עסקת טיעון עם פרופ' אורצקי
מנהל מחלקת ניתוחי לב באיכילוב הודה שפעל בניגוד עניינים ויואשם לפי עסקת הטיעון בהפרת אמונים
עוד בטרם הגשת כתב האישום הורשע פרופסור אורצקי במסגרת עסקת טיעון אליה הגיע עם הפרקליטות, ובהסדר שנחתם הוסכם כי בתקופה בה אורצקי יצר קשר עם חברת MPRE הוא לא עבד באיכילוב וכן, שהבקשה לאישור המחקר לוועדת הלסינקי(המאשרת ניסויים בבני אדם) הוכרע על ידי נציג החברה ולא על ידי הנאשם.
כמו כן הוסכם בהסדר, שנכון למועד הגשת כתב האישום האופציות של אורצקי בחברה, איבדו לחלוטין מערכן , והנאשם סבר שהציוד הרפואי דרוש וחיוני. בנוסף, נקבע כי המכתב הממליץ על המוצר, הינו סטנדרטי וכי בהתאם לנוהל בית החולים, רק מנהל מחלקה רשאי לחתום על מכתבי המלצה לרכישת מוצרים למחלקה, ורופאים נוספים גם חשבו שמן הראוי לרכוש את אותו ציוד.
עוד הוסכם כי הנאשם לא פעל מתוך שחיתות אישית כדי להשיג לעצמו רווח אישי כלשהו.
לטענת הפרקליטות, אורצקי הגיש בקשה בשם החברה, בה הוא משמש כיועץ מדעי ואף מחזיק במניותיה, לבית החולים איכילוב, שבו הוא עובד, לערוך ניסוי ולהשתמש במזרנים, פרי פיתוח בלעדי של החברה. אורצקי אף הצהיר בכתב כי אין לו זיקה ליוזם הניסוי, למרות העובדה שהוא מקבל מהחברה שכר של כ-1,500 דולר לחודש.
ועדת הלסינקי בבית החולים איכילוב, המאשרת ניסויים בבני אדם, אישרה את הניסוי בהסתמך על התצהיר שמסר אורצקי. לאחר תקופה מסויימת, הופסקה אספקת מזרני החימום חינם לבית החולים והחברה שבה מועסק אורצקי הציעה לאיכילוב לרכוש מזרני חימום נוספים.
"לא פעל מתוך שחיתות אישית"
מכתב האישום עולה, כי במרס 2001 חתם אורצקי על מסמך שהופנה לוועדת המכרזים של בית החולים והמליץ על רכישת מזרני החימום עבור בית החולים מהחברה שבה הוא מועסק. המלצתו של אורצקי התקבלה וועדת הרכישות אישרה את רכישת המזרנים עבור בית החולים, בסכום של 75 אלף שקל.
התובע, עו"ד מנחם
מזרחי, טען כי אורצקי הפר אמונים בכך שלא גילה לחברי ועדת הלסינקי, לחברי ועדת הרכישות ולמנהל בית החולים איכילוב, פרופ' גדי ברבש, כי יש לו עניין כלכלי בחברה שאת מוצריה המליץ לבית החולים לרכוש. מזרחי טען בנוסף כי אורצקי פעל כלפי שתי הוועדות וחבריהן כשהוא מצוי בניגוד עניינים.
עדכון אחרון : 7/12/2005 10:09