מכה לשרון: ברוורמן הולך עם פרץ
שבועות של ניסיונות שכנוע מצד אנשיו של שרון עלו בתוהו. נשיא אוניברסיטת בן גוריון, פרופ' אבישי ברוורמן, הגיע היום לבית מפלגת העבודה והכריז רשמית על הצטרפותו למפלגה: "נוביל למהפך כלכלי חברתי, ויותר מכל, מוסרי". אחרי ההלם, ינסו במטה שרון לצרף למפלגה החדשה את פרופ' אוריאל רייכמן
"אני נרגש להצטרף לעבודה בראשות היו"ר עמיר פרץ", אמר פרופ' אבישי ברוורמן, נשיא אוניברסיטת בן גוריון שבנגב, במסיבת עיתונאים שקיים היום בבית מפלגת העבודה. הוא בחר לפתוח את נאומו בנימה אישית: "אני בן של נגר וגננת, שהיו תמיד חברי העבודה. אנשי תרבות המוסר שלאורם גדלתי. המפץ בפוליטיקה נוצר עם כניסתו של פרץ כמנהיג העבודה, וזה מה ששינה את החלטתי. אני מאמין שיחד עם עמיר נוביל למהפך כלכלי חברתי, ויותר מכל, מוסרי".
בוורמן הרגיע את חבריו למגזר העסקי, ואמר שדרכו של פרץ היא דרכם של נשיא ארה"ב לשעבר, ביל קלינטון, ושל ראש ממשלת בריטניה, טוני בליר. "אל תפחדו מפרץ, הוא לא קומוניסט. דרכו היא סוציאל-דמוקרטית, והיא הדרך שתציל את מדינת ישראל".
הוא הודיע שלא שוריין לו מקום ברשימת מפלגת העבודה בבחירות הקרובות, ובכוונתו להתמודד בפריימריז של המפלגה. "אני לא רוצה שום הבטחה. כל מה שהשגתי השגתי בעבודה קשה. אני איש של עבודת שטח, ואיש לא שם כפית זהב בפי", אמר.
ברוורמן תקף בחריפות את אנשיו של שרון, שטוענים שניהלו אתו מו"מ על הצטרפותו למפלגתם: "זו בושה וכלימה למי שאומר את זה. מי שאמר את זה שיעמוד מולי, מול אלוהי וזוגתי". עם זאת, הוא לא הכחיש שהיו רמזים על הצטרפותו למפלגתו של שרון, אך לא התקיימה אף פגישה בין שני הצדדים".
ברוורמן נועד הלילה עם יועצת התקשורת שלו, מיכל אהרוני, ועם הפרסומאים המלווים את יו"ר העבודה פרץ, מוטי מורל ורונן צור, ולאחר המפגש התקשר לפרץ ודווח לו כי הוא מצטרף למפלגת העבודה.
היום הגיע ברוורמן לבית מפלגת העבודה ונפגש עם פרץ. "אני מבקש להודיע בשמחה שפרופסור אבישי ברוורמן יקח חלק מרכזי בעשייה הפוליטית הנוכחית", אמר פרץ לאחר
הוא הוסיף כי נוכחותו של אבישי בבית מפלגת העבודה מצביעה על כך שתנועת העבודה מצליחה לכבד את מעמדה, ולהציע עתיד חדש לאזרחי מדינת ישראל".
פרץ נשאל האם הובטח לברוורמן תפקיד שר האוצר בממשלתו של פרץ. על כך השיב יו"ר העבודה: "אנחנו לא מחלקים תפקידים. אם הוא היה מעוניין בתפקידים וג'ובים, במפלגה האחרת היו מציעם לו בשפע".
גם המועמד לשעבר לראשות העבודה, מתן וילנאי, בירך על הצטרפותו של ברוורמן. "זו תוספת כוח החשובה לתנופה בה נמצאת מפלגת העבודה. מדובר באדם משכמו ומעלה, בעל יכולות מרשימות, שמצליח לשלב בין האקדמיה לעשייה", אמר.
לברכותיו של וילנאי הצטרך גם ח"כ יצחק הרצוג, שאמר: "ברוורמן הוא ידיד אישי ושותף אמיתי לדרכה של מפלגת העבודה. הוא מביא איתו תרומה נכבדה למפלגה במעמד ציבורי ובעשייה. אני משוכנע שהוא יצליח בהחלטתו".
ח"כ איוב קרא מהליכוד בחר לנצל את הצטרפותו של ברוורמן לעבודה כדי לתקוף דווקא את מפלגתו החדשה של שרון. "ברוורמן העדיף את המקור, ולא את העבודה ב' בראשות שרון, שלא מצליחה למשוך אליה מועמדים איכותיים לרשימה", אמר.
החיזורים אחר ברוורמן לא החלו במערכת הבחירות הנוכחית, כבר במערכות קודמות היו מי שניסו במפלגת העבודה לגייס אותו לשורותיה (למשל, מזכ"ל המפלגה דאז - אופיר פינס).
היום הודיע גם הקונסול הכללי לשעבר בניו יורק, אלון פנקס, כי אף הוא מצטרף למפלגת העבודה ויתמודד על מקומו ברשימה הארצית לכנסת. גם מזכ"ל שלום עכשיו, יריב אופנהיימר, הודיע היום על כוונתו להתמודד על מקום ברשימת העבודה לכנסת. "עמיר פרץ מצליח לשלב תפיסות עולם חברתיות וחתירה בלתי פוסקת לשלום. אני חש כי אוכל לסייע להביא למהפך פוליטי וחברתי ובישראל", אמר אופנהיימר.
גם הזמר יהלי סובול הצטרף לעבודה בעקבות זכייתו של פרץ. סובול מצטרף בכך לאמנים נוספים דוגמת קובי אוז ואלון אבוטבול.
במטה שרון מקווים להתגבר במהרה על אובדן ברוורמן, ומדברים על פרופ' אוריאל רייכמן כמי שצפוי להודיע על הצטרפותו. במהלך סוף השבוע יעבדו אנשי שרון על הקמת התשתית הארגונית למערכת הבחירות, ובתחילת השבוע יחלו להשלים את רשימת המועמדים של המפלגה "קדימה" לכנסת.
לפי שעה במפלגתו של שרון יש 16 חברים. למעט עמרי שרון, כולם מיועדים לכהן בכנסת הבאה: אריאל שרון, אהוד אולמרט, ציפי לבני, גדעון עזרא, מאיר שטרית, אברהם הירשזון, חיים רמון, זאב בוים, רוני בראון, יעקב אדרי, רוחמה אברהם, אלי אפללו, מגלי והבה, מרינה סולודקין, דוד טל. את הרשימה ירכיב ראש הממשלה בעצמו והערכות הן שבחמישייה הראשונה נזכה לראות את אהוד אולמרט, ציפי לבני וגדעון עזרא.