"שפעת העופות היא איום כלל עולמי"
שרי האיחוד האירופי התכנסו הבוקר לדיון מיוחד בהתפשטות הנגיף. השרים קוראים לכל מדינות העולם לתאם יחד את המאבק. חוויאר סולאנה ניסה להרגיע ואמר: "אין מה להיכנס לפאניקה"
הבוקר התכנסו שרי האיחוד האירופי בלוקסמבורג כדי לדון בהתפשטות הנגיף, לאחר שאתמול דיווחה יוון על המקרה הראשון של שפעת העופות שהתגלה במדינות האיחוד.
לאחר הדיון אמרו שרי האיחוד כי הם חוששים ששפעת העופות תהפוך איום רציני לכל העולם אם העופות ידביקו בני אדם. "הדבר דורש טיפול מתואם בינלאומי", אמרו השרים בהודעתם.
מזכיר שרי האיחוד האירופי, ג'ק סטרו, אמר כי מטרת הדיון היום היתה להראות לאזרחים כי האיחוד נוקט בכל הצעדים כדי למנוע את התפשטות הנגיף. סטרו הוסיף כי עד כה לא התקבלה כל הוכחה לכך ששפעת העופות עברה לבני אדם. מתאם מדיניות החוץ של האיחוד האירופי, חוויאר סולאנה, ניסה להרגיע את הציבור. "אין מה להיכנס לפאניקה", אמר.
במדינות אירופה החלו אזרחים רבים לאגור את התרופה "טאמיפלו" שמקלה על הטיפול בשפעת. לאחר לחצים שהופעלו על שוודיה, הודיעה היום המדינה כי תשקול להעניק לחברות נוספות לקבל רישיון לייצר את התרופה.
ואילו אתר המכירות באינטרנט "אי-ביי" הודיע בצהריים כי הפסיק למכור את התרופה טאמיפלו. זאת לאחר שהביקוש לתרופה הביא את מחירה ל-174 דולר באתר. "המכירה הופסקה כי היא היתה מנוגדת לחוקי האתר", הסביר דובר אי-ביי את המהלך.

מועצת האיחוד האירופי כבר אסרה על ייבוא עופות מטורקיה ומרומניה, ומומחים וטרינריים בוחנים צעדי מנע, כדי למנוע את התפשטות הנגיף. ראש ארגון הבריאות האירופי צפוי לערוך בקרוב הדמיה של התפשטות הנגיף, כדי לבחון עד כמה מוכנות מדינות האיחוד
שלטונות שוודיה הודיעו היום כי החלו לבדוק את המטען שמביאים עימם נוסעים שמגיעים בטיסות מטורקיה. בשוודיה חוששים מכך שנוסעים יכניסו למדינה עופות, נוצות וביצים שעלולים לשאת את נגיף שפעת העופות.
מוקדם יותר הבוקר דיווח שר החקלאות הרומני, גיאורגה פלוטור, על גילוי ברבור נגוע בשפעת העופות סמוך לגבול עם אוקראינה. בנוסף, התגלו במדינה עוד מספר ברבורים וברווז בר שנגועים בנגיף.
השר פלוטור הודיע בעקבות הגילויים האחרונים כי ארצו, יחד עם השכנות מולדובה ואוקראינה, תגבש אסטרטגיה כדי לעצור את התפשטות הנגיף באזור.
ביום שבת אישר משרד החקלאות ברומניה כי הנגיף שהתגלה במספר מקומות במדינה הוא שפעת העופות. בטורקיה בודדו השלטונות את האזור שבו נתגלה הנגיף, ולמעלה מ-12 אלף עופות הומתו.
החשש הכבד של המדענים הוא מהאפשרות שהנגיף שהתגלה בעופות יעבור מוטציה כשיפגוש בשפעת המוכרת, וייצור נגיף קטלני ומדבק שיגרום לבהלה המונית.
המתאם המיוחד לנושא המחלה מטעם האו"ם, ד"ר דייויד נאבארו, אמר כי "מדינות העולם זקוקות לשישה חודשים עד שנה כדי להיערך כראוי להתמודדות עם שפעת העופות".
בראיון לסוכנות הידיעות אי-פי אמר נאבארו כי יש לשמור על קור רוח, אך אסור להיתפס לשאננות. "על המדינות הנמצאות בסכנה להתייחס בכובד ראש לאזהרות המומחים כעת, כדי שניתן יהיה למנוע התפרצות של מגיפה שתחצה גבולות ואוקיינוסים ותגרום לנזקים של מיליארדי דולרים", אמר.
כדי לחדד את הסכנה הדגיש נאבארו כי מדובר באחת המחלות המסוכנות ביותר מולן התמודד המין האנושי במאה השנים האחרונות. "לא ניתן לדעת מה יקרה אם מיליוני בני-אדם יידבקו ויתחילו למות", אמר.