"הפרופסור ניתח תמורת שוחד"
מנהל מחלקה לשעבר בתל השומר נאשם כי שלשל כ- 170 אלף שקל לכיסו לאחר שנתן עדיפות לניתוח
על פי כתב האישום, פרופ' סמולינסקי שימש כמנהל מחלקה בבית החולים בין השנים 1994-2003 ונהג לבצע ניתוחים תמורת תשלום של אלפי דולרים. מהמקרים שנחשפו בכתב האישום עולה שרשרת של מקרים בהם הועברו סכומי כסף גדולים לידי המנתח.
כך באחד המקרים קיבל המנתח, כך על פי החשד, מעטפה שהכילה 5000 דולר, במקרה אחר קיבל צ'קים בסך 24 אלף שקלים, ובמקרה נוסף קיבל לידיו מעטפה עם 3000 דולר, לקח את הכסף לכיסו ולחולים סיפר כי הכספים יועברו לקרן מחקרים.
כתב האישום חושף מקרים נוספים של כספים ששלשל המנתח לכיסו. על פי פי החשד הסכים המנתח לבצע ניתוחים מיוחדים בתמורה לכספים שקיבל ושיועדו לכאורה כתרומות עבור המחלקה. מכתב האישום עולה כי הסכומים שהועברו למנתח נאמדים בכ-174 אלף שקל.
התובעת במשפט, עורכת הדין טוני גולדנברג, טענה כי החולים היו זכאים שיינתן להם טיפול רפואי ללא כל צורך בתשלום מיוחד מכוח חברותם בקופות החולים השונות.
סנגוריו של סמולינסקי, עורכי הדין דפנה ודוד ליבאי, אמרו בתגובה: "הפרופסור טיפל ומטפל במקרים קשים במיוחד שמעטים בארץ יודעים או מוכנים לקחת אחריות בהם. חייהם של אלפי אנשים ניצלו בזכותו". פרופסור סמולינסקי כופר בכל ההאשמות נגדו ומכחיש את הטענות המופנות כלפיו.
מקרה דומה אירעלפני כארבעה חודשים כאשר הודה פרופסור גדעון אורצקי, מנהל מחלקת ניתוחי לב וחזה בבית החולים איכילוב, בהפרת אמונים, כשפעל בניגוד עניינים והמליץ לבית החולים לרכוש ציוד מדעי מחברה שהוא אחד מבעליה ומשמש כיועץ המדעי שלה. אורצקי שהגיע לעסקת טיעון עם הפרקליטות נשלח לתזכיר מבחן למבוגרים.
עוד בטרם הגשת כתב האישום הורשע פרופסור אורצקי במסגרת עסקת טיעון אליה הגיע עם הפרקליטות, ובהסדר שנחתם הוסכם כי בתקופה בה אורצקי יצר קשר עם החברה הוא לא עבד באיכילוב וכן, שהבקשה לאישור המחקר לוועדת הלסינקי (המאשרת ניסויים בבני אדם) הוכרעה על ידי נציג החברה ולא על ידי הנאשם.