גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


נלחמים מעל דפי האינטרנט

ועדת המדע והטכנולוגיה דנה היום בחזית נוספת של הלחימה בצפון: מתקפות אינטרנט ככלי יעיל

מנחם רהט | 26/7/2006 19:44 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מאבקי טוקבקים, מתקפות חדירה לאתרים, ניסיונות לפגוע בתשתיות מקוונות, אלו רק חלק מהקרבות המתרחשים בזירה הוירטואלית, חזית נוספת של הלחימה בצפון. בדיון של ועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת קרא יו"ר הוועדה, ח"כ זבולון אורלב, לציבור הישראלי לקחת חלק במה שהוא הגדיר כ"צו גיוס וירטואלי" ולהשתתף במלחמת ההסברה באינטרנט.

אמיר גיסין, מנהל מחלקת ההסברה במשרד החוץ, סיפר לוועדה כי בשבועיים האחרונים מילאו דוברים ישראלים 400 דקות משידורי הטלוויזיה של רשת CNN, המהוות 10% מסך נפח סיקור המלחמה, לעומת 30 דקות בלבד שמילאו דוברים יריבים. "המסקנה היא שהדוברות אינה חזות הכל. אם דיברנו ביחס של 1 ל-10 ומצבנו בתקשורת עדיין לא מזהיר, יכול להיות שהדוברות אינה חשובה כמו שהיתה. לדעתי זה מדגיש את העובדה שהאינטרנט הופך להיות חשוב יותר ויותר במלחמת ההסברה", אמר גיסין. 

איציק כהן, סגן בכיר לחשב הכללי ויו"ר הועדה העליונה לתקשוב וטכנולוגיה, אמר בדיון כי על כל קטיושה שמשוגרת לישראל, יש אלף ניסיונות פריצה לאתרים ממשלתיים. "אתרי האינטרנט של משטרת ישראל, השב"כ, המוסד ומשרדי הממשלה הם המותקפים ביותר, אך עד היום הפורצים לא רשמו הצלחה", אמר כהן. לדבריו, "הפורצים מפעילים מודיעין, כמו בפעולה צבאית, והשיטה הרווחת היא הפצצת האתר בנתונים, כך שנוצר עליו עומס וקשה להיכנס אליו".
לקחת חלק ב"צו גיוס וירטואלי"

מנהל אבטחת המידע בנטוויז'ן, אריאל פיסצקי, אמר בדיון כי סך כל ההתקפות על אתרי אינטרנט מגיע למיליונים. "מנסים למוטט או להפחית את זמינות האתר, לגרום נזק על-ידי השחתת האתר או על-ידי הפקת תכנים שונים המוחדרים אליו". לדבריו, בשבועיים האחרונים ניתן להבחין בעליית מדרגה בתקיפת אתרים ישראליים. "היום אנו רואים ממוצעים של 40 או 50 פריצות ביום, והמשמעות היא שהאתר לא זמין, ולאחר פרק זמן קצר חוזר לפעילות". צבי חרפק, מנהל אגף התיקשוב בחברת החשמל, הוסיף כי לאתר חברת החשמל בוצעו פי חמישה ניסיונות פריצה בשבועיים האחרונים, ביחס לניסיונות הפריצה המבוצעים בימי שגרה.

ח"כ אריה אלדד (האיחוד הלאומי) גילה לוועדה כי לפני מספר שנים גייס מכון

מחקר את המחשב הפרטי שלו והשתמש בו מרחוק, כדי לסייע בפיתוח תרופה לסרטן. "הטכנולוגיות קיימות ואפשר לגייס רבבות מחשבים בארץ. אנשים יהיו מוכנים להפיץ את המסרים כדואר פרטי. יכול להיות שצריך לפתח תוכנה מיוחדת לדבר הזה, וזה בדיוק התפקיד של ממשלת ישראל, כדי שרבבות אזרחים ירתמו בלי מאמץ מצדם לטובת מתקפת הסברה ישראלית", אמר ח"כ אלדד.

לדיון בכנסת הוזמנו עשרות בני נוער מרחבי הצפון. יו"ר הוועדה, ח"כ אורלב, קרא להם ולשאר הציבור, תלמידים, סטודנטים ואזרחים, לתרום חלק במלחמת ההסברה הוירטואלית, מתוך הבנה שהיא חיונית לא פחות מאשר הקרב הפיזי המתנהל בשעה זו. " קראנו לכך צו גיוס וירטואלי, ואני מאמין שקריאה כזאת שלנו גם תיענה".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים