חוקרי המשטרה פשטו על בית הנשיא
חוקרי המשטרה המנהלים את חקירת פרשת הנשיא קצב הגיעו אתמול במפתיע לביתו כשהם מצויידים בצו חיפוש, וערכו חיפושים שבמסגרתם החרימו מסמכים ואת מחשבו האישי של קצב
בפשיטת המשטרה הוחרמו מסמכים, כמו גם מחשבו האישי של קצב, שככל הנראה הכיל התכתבויות אינטימיות שערך עם א', אשר נבדקה בשבוע שעבר במכונת הפוליגרף ונמצאה דוברת אמת בגרסתה, ממנה עלה כי קיימה יחסי מין בכפייה עם הנשיא. עד כה, מחזיקה המשטרה ברשותה את מכתב העדות שמסר קצב למזוז, זמן קצר לאחר תחילת הפרשה.
פשיטת המשטרה על בית הנשיא הגיעה לאחר ששלשום בבוקר עתרה התנועה לחופש המידע לבית המשפט לעניינים מנהליים בירושלים, בדרישה לחשוף, על פי חוק חופש המידע, את כל הליכי החנינה שהתבצעו מאז מונה קצב לתפקיד נשיא המדינה. העתירה הוגשה בעקבות דבריה של אחת המתלוננות נגד הנשיא, ולפיה – קיבל קצב טובות הנאה, לכאורה, בתמורה לחתימה על בקשות חנינה.
בעתירה, שהוגשה באמצעות עו"ד בעז בן צור, מציגה התנועה ארבע דרישות. ראשית, לחשוף את בקשות החנינה שהוגשו לנשיא קצב החל משנת 2000. שנית, לחשוף את ההמלצות שנתנה ועדת החנינות במשרד המשפטים עבור אותן בקשות חנינה. שלישית, לחשוף את החלטת הנשיא בכל אחת מבקשות החנינה, ולבסוף, לחשוף את מועד חתימת נשיא המדינה ושר המשפטים על ההחלטות הנוגעות לבקשות החנינה.
העתירה הוגשה לאחר שבקשת התנועה לקבל מידע על ההליכים, נענתה בשלילה מצד משרד המשפטים, וזאת בנימוק כי חשיפתו תפגע בפרטיות מבקשי החנינות, וכן משום שהחשיפה תדרוש הקצאת משאבים בלתי סבירים מצד משרד המשפטים.
כבר לפני כחודש פורסם לראשונה, מפי גורמים המקורבים לחקירה, כי הנשיא "מסובך מעל ראשו" בפרשה, לאחר שבידי צוות החקירה הצטברו עדויות על מערכת יחסים אינטימיות שניהל עם א', שעבדה תחתיו במשכן הנשיא. תלונה מצד עובדת נוספת במשכן, נ', חיזקה את ההשערה כי בסיום הפרשה ייאלץ הנשיא ללכת הביתה.
במשטרה מתמקדים בעיקר במערכת האינטימית בין הנשיא ל-א', אך גם נושא החנינות נבדק. בשל רגישותה של הפרשה מלווים את החקירה באופן
מאז התפוצצה הפרשה נחקרו עשרות עדים וגם נשיא המדינה עצמו עשוי להיחקר בשבועות הקרובים. גורמים במשטרה מסרו כי החקירה התקדמה באופן משמעותי, וכי אף הצטברו ראיות שעלולות להוביל להתפטרותו של הנשיא ולהגשת כתב אישום חמור נגדו בפרשה.
לפני כחודש זומנה לראשונה העובדת לשעבר א' לחקירה על-ידי צוות משטרתי בלוד. גורמים במשטרה מסרו כי נראה שנשיא המדינה הסתבך עד מעל ראשו בפרשייה מביכה זו. במהלך העדות שמסרה בחקירתה, סיפרה א' כיצד במשך תקופה ארוכה ליטף אותה הנשיא, ניהל עימה שיחות נפש ופלירטט עימה.
הפרשה בה מעורב, לכאורה, הנשיא משה קצב, התפוצצה ב-8 ביולי, כאשר התברר שהנשיא הגיש ליועץ המשפטי לממשלה תלונה בגין ניסיון לסחיטה ואיומים על-ידי עובדת לשעבר בלשכתו. על פי הפרסומים בכלי התקשורת, העובדת לשעבר טענה מצידה כי הנשיא הטריד אותה מינית, ועל פי חלק מהפרסומים היא אף ציינה כי אחד התינוקות שנולדו בבית הנשיא – שייך לקצב עצמו.
כמה ימים לאחר מכן פורסם בכלי תקשורת שונים כי האישה דרשה מהנשיא קידום לתפקיד בלשכת ראש הממשלה או באחד מהמוסדות הביטחוניים. חלק ממקורביו של הנשיא אף סיפרו כי הצעירה אף יצרה עם קצב קשר באופן תדיר, והפגינה את חיבתה הרבה אליו ואל משפחתו. מן הדיווח נרמז כי למעשה חוסר הנכונות של קצב לקדמה בתפקיד שימש עילה להגשת התלונה. עורכת דינה של העובדת לשעבר הכחישה את הטענות הללו.
זמן קצר לאחר מכן התלוננה אישה נוספת שעבדה תחת קצב, המתארת מסכת של הטרדות, הצקות ונידויים אחרי שדחתה את חיזוריו. "העניין הנורא לא היה ההטרדות המיניות עצמן שנהג משה קצב לבצע. בחורה ליברלית יכולה לעבור את זה באמירת 'לא' תקיפה ובהתנערות פיזית. הנורא היה הנבזות, ההשפלה והנידוי אחרי שהעזת לומר לו לא", כך סיפרה.