מתנדבים עוזרים בכיבוי השריפות ביערות הצפון
כוחות הכיבוי של קק"ל מדווחים על תופעה של אזרחים תושבי הצפון שנלחמים בשריפות המשתוללות תחת אש הקטיושות
צוותי הכיבוי של קרן קימת לישראל, שנלחמים בימים האחרונים במרץ בשריפות הרבות שפורצות ביערות בצפון, הופתעו לקבל פניות מאזרחים המעונינים לעזור בכיבוי השריפות. יערני קק"ל שקיבלו בברכה את הצעתם של המתנדבים לעזור ציידו אותם במרססי גז ומחבטים, וצירפו אותם לצוות הכיבוי של קק"ל.
עד כה, בימי הלחימה בצפון, עלו באש מעל 6,000 דונם של חורש טבעי ויערות נטע אדם. עיקר הנזק נגרם ביער בירייה ובחורש שבהר מירון. ביער בירייה נשרפו מעל 1,000 דונם במורדות המזרחיים ובאזור נבי יושע 400 דונם. נזקים נגרמו גם ליער ברעם ולחורש באזור קריית שמונה. בנוסף נפגעו 15,000 דונם של שטחי מרעה כתוצאה מנפילות של למעלה מ-200 טילי קטיושה. חפ"ק (חדר פיקוד) של קק"ל הוקם במחניים וממנו מרכזת קק"ל את פעולות הכיבוי ביער בירייה, שצידו המזרחי בוער כבר כמה ימים. צוותי הכיבוי של קק"ל במרחב צפון, יחד עם כוחות כיבוי קק"ל שתוגברו בלמעלה מ-100 כבאים ממרחב מרכז ודרום, נעים ממוקד שריפה אחד למשנהו, ופועלים לצד כוחות כיבוי מקומיים ומטוסי ריסוס.
צביקה אילון, מנהל חפ"ק החירום של קק"ל, שבימים כתיקונם משמש כמנהל מחלקה קהילה ויער, ציין כי: "תרומת המתנדבים היא משמעותית ויש לשבח את התופעה הברוכה שנעשית על ידם. האזרחים המתנדבים שנשארו בבתיהם בצפון יוצאים לכל קריאה ובכל מטח קטיושות, במקום להיכנס למקלטים, הם יוצאים ליערות, תוך סיכון עצמי רב, לעזור בכיבוי השריפות ובהצלת העצים והיערות שליד בתיהם".
רוב צוותי המתנדבים נמצאים בקשר מתמיד עם יערני קק"ל וחלקם, כדוגמת מספר מתנדבים מהישוב לוטם, קיבלו מקק"ל ציוד לכיבוי שריפות והם מגיעים עצמאית לאזור השריפות. פרט להם יש צוות נוסף של ערבים נוצרים שמגיעים, בתיאום עם יערני קק"ל למקום השריפות. ובנוסף, ישנם גם אזרחים בודדים שמגיעים באופן קבוע לעזרת צוות הכיבוי.

את תחושת השיתוף ביטא אליאס ניקולא מתנדב קק"ל: "אני תושב המדינה ואין פה הבדלים בין ערבים ליהודים, ההבדל הוא בין לראות שחור בעיניים או ירוק בעיניים. בשריפה האחרונה שפרצה יצאו 30 איש מהיישוב עם טרקטורים המחוברים למיכלי מים וטנדרים וכל ציוד מאולתר אחר תחת אש והשתלטו על השריפה. אני מאוד מקווה כי יהיה בסוף שקט ושלווה".
מנהל מרכז צפון של קק"ל ד"ר עומרי בונה מציין: "אחרי 15 ימים של לחימה בלתי פוסקת בצפון פורצות 15- 20 שריפות שנוצרות כתוצאה ממטחי קטיושות, עובדה זו מקשה על פעולות הכיבוי של שריפות הפורצות בו זמנית במספר מוקדים. אנו מצליחים להגיע ולכבות את מרבית הדליקות שפורצות אולם בשעות אחר הצהריים שבהם יש רוחות חזקות במקומות מדרוניים, התפתחות שריפות ענק היא עניין של דקות בעיקר באזור בירייה ומורדות רמות נפתלי מערבית לקרית שמונה שם נגרמו נזקים כבדים".
לגבי תופעת המתנדבים מציין ד"ר בונה: "זוהי תופעה מדהימה שאנחנו נתקלים בה בהיקפים מעין אלו בפעם הראשונה. תושבי עמוקה יישוב קהילתי בלב יער בירייה התייצבו כולם כאיש אחד ונלחמו בשריפות". עוד הוסיף ד"ר בונה כי כאשר פרצה שריפה באזור כרמיאל הוא היה מאוד נרגש לצפות בצוותים של מוסלמים, נוצרים, בדואים ויהודים פועלים ביחד לכיבוי השריפות.
מיכאל ויינברגר מנהל אזור גולן בקק"ל קיבל ידיעה תוך כדי כיבוי שריפה על כך שביתו נפגע מקטיושה:
ויינברגר נפעם אף הוא מתופעת המתנדבים: "זוהי תופעה מדהימה, אנשים מגינים על היערות בגופם, הם לעיתים יוצאים לשטח כמעט ללא ציוד ופשוט מודיעים לנו על שריפות בכל שעה אפשרית ביום ובלילה ונלחמים באש". עוד הוא מוסיף כי: "נהדר לראות צ'רקסים, דרוזים, נוצרים, מוסלמים ויהודים פועלים יחד. קבלן שעובד בגיזום עצים העמיד את עצמו ואת כל משפחתו לנושא כיבוי השריפות".
לשאלה האם המתנדבים לא חוששים לבטחונם האישי בזמן הכיבוי מציין ויינברגר: "ברגע שמקבלים התראה כולם תופסים מחסה בשטח, מתמגנים ועוטים על גופם שכפצ"ים ולאחר נפילת המטח ממשיכים בעבודתם. זוהי סכנה אמיתית עובד אחד כבר חטף רסיס בשכפ"ץ והמתנדבים פועלים ממש בחירוף נפש. אני רוצה להודות לכל היערנים ולכל המתנדבים הנפלאים מקרב לב, דוקא בזמנים מעין אלו בפעולות הכיבוי הקשות ניתן לראות שביב של אופטימיות בשיתוף בין העמים".