אידיאולוגיה בגרוש
האם מעברו של יועץ התקשורת אייל ארד, המזוהה עם תוכנית ההתנתקות, לייצג את ציבור המתנחלים הוא מהלך לגיטימי?
ארד, וצוות משרדו "ארד תקשורת", ייצגו עד לאחרונה את ראש הממשלה לשעבר, אריאל שרון, ואת מפלגת קדימה, והוא עצמו היה יועץ התקשורת של שרון במהלך ההתנתקות, ועזר לקדם את התוכנית. כעת נשכר המשרד על מנת לשווק מסרים הפוכים לחלוטין מבעבר, לייצג את המתנחלים החיים במועצה, ולקדם מהלכים בעד המשך הבנייה והפיתוח של האזור.
השאלה העולה בעקבות המהלך היא האם אדם, מקצועי ככל שיהיה, יכול לקדם צרכים אידיאולוגיים הפוכים לגמרי מהאג'נדה הקודמת
שלו, והאם אין כאן טעם נפגם.
"אני מאמין שהמקצוע והאג'נדה אינן חייבות להיות קשורות זו לזו", מסביר רונן צור, ממשרד הפרסום "מורל-צור תקשורת", שהיה יועץ התקשורת ומנהל הקמפיין של עמיר פרץ בבחירות האחרונות.
"אייל ארד הוא איש מקצוע, וככזה אין שום בעיה בקבלת לקוח למשרד עם אג'נדה או אידיאולוגיה הפוכה משלך. כל משרד מקצועי עובר שלב כזה. זה מהלך לגיטימי לגמרי.
"זה בעצם כמו עורכי דין שמייצגים משהו שהם לא מאמינים בו, ולי אישית אין בעיה עם זה". מוסיף צור.
גם יהושע מור-יוסף, שעבר תהליך דומה לזה של ארד רואה את המהלך כהגיוני ואפילו מבורך: "אני מאמין שאדם שמגיע מן הצד השני יכול לתרום הרבה יותר, כי הוא מכיר את המילייה שמנגד. זה חיבור שיכול לתת תוצרת טובה כי הוא מאחד את שני הקטבים".
מור-יוסף היה במשך שש שנים דובר מועצת יש"ע, ולחם בתוכנית ההתנתקות. בקיץ האחרון הוא הפתיע, והפך לדוברו של שר החוץ לשעבר, סילבן שלום, ובעצם ייצג את המהלך שכה התנגד לו. הוא עצמו המשיך וטען כי לא חל שינוי בעמדתו האידיאולוגית למרות המינוי החדש.
"אם קבוצה מתכנסת רק בתוך עצמה זה מחליש אותם כי הם לא פתוחים לאידיאולוגיה אחרת", מסביר מור-יוסף. "ככל שמתחברים עם יותר אנשים וצדדים, זה מחזק. לקחת מישהו מהצד השני שמחובר טוב זו עסקה מצוינת ונכונה".

רונן צור: "המקצוע והאג'נדה אינן חייבות להיות קשורות זו לזו" יח''צ