'צריך חצי שנת היערכות למחלה'
המתאם המיוחד של האו"ם לנושא "שפעת העופות" קרא להיערך מיד למנוע מגיפה ולסייע לתושבי אסיה
לדבריו, יש לשמור על קור רוח, אך אסור להיתפס לשאננות. "על המדינות הנמצאות בסכנה להתייחס בכובד ראש לאזהרות המומחים כעת, כדי שניתן יהיה למנוע התפרצות של מגיפה שתחצה גבולות ואוקיינוסים ותגרום לנזקים של מיליארדי דולרים", אמר.
כדי לחדד את הסכנה הדגיש נאבארו כי מדובר באחת המחלות המסוכנות ביותר מולן התמודד המין האנושי במאה השנים האחרונות. "לא ניתן לדעת מה יקרה אם מיליוני בני-אדם יידבקו ויתחילו למות", אמר. מאז 1918, לא אותרה מחלה מסוכנת כמו "שפעת העופות". אז גרמה "השפעת הספרדית" למותם של 50 מיליון בני-אדם בעולם.
ד"ר נאבארו ציין כי יפנה לקהיליה הבינלאומית כדי שזו תתארגן לסייע למדינות העניות באסיה להיערך לטיפול במחלה. "אני מקווה שלא יהיה מצב שבו אנשים שצריכים את התרופות לא יוכלו לקבל אותן בגלל שהם חיים במדינות עניות", אמר.
חשש ממוטציה של הווירוס
המתאם המיוחד של האו"ם לנושא "שפעת העופות" שוהה כעת בסיור בויאטנם, תאילנד וסין שם התגלו המקרים הראשונים של הידבקות במחלה בגל הנוכחי. בני-אדם שחלו, נדבקו
במחלה כתוצאה מאכילה של עופות נגועים בווירוס H5N1, אולם מומחים מזהירים מפני מוטציה שאותו וירוס יעבור ושיאפשר לו להיות מופץ גם בין בני-אדם.
רק אתמול מסרמשרד החקלאות היווני, שמקרה ראשון של שפעת העופות התגלה במדינה. עדיין לא ידוע האם מדובר בזן הקטלני של המחלה. מוקדם יותר החלה קרואטיה בבדיקת בעלי חיים שמתו, לבדוק אם גם לשם התפשט הנגיף.
ביום שבת אישר משרד החקלאות ברומניה, ששפעת העופות שנתגלתה במדינה היא מזן H5N1. כמו כן, האזור שבו נתגלה הנגיף בטורקיה בודד, ולמעלה מ-12 אלף עופות הומתו. מועצת האיחוד האירופי אסרה על ייבוא עופות מטורקיה ומרומניה, ומומחים וטרינריים בוחנים צעדי מנע, כדי למנוע את התפשטות הנגיף.
עדכון אחרון : 18/10/2005 5:25