"לפעולת איראן יהיו השלכות"
מזכירת המדינה האמריקנית זועמת על ההתעלמות האיראנית מהאו"ם. "ייבחנו כל האפשרויות"
רייס אמרה אמש כי "חייבות להיות השלכות לסירובה של איראן להשעות את פעילויות העשרת האורניום שלה". היא הוסיפה כי בתגובה למעשיה של איראן, ארצות-הברית תבחן את מלוא טווח האפשרויות הניצבות מול מועצת הבטחון של האו"ם לשם תגובה על סירובה להישמע להחלטות המועצה.
נשיא איראן מחמוד אחמדינג'אד הפגין אתמול קשיחות בעמדתו. "לעם האיראני יש זכות מלאה לפעול להעשרת אורניום, ולאף אחד אין את הזכות למנוע זאת מאתנו", אמר. "תשובתנו לאלה שמלאים בכעס על הצלחתנו בתחום הגרעין היא - תכעסו ותמותו עם הכעס הזה".
עם זאת, הנשיא האיראני הודיע כי לא יהיו עיכובים בשיחות עם ראש הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית, מוחמד אל-ברדאעי, שהגיע למדינה. גורמים בטהרן מציינים כי העשרת האורניום שבוצעה בהצלחה במדינה נועדה לצורכי שלום ולהפקת דלק גרעיני. הגורמים דחו את הטענות כי איראן מנסה לפתח נשק אטומי.

פקחי הסוכנות לאנרגיה אטומית הגיעו לאיראן לקראת הדיון שייערך בנושא במועצת הביטחון של האו"ם בסוף החודש, אבל בסוכנות עדיין לא גיבשו חזית אחידה לנוכח ההצהרה האיראנית. "לא ברור אם אכן בוצעה העשרת אורניום", אמר ראש הסוכנות אל-ברדאעי.
"לא ברור אם איראן אכן העשירה אורניום ברמה שהכריזה עליה, עדיין יש הרבה מאוד בערפל", הוסיף אל-ברדאעי, לאחר ששוחח עם בכירים בתוכנית הגרעין האיראנית. הוא ציין כי במהלך 20 שנות הפעילות האיראנית בנושא הגרעין נותרו לא
למרות השמחה האיראנית על ההצלחת ההעשרת האורניום, אומרים מומחים ברחבי העולם כי ההעשרה בוצעה בכמות מזערית שלא תספיק לייצור דלק גרעיני, ובוודאי שלא תספיק כדי לייצר פצצת אטום.
חמש החברות הקבועות של מועצת הביטחון של האו"ם, רוסיה, ארצות הברית, סין, בריטניה וצרפת נפגשו היום ודנו בהתפתחויות בזירה האיראנית. "אנחנו עוקבים בזהירות אחר ההתפתחויות, אנחנו רוצים לראות מה יהיו תוצאות ביקור פקחי האו"ם באיראן, ואז נחליט כיצד לפעול", אמר שגריר ארצות הברית באו"ם ג'ון בולטון.
ביום שלישי הגיעה כל הצמרת האיראנית לאירוע שנערך בעיר משהד שבצפון-מזרח המדינה. במהלך כל היום פורסמו בתקשורת האיראנית דיווחים לפיהם צפוי הנשיא אחמדינג'אד לבשר "חדשות משמחות" בנוגע לתוכנית הגרעין.
יו"ר מועצת שומרי החוקה במדינה, האשמי רפסנג'אני, קילקל, מסיבה שעדיין אינה ברורה, את החגיגה כאשר אמר בראיון לסוכנות הידיעות הכוויתית כי "איראן הצליחה להעשיר בפעם הראשונה אורניום באמצעות 164 צנטריפוגות".
ההדלפה הלא צפויה הביאה את לשכת הנשיא לפרסם הודעה משלה. "בקרוב תהיה איראן חברה במועדון המדינות שמחזיקות בטכנולוגיה גרעינית", נמסר בהודעה מטעמו של אחמדינג'אד.
לבסוף החל הכנס המיוחד בו השתתפו מנהיג איראן עלי חאמניהאי, הנשיא אחמדינג'אד ושר ההגנה. ראשון עלה לדבר יו"ר הוועדה לאנרגיה אטומית באיראן, ארא-זאדה, שהציג בפירוט את הישגי מדעני הגרעין של טהראן. "הצלחנו לייצר 110 טון של גז UF-6", הודיע. "בכך הפכנו למדינה השמינית בעולם שהצליחה בכוחות עצמה להעשיר אורניום בדרגה נמוכה". גז UF-6 הנו מרכיב חשוב ביותר בתהליך ייצור נשק גרעיני והשלמת ייצורו מעבירה את פרויקט הגרעין מדרגה חשובה.