עת חשבון הנפש של המוסלמים
בעוד המוני בית ישראל מנסים להתאושש מארוחות החג, החל אתמול במרבית המדינות המוסלמיות חודש הרמדאן במהלכו צמים המאמינים ובוחנים מעשיהם
הרמדאן נחשב לאחד מחמשת מצוות היסוד (ארכאן בערבית) באיסלאם. במשך חודש ימים חייב המוסלמי להימנע מכל מאכל, משקה, עישון ויחסי מין, מזריחת השמש ועד שקיעתה. רק לאחר שקיעת החמה מותר למאמינים לסעוד את ליבם.
קדושתו של החודש נובעת בראש ובראשונה מן המסורת, שלפיה במהלכו הורד הקוראן לראשונה לנביא האיסלאם, מוחמד. על פי המסורת המוסלמית, התגלה הקוראן ב"לילת אל-קדר" (ליל הגורל), אחד הלילות האחרונים בחודש הרמדאן. סופו של החודש מצוין בחג "עיד אל-פטר", שנמשך בדרך כלל שלושה ימים.
מכיוון שבלוח השנה המוסלמי אין שנה מעוברת, משתנה מועד הרמאדן משנה לשנה. על פי הלוח ההיג'רי (המוסלמי), מתחיל הצום ביום בו הופך הירח את צורתו לצורת חצי סהר. במרבית מדינות ערב החליטו חכמי ההלכה כי היום הוא היום הראשון לחודש הצום. בארצות אחרות, ובהן ירדן, סוריה, מצרים, ועומאן, החליטו חכמי הדת כי הרמדאן יחל רק מחר.
חודש של כוח הרצון וגבורת הנפש
סגן יו"ר הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית, השייח' כמאל ח'טיב, הסביר ל-nrg מעריב כי חודש הרמדאן הוא הזדמנות פז למוסלמים לחזור בתשובה ולנסות לכפר על חטאיהם.
"במהלך חודש הרמדאן האדם בוחן את עצמו, את נפשו ואת מעשיו, והוא מנסה להיפטר מהחטאים של השנה שעברה", אמר ח'טיב. "במהלך החודש ניתנת לו ההזדמנות לחזור בתשובה ולשנות את מסלול חייו במהלך השנה הקרובה".
ח'טיב הוסיף כי למרות האיסור על אכילה
ושתייה במהלך ימי הרמדאן, נחשבים ימי החודש הקדוש למועד שבו נהנים המאמינים מכוח רצון ומגבורה עילאית. כך למשל, התקיימו במהלך החודש קרבות מפתח בהיסטוריה המוסלמית, ובהם קרב "בדר", שנערך בתקופתו של הנביא מוחמד, וכיבושן של קפריסין ושל ספרד על ידי צבאות האיסלאם. "זה מוכיח שהרמדאן הוא חודש של כוח הרצון וגבורת הנפש", אמר.
עדכון אחרון : 24/9/2006 0:54