הונגריה: פיתחנו חיסון נגד נגיף העופות
על רקע הבהלה מהתפשטות הנגיף וגילוי מקרי הידבקות נוספים ברוסיה וברומניה, אומר שר הבריאות ההונגרי: פיתחנו חיסון יעיל נגד המחלה. משרד הבריאות: "הידבקות בשפעת העופות נדירה"
בימים האחרונים החלה בהלה מסוימת בציבור, מחשש להידבקות בשפעת העופות. תושבים רבים מיהרו להתחסן נגד מגפת השפעת באמצעות התרופה "טמיפלו", שמיועדת להקל על המחלה. פרופ' ישראלי הבהיר היום כי החיסון נגד מחלת השפעת הוא חשוב ויעיל נגד השפעת הרגילה, אך לא יעזור במקרה של שפעת העופות. "קניית תרופת 'טמיפלו' זה כמו לזרוק כסף לפח", אמר והוסיף כי התרופה צריכה להינתן בעת גילוי המחלה ולא לפני כן.
במשרד הבריאות מצפים להגעתה בקרוב של שפעת העופות לישראל, בשל נדידת הציפורים שעשויות לשאת את המחלה. עם זאת, שבים ומדגישים במשרד כי הסיכוי שאדם ידבק מהמחלה הוא נמוך והסיכוי שידביק אדם אחר הוא נדיר.

בקבוצת הסיכון להידבקות במחלה נמצאת אוכלוסיה שבאה במגע יומיומי עם בעלי כנף, כמו בעלי לולים, שוחטים וקצבים. אולם הנחיות של ארגון הבריאות העולמי, לפיהן פועלים גם במשרדי הבריאות והחקלאות, הן כל כך נוקשות שבדרך כלל כאשר
ההנחיות קובעות כי אם מתגלה המחלה בבעל כנף יושמדו כל בעלי הכנף ברדיוס של 3 ק"מ. כמו כן במשרד החקלאות הגדירו לאחרונה את הבדיקות שמתבצעים לאיתור ומניעת התפשטות המחלה.
היום הודיע שר הבריאות ההונגרי כי ארצו פיתחה חיסון נגד נגיף שפעת העופות שיכול להגן גם על בני אדם וגם על חיות מפני הנגיף הקטלני. ''התוצאות הן ראשוניות אך אני יכול להגיד כמעט ב- 99.9% של ודאות כי החיסון עובד'' אמר אחד ממשתתפי הניסוי, שבמהלכו נבדק החיסון החדש על כמה עשרות בני אדם.
במבקביל, אמרו היום גורמים בממשלת רומניה כי מקרים נוספים של שפעת העופות התגלו באזור אחר במדינה. בדיקות שנערכו במעבדה בבריטניה, אליה נשלחות מרבית הדגימות החשודות כנגועות בנגיף מרחבי אירופה, העלו כי מקרים נוספים של שפעת העופות התגלו במזרח רומניה, והשלטונות מיהרו להרוג את כל עופות החווה באזור והחלו בפעולות חיטוי נרחבות.
גם ברוסיה חוששים מפני התפרצות של הנגיף הקטלני. לדברי שר החקלאות הרוסי, נגיף שפעת העופות התגלה היום, בבדיקות ראשוניות של דגימות שנלקחו מחוות חקלאיות דרומית למוסקבה.
אתמול התכנסו שרי האיחוד האירופי לדיון חירום, בעקבות התפשטות המחלה ביוון, טורקיה ורומניה. השרים אמרו כי שפעת העופות היא איום כלל עולמי וקראו לכל מדינות העולם לתאם יחד מאבק בהתפשטות הנגיף.
מזכיר שרי האיחוד האירופי, ג'ק סטרו, אמר כי מטרת הדיון היתה להראות לאזרחים כי האיחוד נוקט בכל הצעדים כדי למנוע את התפשטות הנגיף. סטרו הוסיף כי עד כה לא התקבלה כל הוכחה לכך ששפעת העופות הדביקה גם בני אדם.
מתאם מדיניות החוץ של האיחוד האירופי, חוויאר סולאנה, ניסה להרגיע את הציבור. "אין מה להיכנס לפאניקה", אמר.