצון מהמכ"ם. עם זאת, קיימת נטייה להעדיף את הפיתוח של חברת "רפאל" לגבי החלק השני של המערכת: מיירט הקסאמים.

כעת מתלבטים במערכת הביטחון האם להשקיע בפיתוח טיל קטן שישוגר לאוויר ויפגע ברקטה, או בקרן לייזר מוצקה שתעשה את עבודת היירוט. השיקול, שלא במפתיע, הוא עלות יירוט רקטת קסאם או קטיושה. מטרת ראשי מערכת הביטחון היא לא להשקיע במערכת שתעלה יותר מכמה עשרות אלפי דולרים.

גורם במערכת הביטחון הדגיש כי "שום מערכת לא מבטיחה מאה אחוז של הצלחה, ולכן יש לקחת מספר פרמטרים בחשבון: כיסוי חלקי, יירוט של מטח קסאמים ופיתוח עתידי של רקטת הקסאם ומענה גם לקטיושה".
הנ"מ יזכה ליירט

גורם צבאי בכיר סיפר ל-nrg מעריב כי ראשי מערכת הביטחון פסלו על הסף את מערכת היירוט "נאוטילוס", למרות שנציגי החברה נפגשו עם השר פרץ שביקש לבחון את המערכת מחדש. כעת נוטים גורמים בכירים במערכת הביטחון שלא לקבל את ההצעה של חברת NORTHROP GRUMHAAM, שאחראית על מערכת ה"סקאיי גארד" המפעילה לייזר כימי, בשל עלויות גבוהות מאוד ליירוט רקטה, ופגיעה באיכות הסביבה בשל השימוש בחומרים כימיים.

לא רק ענייני עלויות ותועלות נידונו בנוגע למערכת יירוט הקסאמים, וגם סביב האחריות לה נשמעו חילוקי דעות. זרוע

היבשה וחיל האוויר נאבקו על ניהול הפרויקט, ולבסוף הוכרע כי מפקד כוחות הנ"מ יהיה האחראי לפרויקט, למרות טענות בכירים בזרוע היבשה כי מדובר במיזם שעדיף שינוהל על ידם.

המתח העיקרי במשרד הביטחון הוא חלוקת התקציב בין הפרויקט למיגון מבנים בשדרות ובנגב המערבי, כשהעיר אשקלון על הכוונת וקיים חשש שגם נתיבות תצטרף בקרוב למעגל הקסאמים. לזאת מתווספת גם דאגה מפני שיפורים שינסו ארגוני הטרור להכניס ברקטה. שר הביטחון ייאלץ בקרוב להכריע בסוגיה היכן יושקע הכסף.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים