מזוז למשטרה: גבשו מסלול חלופי למצעד
ממשיכים בהכנות למצעד: לאחר שמזוז דחה אתמול את המלצת המשטרה לבטל את מצעד הגאווה, הבוקר נפגשים אנשי הבית הפתוח והמשטרה כדי לגבש מסלול שיקטין את הסיכוי למהומות
לקראת הפגישה עם המשטרה אמרו הבוקר בבית הפתוח כי הם מברכים על החלטתו של היועץ המשפטי, אך ידרשו מהמשטרה כי המצעד ייערך במקום "פתוח ונראה לעין".
אתמול, בפגישתו עם נציגי המשטרה הציע מזוז שההחלטה תגובש בתיאום עם "הבית הפתוח" בירושלים, על רקע נכונותם של נציגי הקהילה ההומוסקסואלית לבחון הסטה אפשרית של מסלולו המתוכנן של מצעד הגאווה. ממשרד המשפטים נמסר שמאחורי ההחלטה של מזוז עומד הרצון לשמור על האיזון שבין פגיעה בחיי אדם לבין מימוש חופש הביטוי וזכות ההפגנה.
גורמים משפטיים שנכחו בפגישה אמרו לנציגי המשטרה כי "ביטול המצעד באופן מוחלט, עד כדי שלילת אפשרות קיומו בעתיד, הוא איום על אופייה הדמוקרטי של המדינה". הגורמים הוסיפו כי "אופייה של המדינה מחייב את זכותם להפגין".
ניתן להניח שזו גם תהיה תשובת הפרקליטות היום בדיון בבג"ץ בעתירה של יהודה משי זהב, הדורש את ביטולו של המצעד בשל החשש לשפיכות דמים. בינתיים, כ-100 חרדים חסמו את כיכר השבת בעיר, והחלו לצעוד לכיוון רחוב יחזקאל, לאחר שלאמצע הכיכר נגררו כ-100 פחים בוערים. כוחות משטרה הוזעקו למקום. המשטרה עצרה 15 חרדים בהתפרעויות שונות ברחבי הבירה במחאה על קיום מצעד הגאווה בעיר.
פעילי הימין הקיצוני, ברוך מרזל ואיתמר בן גביר, עתרו לבג"ץ נגד החלטת היועץ המשפטי לממשלה לאשר את מצעד הגאווה. השניים טוענים כי כמו שבג"ץ אסר עליהם אינספור פעמים לקיים את חופש הביטוי בגלל הפרת הסדר הציבורי, יש לאסור על אנשי "הבית הפתוח" לעשות פרובוקציות בירושלים.

בדיון, שהתקיים בלשכת היועץ המשפטי לממשלה, השתתפו פרקליט המדינה, ערן שנדר, ובכירים נוספים במשרד המשפטים וכן מפקד מחוז ירושלים במשטרה, ניצב אילן פרנקו, וראש אגף המבצעים, ניצב ברטי אוחיון, וקציני משטרה בכירים נוספים.
החלטתו של מזוז ננקטה למרות שניצב פרנקו עדכן בדיון את היועץ המשפטי לממשלה במידע מודיעיני שבידי המשטרה, המצביע על סיכון גדול לחיי אדם עקב המצעד. ביחס ל"גובה הלהבות" במגזר החרדי לקראת המצעד, מסרו אנשי המשטרה שלא
"גם מנהיגי הציבור החרדי הוכיחו שכשהם רוצים לשלוט בעניינים, הם מסוגלים", אמר פרנקו, כשהוא מדגיש כי אירועי ארבעת הימים האחרונים לא יקבעו את החלטת המשטרה, אלא שיקולים רחבים יותר.
המפכ"ל, רב-ניצב משה קראדי, אמר כי עד שתתקבל החלטה, המשטרה נערכת כאילו המצעד יוצא לדרך. "מדובר בהחלטה מורכבת ולא פשוטה", אמר. "מצד אחד המשטרה רואה לעצמה חובה לשמור על זכות הביטוי, אך מצד שני היא גם מחוייבת לקדושת החיים".

במשטרה גיששו לאחרונה אצל מתכנני המצעד, כדי לבדוק את האפשרות לשינוי תוואי האירוע. לפני כמה ימים אמר בכיר במשטרת ירושלים ל-nrg מעריב, שהמשטרה הציעה לצועדים לקיים את האירוע באצטדיון טדי או לחילופין בגן הפעמון, בבנייני האומה או בגן הוורדים. אנשי הקהילה דחו את ההצעות, בטענה כי לא מדובר בעצרת אלא במצעד, ולכן ברצונם לצעוד.
מנכ"לית "הבית הפתוח", נועה סתת, אמרה אז כי היא מקווה ומאמינה שמשטרת ישראל תאבטח את זכותה של הקהילה הגאה בירושלים לצעוד בעיר. "אנו מקווים שהמשטרה תמלא את חובתה ותקיים את חופש הביטוי כפי שכבר נקבע על ידי בג"ץ", אמרה סתת.
בניסיון לפתור את המשבר המתפתח בבירה בימים האחרונים, נפגשו בשבוע שעבר נציגים מהארגון ההומו-לסבי "הבית הפתוח", עם רבנים ביוזמתה יוצאת הדופן של יו"ר האופוזיציה בעיריית ירושלים, ניר ברקת, להפגיש את הצדדים וליצור דו-שיח בדרך לפיתרון.
בין הרבנים שהגיעו למפגש הסמלי - שמואל אליהו, הרב הראשי של צפת והבן של הרב מרדכי אליהו מראשי הציונות הדתית, הרב שמואל זעפרני, ראש הלשכה של הרב מרדכי אליהו, והרב דניאל סטביצקי. בנו של הרב עובדיה יוסף, יעקב יוסף, אמור היה להגיע לפגישה, אך ביטל את השתתפותו.